Zakelijke rekening vergelijken

Een zakelijke rekening openen is cruciaal voor iedere ondernemer. Jij vindt snel en makkelijk jouw zakelijke bank met onze vergelijking! De zakelijke rekening vergelijking is gebaseerd op ons jaarlijkse onderzoek naar de beste zakelijke banken. Al meer dan 25.000+ ondernemers vonden hun zakelijke rekening via zakelijkbankieren.nl. Jij ook?

Filter

26 zakelijke rekeningen gevonden

Laatst geüpdate op 22 april 2024

De beste acties en deals van april 2024

Knab zakelijk
knab zakelijk

eerste halfjaar 50% korting

N26
N26 business

0,1% cashback op mastercard betalingen

zakelijke bankrekening ING
ing betaalpas

6 maanden gratis


Niet te openen via zakelijkbankieren.nl

Meer weten over zakelijke rekeningen?

Een zakelijke rekening vinden met de juiste mogelijkheden voor jou, scheelt veel tijd en geld op de lange termijn. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat iedere ondernemer uniek is. Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we alles dat je moet weten over zakelijke rekeningen op een rijtje gezet. van A tot Z.

 
4.6/5 - (278 stemmen)
Wat vind je van onze vergelijking?

Jouw feedback is belangrijk. Daarmee kunnen wij de pagina verder verbeteren zodat andere ondernemers ook een zelfverzekerde en goed overwogen beslissing kunnen maken voor hun zakelijke rekening.

Waar moet ik op letten bij een zakelijke rekening openen?

Ga je een zakelijke rekening openen? Bepaal eerst voor jezelf welke bankproducten je allemaal nodig hebt. Sommige banken bieden namelijk niet alle producten aan, waardoor sommige banken al afvallen. Als winkelier is het bijvoorbeeld belangrijk om contant geld te kunnen storten, terwijl veel zzp’ers die mogelijkheid niet nodig hebben. Bankproducten waar je rekening mee kan houden zijn:

 • Internetbankieren en een wereldpas
 • Zakelijke spaarrekening
 • Rood staan of lening afsluiten
 • Creditcard
 • Beleggingsmogelijkheden
 • Storten van contant geld
 • Vreemde valuta
 • Inzage in het betalingsgedrag van debiteuren
 • Zakelijke verzekeringen

Zo maak je de beste keuze

zakelijke rekening openen

Niet alle banken bieden deze functionaliteiten aan. Hoewel kosten een belangrijke rol spelen, is het belangrijk om een bank te kiezen die alle diensten aanbiedt die jij nu of in de toekomst denkt nodig te gaan hebben.

Kleine ondernemers of freelancers met weinig eisen zijn meestal goed uit bij goedkope zakelijke rekeningen zoals Knab (€7 p/m) of N26 (gratis).

Heb je aanvullende functionaliteiten nodig, zoals het innen van automatische incasso’s, een bankverklaring, zakelijk krediet, of contant geld storen? Dan is een goedkope online bank niet toereikend.

MKB’ers kiezen tegenwoordig nog vaak voor een van de drie grootbanken (ING, Rabobank of ABN AMRO). Deze banken zijn over het algemeen duurder, maar kunnen jouw groei faciliteren.

Met welke functionaliteiten moet jij mogelijk rekening houden bij het vergelijken van zakelijke bankrekeningen?

Zakelijk krediet
Ben je van plan om te groeien en heb je daarvoor externe financiering nodig? Dan doe je er verstandig aan om een bank te kiezen die een zakelijke lening aanbiedt. Zakelijke leningen worden vrijwel altijd afgesloten bij de bank waar je ook een zakelijke bankrekening geopend hebt.

Automatische boekhoudkoppeling
Het is wel zo gemakkelijk als banktransacties automatisch kunnen worden ingelezen in het boekhoudprogramma. Anders moet jij of de boekhouder iedere dag een export maken van de transacties en deze inladen in het boekhoudprogramma. Een automatische koppeling bespaart tijd, en als je een boekhouder hebt bespaart het ook kosten.

Rood staan
Het kan voorkomen dat je werkkapitaal negatief is en daarom tijdelijk met een negatief banksaldo zit, met name in de beginfase is dat niet ongebruikelijk. Vind je het belangrijk om rood te kunnen staan? Neem dat dan mee in de vergelijking, want rood staan is bij veel banken niet mogelijk. Bovendien verschillen de rente percentages ook per bank.

Creditcard mogelijk
Je kunt ook een zakelijke bankrekening openen waar ook een creditcard mogelijk is. Steeds vaker maken we in Nederland gebruik van creditcards. In Amerika is de creditcard al het meest gebruikelijke betaalmiddel. De betaling wordt pas later afgeschreven, de aankopen zijn verzekerd en het is gemakkelijk om in het buitenland (of in buitenlandse webshops) aankopen te doen met je creditcard. Ondanks het toenemende gebruik, bieden veel banken nog geen creditcard aan of er worden hoge kosten in rekening gebracht.

Contant geld storten
Ondanks dat het betalingsverkeer in sterke mate digitaliseert, is het voor sommige ondernemers zoals winkeliers nog steeds belangrijk om geld te kunnen storten bij hun bank. Niet alle banken bieden deze mogelijkheid, met name online banken en zzp pakketten sluiten de mogelijkheid om geld te storten uit. Een alternatief als geld storten bij je bank niet mogelijk is, is om gebruik te maken van waardetransport. Ook bij verschillende bedrijven zoals Western Union kan je als ondernemer geld storten.

Pinautomaat
Waar voorheen veel bedrijven een pinautomaat van hun bank afnamen, kan je tegenwoordig gemakkelijk (en soms ook goedkoper) een pinautomaat afnemen van een payment service provider. Sommige banken bieden daarom tegenwoordig niet meer zelf een pinautomaat aan. Het nodig hebben van een pinautomaat hoeft dus geen beperking meer te zijn bij het kiezen van een zakelijke rekening.

Transacties
Enkele banken bieden een bepaald aantal gratis transacties aan per jaar, waardoor je alleen kosten kwijt bent aan het maandelijkse pakket en niet apart voor transacties hoeft te betalen. Mooi meegenomen, anders lopen de bankkosten nog hoger op.

Internationale bankoverschrijving
Met de internationalisering vinden er steeds meer betalingen van en naar het buitenland plaats. Veel bedrijven gebruiken diensten zoals  payoneer.com om gratis betalingen naar het buitenland over te maken. Mocht je de voorkeur geven aan een ouderwetse bankoverschrijving naar het buitenland (wat de nodige kosten met zich mee brengt), is het belangrijk om dat mee te nemen in de vergelijking.

Traditionele bank of online bank. Wat is beter?

Bankenland staat niet stil. Gelukkig maar. Hoewel sommige grote banken al jarenlang hetzelfde aanbod hebben, zijn internetbanken of online banken sterk in opkomst.

Grofweg zijn banken in te delen in twee categorieën: traditionele banken en online banken.

De traditionele banken zijn:

Online banken:

Hoewel sommige traditionele banken zoals ING recentelijk interessante functionaliteiten hebben toegevoegd aan hun rekeningen, zijn het met name de online banken die innovatie brengen in het bankenlandschap. Denk dan aan betalen zonder cardreader, bankieren met alleen je smartphone, zelf kiezen waar jouw spaargeld in wordt geïnvesteerd kosteloze betalingen naar buitenlandse rekeningen, dual PIN en ga zo maar door.

Traditioneel of online, beide soorten hebben hun voor- en nadelen.

Voordelen van traditionele banken zijn te vinden in:

 • stenen kantoren waar je kunt binnenlopen om je bankzaken te regelen
 • landelijk locaties waar je contant geld kunt afstorten
 • full-service aanbod: meer mogelijkheden zoals incasso’s of pinapparaat en aanvullende diensten zoals krediet, rekening-courant

Online banken kenmerken zich doorgaans in:

 • innovatief: vernieuwende functies en vooruitlopende dienstverlening
 • lage kosten. Hoewel dat niet voor iedere online bank opgaat, zijn de kosten meestal lager bij online banken doordat zij geen fysieke kantoren hebben

Afhankelijk van jouw wensen en eisen kan een traditionele bank of juist een online bank beter geschikt zijn. Over het algemeen zien we dat zzp’ers en microbedrijven (<10 werknemers) het aanbod van online banken beter vinden passen, terwijl het MKB een betere aansluiting vindt bij traditionele banken door de extra functionaliteiten.

Wat zijn de totale kosten van een zakelijke rekening per jaar?

Bankkosten bestaan uit verschillende categorieën:

De samenstelling van de vaste maandelijkse kosten verschillen per zakelijke rekening. Bij sommige banken betaal je naast een maandelijks bedrag voor zakelijke bankrekening ook nog extra voor je bankpas of internetbankieren.

Om deze kosten transparant weer te geven, hebben we de kosten van de zakelijke rekening, de bankpas en internetbankieren samengebundeld onder de noemer ‘maandelijkse kosten’ in de vergelijking.

Zakelijke rekening vergelijken

Een zakelijke rekening openen? De uiteindelijke kosten van een zakelijke rekening verschillen voor iedereen. Dat komt omdat veel banken transactiekosten in rekening brengen voor bij- en afschrijvingen. Iedere ondernemer doet een ander aantal transacties.

Een zzp’er doet gemiddeld 250 transacties per jaar. 

Om je een idee te geven van het bedrag dat je in totaal kwijt bent aan je zakelijke rekening, hebben we hieronder een berekening gemaakt bij iedere bank, op basis van de gemiddelde 250 transacties per jaar.

Bankvaste kosten per jaartransactiekosten per jaar (gemiddeld)Totale kosten per jaar
N26€ 0€ 0€ 0
KNAB€ 84€ 0€ 84
ASN€ 112€ 0€ 112
SNS€ 113€ 0€ 113
ABN AMRO€ 119€31€150
ING€119€33€152
bunq€168€33€201
Rabobank€120€34€154
Triodos€170€30€200
Van Lanschot€152€35€187

Hoe belangrijk is de rente op een zakelijke bankrekening?

Ben je van plan om vermogen aan te houden, of simpelweg een buffer te hebben op je zakelijke rekening? Dan is het interessant om bij het vergelijken van zakelijke rekeningen ook naar de spaarrente te kijken. Hoewel de spaarrente nu vrij laag staat kan het – afhankelijk van je vermogen – toch een paar tientjes tot enkele honderden euro’s schelen op jaarbasis. Dat kan het verschil maken voor de bankrekening die jij gaat kiezen.

Interessant om te weten is dat banktegoed op een zakelijke rekening niet bij je vermogen in box 3 wordt gerekend. Over je zakelijk vermogen betaal je dus geen vermogensbelasting. Daarom is het aantrekkelijk om een zo groot deel van je vermogen zakelijk aan te houden op een zakelijke bankrekening met een nette rente.

Let op, de belastingdienst staat niet toe om meer dan noodzakelijk vermogen aan te houden op je zakelijke bankrekening. Een zakelijke bankrekening openen om zomaar geld op te laten staan is dus niet altijd een goed idee. Een goede richtlijn om aan te houden is de cashflow voor enkele maanden plus een financiële buffer. Als je spaart voor een grote investering mag dat geld ook aangehouden worden op de zakelijke rekening.

Is een zakelijke rekening openen verplicht?

Een zakelijke rekening openen is niet verplicht bij wet. Maar banken willen niet dat jij zakelijke transacties via je privé rekening laat lopen. Daarom verbieden alle banken in Nederland dat.

Daar heb jij je aan te houden. Bij het openen van je particuliere rekening ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden van de rekening. Je hebt op het bankkantoor een document moeten ondertekenen. Of als je de rekening online geopend hebt, ben je akkoord gegaan met de voorwaarden van de zakelijke bankrekening.

In de voorwaarden waarmee jij akkoord bent gegaan, staat opgenomen dat jouw persoonlijke rekening enkel en alleen gebruikt mag worden voor privé transacties. Zodra jij je niet houdt aan de voorwaarden, is de bank gerechtigd om jouw persoonlijke rekening te sluiten.

Moet ik een zakelijke rekening openen bij de bank waar ik ook privé bankier?

Een zakelijke bankrekening openen bij de bank waar je ook particulier bankiert is voor de hand liggend. Makkelijk, snel geregeld en het bespaart je tijd en moeite. Is het ook de beste keuze?

Allereerst: Je hoeft zakelijk niet bij dezelfde bank te bankieren waar je privé ook bankiert. Je kan een zakelijke rekening openen waar je zelf wilt.

Zakelijke rekening bij je huidige bank

Een zakelijke bankrekening openen bij je huidige bank? Onderzoek altijd eerst of de bank kan voldoen aan jouw eisen en wensen. Kijk naar de mogelijkheden die je bank biedt op hun zakelijke rekening. Misschien zijn er bepaalde functionaliteiten niet aanwezig die jij zakelijk wel nodig hebt. Als je bank niet aan jouw voorwaarden kan voldoen houdt het al snel op.

De voordelen van een zakelijke rekening openen bij dezelfde bank waar je jouw particuliere rekening aanhoudt, zijn:

 • Geld overboeken van zakelijk naar privé (of andersom) zonder wachttijd, het geld staat direct op je rekening. Bij overboekingen tussen twee verschillende banken duurt de overboeking meestal 1 werkdag.
 • Het aanvraagproces is meestal simpeler en sneller, omdat veel gegevens al bekend zijn bij de bank, zoals jouw identiteit.

Zakelijke rekening openen bij een andere bank

Hoewel er tijd gaat zitten in het vinden van de meest geschikte bankrekening, loont het altijd om te vergelijken. Ook al besluit je uiteindelijk om alsnog bij je huidige bank een zakelijke rekening te openen, het is altijd goed om te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe goed de deal is die je bij jouw huidige bank kan krijgen.

In de praktijk openen veel ondernemers hun zakelijke rekening bij een andere bank dan waar zij particulier bankieren. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:

 • de kans is groot om bij andere banken scherpere tarieven te vinden dan bij jouw huidige bank
 • je huidige bank kan niet voldoen aan jouw groeiambitie en biedt niet alle mogelijkheden aan die jij in de toekomst nodig hebt
 • enkele nieuwe banken zoals bunq bieden handige functies die ondernemers tijd bespaart bij bankieren, waardoor de overstap naar een vernieuwende bank de ondernemer efficiënter laat werken

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening openen t.o.v. een particuliere rekening?

Naast het feit dat een zakelijke rekening openen praktisch verplicht is, heeft het een paar grote voordelen om te bankieren met een aparte zakelijke rekening.

 • Extra mogelijkheden voor bedrijven Met een zakelijke rekening kan je pinbetalingen en iDeal accepteren, een automatische incasso of acceptgiro maken, maar ook zakelijk krediet afsluiten. Functionaliteiten die je nu of in de toekomst mogelijk nodig kan hebben. 
 • Overzichtelijke administratie Doordat je alle zakelijke transacties via een aparte rekening laat lopen, kun je in één oogopslag zien hoe je er financieel voor staat. Ook voor je administratie is het een stuk gemakkelijker, de boekhouding wordt namelijk meestal aan de hand van bankafschriften bijgewerkt. De meeste boekhouders en accountants verplichten je zelfs een zakelijke rekening af te sluiten, omdat het ontzettend veel tijd scheelt voor de administratie.
 • Intergratie met bedrijfssoftware Veel zakelijke rekeningen kan je gemakkelijk koppelen met bedrijfssoftware zoals een boekhoudpakket. Dat scheelt jou of je boekhouder administratieve werkzaamheden.
 • Zakelijke rekening openen op naam van je bedrijf Wel een zakelijke factuur sturen, maar het bedrag op je privé rekening laten overboeken onder je persoonlijke naam? Dat ziet er niet erg professioneel uit. Zeker als starter is het belangrijk om professionaliteit uit te stralen, ondanks dat je net begonnen met met je zaak, wil je dat je serieus genomen wordt.
 • Hogere limieten Met een zakelijke rekening kan je vaak grotere bedragen overboeken dan bij particuliere rekeningen, om bijvoorbeeld grote facturen te betalen of batchbetalingen te doen.
 • Meerdere gebruikers Bij veel banken kun je meerdere mensen toegang geven tot het account en iedereen een eigen bankpas geven. Per bankpas kunnen limieten ingesteld worden zodat de financiën in de hand gehouden worden. Handig als je een businesspartner, VOF of administratieve afdeling hebt.
 • Makkelijker bij je belastingaangifte Na afloop van het jaar ontvang je netjes een jaaroverzicht met jouw zakelijke geld aan het begin en eind van het jaar.

Ik wil overstappen van zakelijke bank, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je al een zakelijke rekening geopend bij een bestaande bank en wil je overstappen? Dat is geen probleem. De meeste banken hebben een overstapservice, waardoor je geen omkijken meer hebt naar overstappen.

Wat is de overstapservice?

Met de overstapservice kun je makkelijk een zakelijke rekening overzetten van de ene naar de andere bank, terwijl bij- en afschrijvingen soepel doorlopen. De overstapservice is een gezamenlijk initiatief van alle Nederlandse banken en is geheel gratis.

Je vraagt de overstapservice altijd aan bij je nieuwe bank.

Dit doet de overstapservice voor jou:

 • bijschrijvingen op je oude rekening worden automatisch bijgeboekt op je nieuwe rekening gedurende 13 maanden
 • Automatische incasso’s ten laste van het oude rekeningnummer worden automatisch van je nieuwe rekening afgeschreven
 • Incassanten (bedrijven die geld afschrijven met automatische incasso) worden geïnformeerd over je nieuwe rekeningnummer
 • Je oude bank geeft je een overzicht van alle periodieke overboekingen  die worden beëindigd. Je kunt deze zelf opnieuw instellen bij je nieuwe zakelijke bank
 • Je krijgt begeleiding bij het beëindigen van lopende afspraken en contracten met je oude bank. En bij het maken van nieuwe afspraken en contracten met je nieuwe bank.
 • Transacties die via de overstapservice worden doorgeleid worden apart vermeld op je rekeningafschrift (of online) zodat je ze makkelijk kunt herkennen

Dit moet je zelf nog regelen:

 • Informeer je klanten dat je een nieuw IBAN rekeningnummer hebt
 • Wijzig je rekeningnummer op al je communicatie aan klanten en belanghebbenden (facturen, briefpapier, website, etc.)
 • Buitenlandse incassanten moet je zelf informeren over het gewijzigde rekeningnummer

Je leest meer over hoe de overstapservice in zijn werk gaat op de officiële site: overstapservice.nl.

Alle banken in onze vergelijking nemen deel aan de overstapservice, behalve N26.

Wat is een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening is een bankrekening waarmee de ondernemer zijn zakelijke transacties gescheiden houdt van zijn persoonlijke financiën.

Een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht, maar banken staan het niet toe om zakelijke transacties via een particuliere bankrekening te laten lopen. Daarom hebben alle ondernemers met een kvk nummer een zakelijke rekening nodig.

De drempel om een zakelijke rekening te openen is laag. Een zakelijke bankrekening openen kan bij verschillende banken voor slechts een paar euro per maand, en N26 is zelfs helemaal gratis in gebruik. Bij de meeste banken ontvangen nieuwe ondernemingen starterskortingen of – voordelen om de kosten in het eerste jaar laag te houden. Daarnaast bieden diverse banken kortingen op andere producten of diensten die je als ondernemer nodig hebt, zoals boekhoudprogramma’s, een pinautomaat of Payment Service Providers.

Wat is het verschil tussen een betaalrekening en een spaarrekening?

Een zakelijke betaalrekening is soort bankrekening dat wordt gebruikt om alledaagse betalingen te doen. Geld op een zakelijke spaarrekening daarentegen is niet bestemd voor dagelijks gebruik, maar is bedoeld om op de rekening te laten staan. Daardoor wordt rente over verdiend in de loop van de tijd.

Spaarrekeningen hebben hogere rente’s dan betaalrekeningen, waardoor spaarrekeningen beter geschikt zijn om grote bedragen op te laten staan voor langere tijd.

Veel ondernemers houden een zakelijke buffer aan in hun spaarrekening. De financiële buffer is een som geld die apart wordt gezet en alleen wordt gebruikt in mindere tijden, als je bijvoorbeeld weinig opdrachten hebt of een tijd niet kan werken door ziekte.
Een zakelijke spaarrekening kun je alleen openen als je ook een zakelijke betaalrekening hebt bij dezelfde bank. De zakelijke spaarrekening is gratis, maar voor de betaalrekening worden er wel kosten in rekening gebracht.

Is mijn geld veilig bij alle banken?

Goed om te weten: alle bankrekeningen die wij vergelijken op Zakelijk Bankieren zijn gedekt door het depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat jouw saldo tot € 100.000 vergoed wordt door de overheid, mocht de bank failliet gaan. Het is een kleine kans, maar wel een fijne zekerheid. Je kunt dus met een gerust hart een zakelijke rekening openen. Ongeacht welke bank het beste uit de vergelijking komt.

Alle banken in onze vergelijking hebben een bankvergunning en staan onder toezicht. De Nederlandse banken staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële markten en De Nederlandse Bank. Buitenlandse banken staan onder toezicht van de Autoriteiten van het betreffende land. Daardoor is de kans dat een bank failliet gaat erg klein.

In het geval dat een bank toch failliet gaat, krijg jij je banktegoed onder €100.000 uitgekeerd binnen 20 dagen door de overheid.

Bezit je zakelijk over meer dan €100.000, dan kan het wellicht verstandig zijn om dat geld bij verschillende banken onder te brengen. Per bank wordt er namelijk €100.000 gegarandeerd. Let op, dat geldt niet voor banken met dezelfde bankvergunning, zoals ASN en SNS (beide onderdeel van De Volksbank N.V.).

De Zakelijk Bankieren score

Wil je een zakelijke rekening vergelijken, dan komt er meer bij kijken dan alleen de kosten. Een goedkope rekening is fijn, maar bij eventuele problemen wil je ook goed geholpen worden bij de klantenservice. En de (algemene) voorwaarden spelen ook een rol, sommige banken zijn een stuk flexibeler dan anderen.

Zakelijkbankieren.nl heeft iedere bank beoordeeld met een score van 1 tot 5 sterren. De beoordeling is gebaseerd op twee factoren, de voorwaarden en de klantenservice van de bank. De service van een bank wordt door veel klanten als een belangrijk aspect ervaren. Met name voor zakelijke klanten is het van belang dat vragen en problemen snel kunnen worden opgelost.

Contant geld storten Heb je een stenen winkel, ben je een restauranthouder, kapper of heb je een ander soort product of dienst waarbij klanten in cash betalen? Dan breng je het contant geld eenmaal in de zoveel tijd naar de bank.

Let erop dat niet alle banken de mogelijkheid aanbieden om contant geld te storten. Vooral online banken zonder kantoren zoals N26, bunq en Knab, maar ook zzp rekeningen zoals de SNS ZZP Rekening en ASN Betalen Zelfstandigen hebben geen mogelijkheid voor contant storten.

Boekhoudkoppeling

Iedere ondernemer, groot en klein, heeft een boekhouding. Het is belangrijk dat je jouw bankrekening kan koppelen aan een boekhoudpakket. Niet alle banken bieden deze optie.

Het koppelen van je bankrekening bespaart veel tijd. En geld, als je de administratie door een boekhouder laat doen.

Met een automatische boekhoudkoppeling kan een boekhoudprogramma iedere dag automatisch alle transacties inlezen op jouw zakelijke rekening. Daardoor hoef jij of jouw boekhouder geen exports meer te maken van de transacties, en de export vervolgens iedere keer in te laden in het boekhoudprogramma. Dat gebeurt met een boekhoudkoppeling allemaal automatisch.

iDeal betalingen accepteren Heb je een webshop en wil je online betalingen accepteren? Dan ga je dat waarschijnlijk doen met iDeal, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. De grotere banken (zoals ING, Rabobank, ABN AMRO) bieden een koppeling aan met iDeal. Bij deze banken heb je het gemak dat de iDeal koppeling met jouw zakelijke rekening direct via de bank verloopt.

Veel gestelde vragen

Is een zakelijke rekening verplicht?

Een zakelijke rekening is officieel niet verplicht bij de wet, maar wel door de bank. Alle banken hebben in hun algemene voorwaarden opgenomen, dat jouw particuliere rekening uitsluitend voor privé transacties gebruikt mag worden. De bank kan jouw particuliere rekening dus sluiten als je die ook zakelijk gebruikt. Gelukkig zijn er betaalbare (en zelfs gratis) zakelijke rekeningen, dus voor de kosten hoef je het niet te laten.

Wat heb je nodig om een zakelijke rekening te openen?

Heb je een eenmanszaak (ZZP) of VOF? Dan heb je relatief weinig nodig. Houd het volgende bij de hand bij jouw aanvraag: je paspoort of identiteitskaart, bedrijfsnaam en adres, datum van oprichting en KvK nummer. Bij een VOF kan gevraagd worden om de samenwerkingsovereenkomst.

BV’s hebben extra documentatie nodig: de statuten moet meestal geüpload worden, en een kopie of scan van paspoorten van alle aandeelhouders en bestuurders is benodigd. Soms wordt ook om een adresbewijs gevraagd.

Kan ik geweigerd worden?

Banken hebben het recht om jou af te wijzen als klant. Dat komt in de praktijk echter niet vaak voor. Alleen ondernemingen met specifieke regelgeving zoals verzekeringsmaatschappijen of bedrijven in crypto currencies ervaren vaak moeilijkheden bij het openen van een zakelijke rekening, omdat de bank daarvoor moet voldoen aan aanvullende onderzoeksverplichtingen en vereisten.

Wat moet ik in overweging nemen bij het openen van een zakelijke rekening?

De kosten zijn natuurlijk een belangrijk aspect, maar ook de mogelijkheden die een bank biedt zijn belangrijk om in overweging te nemen. Veel online banken zijn innovatief en hebben veel makkelijke en tijdsbesparende functies, terwijl traditionele banken daar in achterblijven. Ook service is een belangrijk aspect, je wil geen 30 minuten wachten voordat je iemand aan de lijn krijgt bij een vraag of probleem.

Zijn er banken die kortingen of acties aanbieden?

De meeste banken hebben een starterskorting. Startende ondernemers krijgen het pakket het eerste half jaar of hele jaar gratis of tegen een korting.

In onze vergelijking vind je alle acties en kortingen.

Sorry, u kunt maximaal 2 banken tegelijk vergelijken