Zakelijke rekening vergelijken

De beste deals voor slimme ondernemers.

Een zakelijke rekening is de basis voor de financiën van je onderneming. Maar niet alle zakelijke rekeningen bieden dezelfde mogelijkheden en voordelen. Bij zakelijkbankieren.nl staan wij aan jouw kant. Wij helpen jou door zakelijke rekeningen vergelijken transparant en duidelijk te maken.

Wij hanteren strakke richtlijnen voor redactionele onafhankelijkheid. Onze vergelijking en beoordelingen zijn gebaseerd op onafhankelijke analyses. Hoewel wij met enkele aanbieders een advertentieovereenkomst hebben, heeft dat geen enkele invloed op onze objectiviteit en beoordelingen.

11 zakelijke rekeningen gevonden

Laatst geüpdate op 14 september 2019

beste zzp bank

Knab zakelijk

Knab zakelijk
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 5,00
Rente percentage
0,01%
Voordelen
ACTIE: 1 jaar 50% korting voor starters
ACTIE: stap nu over en ontvang € 50,- cadeau
1000 transacties per jaar gratis
Rente op betaalrekening
Uitstekende service
Kortingen op pinapparaat, iDeal en boekhoudpakketten

Knab richt zich op zzp’ers en kleine ondernemers en is uitgeroepen tot voordeligste zakelijke bank. De zakelijke rekening van Knab heeft de zakelijke markt opengebroken met heldere en lage prijzen. De bank heeft voor haar lage prijzen en goede service al diverse awards gewonnen.

ING zakelijk

zakelijke bankrekening ING
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 9,90
Rente percentage
0,00%
Voordelen
makkelijke app
6 maanden gratis voor starters
uitgebreid producten- en dienstenaanbod
voordelige grootbank

ING is een solide bank en marktleider op het gebied van bankrekeningen in Nederland. De bank biedt een complete zakelijke rekening aan die uitbreidbaar is met andere bankproducten en bankdiensten.

100% gratis

N26 Business

N26
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 0,00
Rente percentage
0,00%
Voordelen
100% gratis
0,1% cashback op mastercard betalingen
gratis creditcard
inzichtelijke statistieken en overzichten

N26 is de mobiele bank. Je krijgt een gratis betaalrekening en creditcard, waarmee je al je bankzaken via je smartphone kunt regelen. Alle transacties zijn 100% gratis.

Rabobank zakelijk

Rabobank logo
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 9,95
Rente percentage
0,00%
Voordelen
1 jaar korting op pin, contant en iDeal
1 jaar gratis voor starters
uitbreidbaar met andere producten

Rabobank biedt een degelijk zakelijk pakket met uitbreidbare opties. Alle functionaliteiten zijn mogelijk waardoor dit pakket voor elke ondernemer geschikt is, groot en klein. Rabobank is een zeer gerenommeerde bank, maar wel aan de prijzige kant.

ABN AMRO Basis voor Ondernemen

ABN AMRO Basis voor ondernemers
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 9,00
Rente percentage
0,00%
Voordelen
6 maanden gratis voor starters
200 transacties per jaar gratis
voordelige grootbank
goedkope creditcard

ABN AMRO is de goedkoopste grootbank. Door de voordelige prijs is ABN AMRO vooral geschikt voor kleine ondernemers die aanvullende bankproducten zoals leningen en verzekeringen nodig hebben. ABN is ook erg populair bij middelgrote bedrijven.

meest innovatief

bunq zakelijk

bunq
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 9,99
Rente percentage
0,27%
Voordelen
In 5 minuten een zakelijk account met 25 rekeningen, elk met een eigen IBAN
3 passen naar keuze (Maestro en Mastercard, te ruilen wanneer je maar wil)
DUAL PIN
Realtime notificaties
Uitstekende support
Full fledged banking API

bunq noemt zichzelf een IT-bedrijf met een bankvergunning en heeft heel veel innovatie in de bankensector bewerkstelligd. Zoals DUAL PIN: privé en zakelijk op één kaart simpel scheiden met 2 verschillende pincodes. bunq investeert je geld nooit in nare bedrijven en je privacy is niet te koop. Transacties gebeuren realtime en er kunnen foto’s, emoji’s en bijlagen worden toegevoegd.

SNS ZZP rekening

SNS
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 7,50
Rente percentage
0,00%
Voordelen
betalingsverkeer gratis
lage vaste all-in prijs

De zzp rekening van SNS is erg beperkt en met name geschikt voor dienstverlenende zzp’ers. In ruil daarvoor krijg je een goedkoop pakket van € 7,50 per maand all-in. Je betaalt niet apart voor transacties. Als je meer functionaliteiten nodig hebt kun je eenvoudig upgraden naar de SNS Zakenrekening.

SNS Zakenrekening

SNS
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 6,58
Rente percentage
0,00%
Voordelen
complete zakelijke rekening
lage maandelijkse kosten
rente op betaalrekening*

SNS Zakenrekening is complete zakelijke rekening en ook de goedkoopste rekeningen met alle functionaliteiten. SNS Bank heeft ongeveer net zoveel kantoren als de andere grootbanken en biedt een vergelijkbaar dienstenpakket. Daarmee is SNS een prima alternatief voor de drie grootbanken.

ASN Betalen Zelfstandigen

ASN Bank
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 6,50
Rente percentage
0,03%
Voordelen
Duurzame bank
rente op betaalrekening
3 maanden gratis
1000 transacties per jaar gratis

ASN Betalen Zelfstandigen is een goedkope zakelijke rekening speciaal voor zzp’ers. Een eenvoudige rekening met basis functionaliteiten die voor de meeste zzp’ers toereikend is bij en grootste duurzame bank van Nederland.

Triodos Internet Zaken Rekening

Triodos logo
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 10,67
Rente percentage
0,00%
Voordelen
Een van de duurzaamste banken ter wereld
Financieel gezonde bank

Triodos is een van de duurzaamste banken ter wereld en investeert alleen in organisaties die een gezond milieu en gezonde natuur ondersteunen. Als duurzaamheid voor jou belangrijk is, dan is de Triodos Internet Zaken Rekening mogelijk een goede optie voor jou.

Van Lanschot zakelijk

Van Landschot
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 17,66
Rente percentage
0,00%
Voordelen
Veel expertise
Duurzame bank
Volwaardige bank
Gericht op grote en vermogende ondernemers

F. van Landschot Bankiers is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Landschot richt zich op de grotere en meer vermogende ondernemers.

Wat vind je van onze vergelijking?

Jouw feedback is belangrijk. Daarmee kunnen wij de pagina verder verbeteren zodat andere ondernemers ook een zelfverzekerde en goed overwogen beslissing kunnen maken voor hun zakelijke rekening.

Waar moet ik op letten bij een zakelijke rekening openen?

Bepaal eerst voor jezelf welke bankproducten je allemaal nodig hebt. Sommige banken bieden namelijk niet alle producten aan, waardoor sommige banken al afvallen. Als winkelier is het bijvoorbeeld belangrijk om contant geld te kunnen storten, terwijl veel zzp’ers die mogelijkheid niet nodig hebben. Bankproducten waar je rekening mee kan houden zijn:

Zo maak je de beste keuze

zakelijke rekening openen

Niet alle banken bieden deze functionaliteiten aan. Hoewel kosten een belangrijke rol spelen, is het belangrijk om een bank te kiezen die alle diensten aanbiedt die jij nu of in de toekomst denkt nodig te gaan hebben.

Kleine ondernemers of freelancers met weinig eisen zijn meestal goed uit bij goedkope zakelijke rekeningen zoals Knab (€5 p/m) of N26 (gratis).

Heb je aanvullende functionaliteiten nodig, zoals het innen van automatische incasso’s, een bankverklaring, zakelijk krediet, of contant geld storen? Dan is een goedkope online bank niet toereikend.

MKB’ers kiezen tegenwoordig nog vaak voor een van de drie grootbanken (ING, Rabobank of ABN AMRO). Deze banken zijn over het algemeen duurder, maar kunnen jouw groei faciliteren.

Met welke functionaliteiten moet jij mogelijk rekening houden bij het vergelijken van zakelijke bankrekeningen?

Zakelijk krediet
Ben je van plan om te groeien en heb je daarvoor externe financiering nodig? Dan doe je er verstandig aan om een bank te kiezen die zakelijk krediet aanbiedt. Zakelijke leningen worden vrijwel altijd afgesloten bij de bank waar je ook een zakelijke bankrekening hebt.

Automatische boekhoudkoppeling
Het is wel zo gemakkelijk als banktransacties automatisch kunnen worden ingelezen in het boekhoudprogramma. Anders moet jij of de boekhouder iedere dag een export maken van de transacties en deze inladen in het boekhoudprogramma. Een automatische koppeling bespaart tijd, en als je een boekhouder hebt bespaart het ook kosten.

Rood staan
Het kan voorkomen dat je werkkapitaal negatief is en daarom tijdelijk met een negatief banksaldo zit, met name in de beginfase is dat niet ongebruikelijk. Vind je het belangrijk om rood te kunnen staan? Neem dat dan mee in de vergelijking, want rood staan is bij veel banken niet mogelijk. Bovendien verschillen de rente percentages ook per bank.

Creditcard mogelijk
Steeds vaker maken we in Nederland gebruik van creditcards. In Amerika is de creditcard al het meest gebruikelijke betaalmiddel. De betaling wordt pas later afgeschreven, de aankopen zijn verzekerd en het is gemakkelijk om in het buitenland (of in buitenlandse webshops) aankopen te doen met je creditcard. Ondanks het toenemende gebruik, bieden veel banken nog geen creditcard aan of er worden hoge kosten in rekening gebracht.

Contant geld storten
Ondanks dat het betalingsverkeer in sterke mate digitaliseert, is het voor sommige ondernemers zoals winkeliers nog steeds belangrijk om geld te kunnen storten bij hun bank. Niet alle banken bieden deze mogelijkheid, met name online banken en zzp pakketten sluiten de mogelijkheid om geld te storten uit. Een alternatief als geld storten bij je bank niet mogelijk is, is om gebruik te maken van waardetransport. Ook bij verschillende bedrijven zoals Western Union kan je als ondernemer geld storten.

Pinautomaat
Waar voorheen veel bedrijven een pinautomaat van hun bank afnamen, kan je tegenwoordig gemakkelijk (en soms ook goedkoper) een pinautomaat afnemen van een payment service provider. Sommige banken bieden daarom tegenwoordig niet meer zelf een pinautomaat aan. Het nodig hebben van een pinautomaat hoeft dus geen beperking meer te zijn bij het kiezen van een zakelijke rekening.

Transacties
Enkele banken bieden een bepaald aantal gratis transacties aan per jaar, waardoor je alleen kosten kwijt bent aan het maandelijkse pakket en niet apart voor transacties hoeft te betalen. Mooi meegenomen, anders lopen de bankkosten nog hoger op.

Internationale bankoverschrijving
Met de internationalisering vinden er steeds meer betalingen van en naar het buitenland plaats. Veel bedrijven gebruiken diensten zoals  payoneer.com om gratis betalingen naar het buitenland over te maken. Mocht je de voorkeur geven aan een ouderwetse bankoverschrijving naar het buitenland (wat de nodige kosten met zich mee brengt), is het belangrijk om dat mee te nemen in de vergelijking.

Traditionele bank of online bank. Wat is beter?

Bankenland staat niet stil. Gelukkig maar. Hoewel sommige grote banken al jarenlang hetzelfde aanbod hebben, zijn internetbanken of online banken sterk in opkomst.

Grofweg zijn banken in te delen in twee categorieën: traditionele banken en online banken.

De traditionele banken zijn:

Online banken:

Hoewel sommige traditionele banken zoals ING recentelijk interessante functionaliteiten hebben toegevoegd aan hun rekeningen, zijn het met name de online banken die innovatie brengen in het bankenlandschap. Denk dan aan betalen zonder cardreader, bankieren met alleen je smartphone, zelf kiezen waar jouw spaargeld in wordt geïnvesteerd kosteloze betalingen naar buitenlandse rekeningen, dual PIN en ga zo maar door.

Traditioneel of online, beide soorten hebben hun voor- en nadelen.

Voordelen van traditionele banken zijn te vinden in:

Online banken kenmerken zich doorgaans in:

Afhankelijk van jouw wensen en eisen kan een traditionele bank of juist een online bank beter geschikt zijn. Over het algemeen zien we dat zzp’ers en microbedrijven (<10 werknemers) het aanbod van online banken beter vinden passen, terwijl het MKB een betere aansluiting vindt bij traditionele banken door de extra functionaliteiten.

Wat zijn de totale kosten van een zakelijke rekening per jaar?

Bankkosten bestaan uit verschillende categorieën:

De samenstelling van de vaste maandelijkse kosten verschillen per zakelijke rekening. Bij sommige banken betaal je naast een maandelijks bedrag voor zakelijke bankrekening ook nog extra voor je bankpas of internetbankieren.

Om deze kosten transparant weer te geven, hebben we de kosten van de zakelijke rekening, de bankpas en internetbankieren samengebundeld onder de noemer ‘maandelijkse kosten’ in de vergelijking.

Zakelijke rekening vergelijken

De uiteindelijke kosten van een zakelijke rekening verschillen voor iedereen. Dat komt omdat veel banken transactiekosten in rekening brengen voor bij- en afschrijvingen. Iedere ondernemer doet een ander aantal transacties.

Een zzp’er doet gemiddeld 160 transacties per jaar. 

Om je een idee te geven van het bedrag dat je in totaal kwijt bent aan je zakelijke rekening, hebben we hieronder een berekening gemaakt bij iedere bank, op basis van de gemiddelde 160 transacties per jaar.

Bankvaste kosten per jaartransactiekosten per jaar (gemiddeld)Totale kosten per jaar
N26€ 0€ 0€ 0
KNAB€ 60€ 0€ 60
ASN€ 72€ 0€ 72
SNS€ 92€ 0€ 92
ABN AMRO€ 108€18
€126
ING€114€16€130
bunq€120€16€136
Rabobank€120€18€138
Triodos€122€18€140
Van Lanschot€216€22€238

Hoe belangrijk is de rente op een zakelijke bankrekening?

Ben je van plan om vermogen aan te houden, of simpelweg een buffer te hebben op je zakelijke rekening? Dan is het interessant om bij het vergelijken van zakelijke rekeningen ook naar de spaarrente te kijken. Hoewel de spaarrente nu vrij laag staat kan het – afhankelijk van je vermogen – toch een paar tientjes tot enkele honderden euro’s schelen op jaarbasis. Dat kan het verschil maken voor de bankrekening die jij gaat kiezen.

Interessant om te weten is dat banktegoed op een zakelijke rekening niet bij je vermogen in box 3 wordt gerekend. Over je zakelijk vermogen betaal je dus geen vermogensbelasting. Daarom is het aantrekkelijk om een zo groot deel van je vermogen zakelijk aan te houden op een zakelijke bankrekening met een nette rente.

Let op, de belastingdienst staat niet toe om meer dan noodzakelijk vermogen aan te houden op je zakelijke bankrekening. Een goede richtlijn om aan te houden is de cashflow voor enkele maanden plus een financiële buffer. Als je spaart voor een grote investering mag dat geld ook aangehouden worden op de zakelijke rekening.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Een zakelijke rekening openen is niet verplicht bij wet. Maar banken willen niet dat jij zakelijke transacties via je privé rekening laat lopen. Daarom verbieden alle banken in Nederland dat.

Daar heb jij je aan te houden. Bij het openen van je particuliere rekening ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden van de rekening. Je hebt op het bankkantoor een document moeten ondertekenen. Of als je de rekening online geopend hebt, ben je akkoord gegaan met de voorwaarden van de zakelijke bankrekening.

In de voorwaarden waarmee jij akkoord bent gegaan, staat opgenomen dat jouw persoonlijke rekening enkel en alleen gebruikt mag worden voor privé transacties. Zodra jij je niet houdt aan de voorwaarden, is de bank gerechtigd om jouw persoonlijke rekening te sluiten.

Moet ik een zakelijke rekening nemen bij de bank waar ik ook privé bankier?

Het is voor de hand liggend om een zakelijke bankrekening te openen bij de bank waar je ook particulier bankiert. Makkelijk, snel geregeld en het bespaart je tijd en moeite. Is het ook de beste keuze?

Allereerst: Je hoeft zakelijk niet bij dezelfde bank te bankieren waar je privé ook bankiert. Je bent vrij om welke bank dan ook te kiezen voor je zakenrekening.

Zakelijke rekening bij je huidige bank

Onderzoek altijd eerst of de bank kan voldoen aan jouw eisen en wensen, als je overweegt om je zakelijke bankrekening bij dezelfde bank te openen. Kijk naar de mogelijkheden die je bank biedt op hun zakelijke rekening. Misschien zijn er bepaalde functionaliteiten niet aanwezig die jij zakelijk wel nodig hebt. Als je bank niet aan jouw voorwaarden kan voldoen houdt het al snel op.

De voordelen van een zakelijke rekening bij dezelfde bank waar je jouw particuliere rekening aanhoudt, zijn:

Zakelijke rekening bij een andere bank

Hoewel er tijd gaat zitten in het vinden van de meest geschikte bankrekening, loont het altijd om te vergelijken. Ook al besluit je uiteindelijk om alsnog bij je huidige bank een rekening te openen, het is altijd goed om te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe goed de deal is die je bij jouw huidige bank kan krijgen.

In de praktijk openen veel ondernemers hun zakelijke rekening bij een andere bank dan waar zij particulier bankieren. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening t.o.v. een particuliere rekening?

Naast het feit dat een zakelijke rekening praktisch verplicht is, heeft het een paar grote voordelen om te bankieren met een aparte zakelijke rekening.

Ik will overstappen van zakelijke bank, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je al een zakelijke rekening bij een bestaande bank en wil je overstappen? Dat is geen probleem. De meeste banken hebben een overstapservice, waardoor je geen omkijken meer hebt naar overstappen.

Wat is de overstapservice?

Met de overstapservice kun je makkelijk een zakelijke rekening overzetten van de ene naar de andere bank, terwijl bij- en afschrijvingen soepel doorlopen. De overstapservice is een gezamenlijk initiatief van alle Nederlandse banken en is geheel gratis.

Je vraagt de overstapservice altijd aan bij je nieuwe bank.

Dit doet de overstapservice voor jou:

Dit moet je zelf nog regelen:

Je leest meer over hoe de overstapservice in zijn werk gaat op de officiële site: overstapservice.nl.

Alle banken in onze vergelijking nemen deel aan de overstapservice, behalve N26.

Wat is een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening is een bankrekening waarmee de ondernemer zijn zakelijke transacties gescheiden houdt van zijn persoonlijke financiën.

Een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht, maar banken staan het niet toe om zakelijke transacties via een particuliere bankrekening te laten lopen. Daarom hebben alle ondernemers met een kvk nummer een zakelijke rekening nodig.

De drempel om een zakelijke rekening te openen is laag. Verschillende banken bieden een zakelijke bankrekening aan voor slechts een paar euro per maand, en N26 is zelfs helemaal gratis in gebruik. Bij de meeste banken ontvangen nieuwe ondernemingen starterskortingen of – voordelen om de kosten in het eerste jaar laag te houden. Daarnaast bieden diverse banken kortingen op andere producten of diensten die je als ondernemer nodig hebt, zoals boekhoudprogramma’s, een pinautomaat of Payment Service Providers.

Wat is het verschil tussen een betaalrekening en een spaarrekening?

Een zakelijke betaalrekening is soort bankrekening dat wordt gebruikt om alledaagse betalingen te doen. Geld op een zakelijke spaarrekening daarentegen is niet bestemd voor dagelijks gebruik, maar is bedoeld om op de rekening te laten staan. Daardoor wordt rente over verdiend in de loop van de tijd.

Spaarrekeningen hebben hogere rente’s dan betaalrekeningen, waardoor spaarrekeningen beter geschikt zijn om grote bedragen op te laten staan voor langere tijd.

Veel ondernemers houden een zakelijke buffer aan in hun spaarrekening. De financiële buffer is een som geld die apart wordt gezet en alleen wordt gebruikt in mindere tijden, als je bijvoorbeeld weinig opdrachten hebt of een tijd niet kan werken door ziekte.

Een zakelijke spaarrekening kun je alleen openen als je ook een zakelijke betaalrekening hebt bij dezelfde bank. De zakelijke spaarrekening is gratis, maar voor de betaalrekening worden er wel kosten in rekening gebracht.

Is mijn geld veilig bij alle banken?

Goed om te weten: alle bankrekeningen die wij vergelijken op Zakelijk Bankieren zijn gedekt door het depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat jouw saldo tot € 100.000 vergoed wordt door de overheid, mocht de bank failliet gaan. Het is een kleine kans, maar wel een fijne zekerheid. Je kunt dus met een gerust hart een zakelijke rekening openen. Ongeacht welke bank het beste uit de vergelijking komt.

Alle banken in onze vergelijking hebben een bankvergunning en staan onder toezicht. De Nederlandse banken staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële markten en De Nederlandse Bank. Buitenlandse banken staan onder toezicht van de Autoriteiten van het betreffende land. Daardoor is de kans dat een bank failliet gaat erg klein.

In het geval dat een bank toch failliet gaat, krijg jij je banktegoed onder €100.000 uitgekeerd binnen 20 dagen door de overheid.

Bezit je zakelijk over meer dan €100.000, dan kan het wellicht verstandig zijn om dat geld bij verschillende banken onder te brengen. Per bank wordt er namelijk €100.000 gegarandeerd. Let op, dat geldt niet voor banken met dezelfde bankvergunning, zoals ASN en SNS (beide onderdeel van De Volksbank N.V.).

De Zakelijk Bankieren score

Wil je een zakelijke rekening vergelijken, dan komt er meer bij kijken dan alleen de kosten. Een goedkope rekening is fijn, maar bij eventuele problemen wil je ook goed geholpen worden bij de klantenservice. En de (algemene) voorwaarden spelen ook een rol, sommige banken zijn een stuk flexibeler dan anderen.

zakelijkbankieren.nl heeft iedere bank beoordeeld met een score van 1 tot 5 sterren. De beoordeling is gebaseerd op twee factoren, de voorwaarden en de klantenservice van de bank. De service van een bank wordt door veel klanten als een belangrijk aspect ervaren. Met name voor zakelijke klanten is het van belang dat vragen en problemen snel kunnen worden opgelost.

Contant geld storten Heb je een stenen winkel, ben je een restauranthouder, kapper of heb je een ander soort product of dienst waarbij klanten in cash betalen? Dan breng je het contant geld eenmaal in de zoveel tijd naar de bank.

Let erop dat niet alle banken de mogelijkheid aanbieden om contant geld te storten. Vooral online banken zonder kantoren zoals N26, bunq en Knab, maar ook zzp rekeningen zoals de SNS ZZP Rekening en ASN Betalen Zelfstandigen hebben geen mogelijkheid voor contant storten.

Boekhoudkoppeling

Iedere ondernemer, groot en klein, heeft een boekhouding. Het is belangrijk dat je jouw bankrekening kan koppelen aan een boekhoudpakket. Niet alle banken bieden deze optie.

Het koppelen van je bankrekening bespaart veel tijd. En geld, als je de administratie door een boekhouder laat doen.

Met een automatische boekhoudkoppeling kan een boekhoudprogramma iedere dag automatisch alle transacties inlezen op jouw zakelijke rekening. Daardoor hoef jij of jouw boekhouder geen exports meer te maken van de transacties, en de export vervolgens iedere keer in te laden in het boekhoudprogramma. Dat gebeurt met een boekhoudkoppeling allemaal automatisch.

iDeal betalingen accepteren Heb je een webshop en wil je online betalingen accepteren? Dan ga je dat waarschijnlijk doen met iDeal, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. De grotere banken (zoals ING, Rabobank, ABN AMRO) bieden een koppeling aan met iDeal. Bij deze banken heb je het gemak dat de iDeal koppeling met jouw zakelijke rekening direct via de bank verloopt.

Sorry, u kunt maximaal 2 banken tegelijk vergelijken