Nieuw! Vind de juiste hypotheek tegen de laagste rente. Met één snelle en makkelijke aanvraag.

Commercieel vastgoed financieren​? Wij vergelijken 81 aanbieders

Vastgoed type Eenmalige kosten

Uitsplitsing eenmalige kosten

Bemiddelingskosten
Afsluitkosten
Notariskosten
€1000
Taxatiekosten
€750
Rente

Dit is een indicatieve rente op basis van informatie van onze partners en onze ervaring met voorgaande aanvragen. Neem contact op om een accurate rente schatting te ontvangen gebaseerd op jouw bedrijfssituatie en hypotheekaanvraag.

Maandlasten

De maandelijkse terugbetaling is berekend o.b.v. een annuitaire hypotheek, waarbij je een vast bedrag per maand terugbetaald. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing.

Op zoek naar financiering voor commercieel vastgoed? Wij vergelijken ALLE aanbieders die jouw beleggingspand of bedrijfspand financieren.

Hoeveel kun jij lenen? Bereken jouw maximale hypotheek in 1 minuut.

je kent ons van:

business insider
nu.nl
financieel dagblad
mt sprout

Wat is commercieel vastgoed?

Commercieel vastgoed is onroerend goed dat je niet voor eigen 
gebruik koopt. Het is vastgoed dat wordt gekocht met als doeleinde dit te verhuren of te verkopen voor commercieel gewin.

Je kunt in residentieel vastgoed investeren, maar ook in zakelijk onroerend goed. Zakelijk vastgoed financieren gebeurt meestal met een zakelijke hypotheek. Bij de financiering van commercieel vastgoed kunnen zakelijke hypotheekverstrekkers je helpen.

Commercieel vastgoed van €50.000 tot €1.500.000 financieren?

Met onze korte lijnen en direct contact bij 81 verschillende financiers – waaronder banken, alternatieve financiering, beleggingsfondsen, investeringsmaatschappijen en private investeerders – zijn wij zeer ervaren in het onderhandelen van de laagste rentetarieven en beste financieringscondities voor jouw vastgoed hypotheek.

  1. Wij maken een selectie van ALLE relevante vastgoed financiers voor jouw aanvraag, op basis van slagingskans en optimale financieringsvoorwaarden
  2. Wij stellen jouw financieringsaanvraag op en bieden die in bij de relevante geldverstrekkers
  3. Geldverstrekkers komen met een aanbod
  4. Wij onderhandelen de offertes en spelen aanbieders strategisch tegen elkaar uit
  5. Binnen 2-4 weken is jouw aanvraag succesvol gefinancierd tegen een lage rente en gunstige voorwaarden

Vastgoedhypotheek van meer dan €1.500.000?

Wil je in commercieel zakelijk vastgoed investeren van meer dan €1,5 miljoen zijn de mogelijkheden ruimer. Geldverstrekkers kunnen bij een groot beleggingspand afwijken van hun standaardproducten en een aangepaste afspraken maken. We kunnen meestal succesvol soepelere condities onderhandelen of bijvoorbeeld een stapelconstructie creëren waarbij er minder eigen inleg benodigd is.

Heb je plannen om groot commercieel vastgoed in Nederland financierenNeem contact met ons op om vrijblijvend te sparren met een financieringsspecialist. We voorzien je graag vrijblijvend van informatie en brengen je op de hoogte over jouw mogelijkheden omtrent commercieel vastgoed.

Zelf je financiering berekenen

Het aankoopproces bij investeren in commercieel vastgoed begint bij een berekening. Bereken nu wat jouw maandelijkse lasten worden en check of je voldoende cashflow hebt om het vastgoed te financieren dat jij op het oog hebt. 

Hoe beleggers en ondernemers commercieel vastgoed financieren buiten de bank om

Commercieel vastgoed financieren – zoals een beleggingspand of bedrijfspand – bij de bank is vrijwel onmogelijk voor de gemiddelde investeerder of MKB’er. Wil je een goede kans maken op financiering van de bank, ben dan bereid om een aanvraag van minimaal €5 miljoen in te dienen.

Met als gevolg dat investeerders en ondernemers elders op zoek gaan naar een hypotheek. Zij vinden heil bij alternatieve financiers zoals fondsen, peer-to-peer platforms, investeringsmaatschappijen of private investeerders die onder andere commercieel vastgoed financieren..

Experts zijn positief over de opkomst van alternatieve financieringskanalen. Zouden zij er niet zijn, dan telde Nederland veel minder vastgoedfinancieringen. 

Private equity en pensioenfondsen meestal goedkoopst

Het overgrote deel van commercieel vastgoed dat niet via banken gefinancierd wordt, verloopt in Nederland via private equity en pensioenfondsen.

Zij financieren en investeren graag in commercieel vastgoed vanwege de combinatie van zekerheid en rendement dat vastgoed met zich mee brengt. Een beleggingspand financieren is voor hen een waarde vaste investering met minimale tijdsbesteding, omdat zij indirect in vastgoedfondsen investeren.

Hoe krijg je een zakelijk vastgoed financiering via een fonds?

Als individuele belegger of MKB’er kun je alleen gebruik maken van een fonds via een financieringsspecialist of -bemiddelaar. Wij hebben goed en direct contact met diverse fondsen waarbij we jouw financiering kunnen aanbieden.

Je kunt onze gratis haalbaarheidscheck doen om erachter te komen of wij je kunnen helpen bij jouw vastgoedfinanciering en wat jouw kansen en condities zouden zijn bij dergelijke fondsen.

Rente commercieel vastgoed

Rente commercieel vastgoed / hypotheekrente commercieel vastgoed, hoe hoog is deze? De rente hangt met veel verschillende factoren samen. Een aantal van deze factoren zijn het te financieren bedrag, de looptijd, het risico en de eigen inbreng. Er is dus geen eenduidig antwoord te geven hoe hoog de rente precies zal zijn in jouw situatie.

Wel kun je heel eenvoudig én vrijblijvend een vergelijking doen. Vul de gegevens bovenaan deze pagina in. Krijg snel inzicht in wat voor jou de beste optie is. Onze partner Finance Finder hielp eerder meerdere partijen die met leningen inclusief een lage hypotheekrente commercieel vastgoed aankochten. Ook zij hadden eerst een vergelijking via de site gedaan.

Opkomst van peer-to-peer en crowdfunding

Niet direct het goedkoopst, maar wél een grotere haalbaarheid. In toenemende mate vinden beleggers en ondernemers hun financiering bij een crowdfunding platform of peer-to-peer platform. Bij laatst genoemde wordt jouw financiering gekoppeld aan één private investeerder, terwijl bij crowdfunding (veel) verschillende investeerders voor een klein bedrag kunnen inschrijven op jouw financiering.

Het zijn met name kleine particuliere beleggers die in commercieel vastgoed investeren, op zoek naar een beter rendement dan op hun spaarrekening. Met een groei van meer dan 670% over de afgelopen 5 jaar heeft crowdfunding inmiddels een plek bemachtigd als bekende en veilige alternatieve investerings- en financieringsvorm. 

De opkomst van zulke alternatieven is een positieve ontwikkeling, het creëert ruimte in de stroeve commerciële hypotheek markt. We adviseren beleggers en ondernemers niet om direct in deze categorie op zoek te gaan naar financiering, maar het is een uitkomst voor hen die in een lastigere situatie zitten en elders niet terecht kunnen voor financiering.

Een hypotheek of financiering bij dit soort partijen brengt aan de andere kant ook een verhoogd risico met zich mee. Ook als het minder goed gaat, moet aan de betalingsverplichting voldaan blijven worden. Dat kan met een rentevoet van 6% best flink zijn.

Hypotheek commercieel vastgoed: is mijn aanvraag haalbaar?

Commercieel vastgoed financieren is maatwerk. Laat ons weten wat voor pand je op het oog hebt en wij beoordelen direct of je financiering haalbaar is, op basis van jouw bedrijfssituatie.

Laat ons helpen bij het vinden van de laagste zakelijke hypotheekrente

Wij vergelijken 81 aanbieders vanaf 2,75% rente. Inclusief aanbieders waar jij niet zelf direct een aanvraag voor een commercieel vastgoed hypotheek kunt doen, zoals institutionele beleggers, kleine fonden en investeringsmaatschappijen. 2 tot 4 weken en je hypotheek is rond, tegen de beste financieringscondities.