Zakelijke creditcard vergelijken

Zakelijke creditcards vergelijken, altijd dan transparant en duidelijk. We beoordelen iedere creditcard op meer dan 30 facturen, dat maakt een creditcard aanvragen lekker makkelijk voor jou. Al meer dan 25,000+ ondernemers vergelijken met zakelijkbankieren.nl.

Filter

21 creditcards gevonden

Laatst geüpdate op 22 april 2024

Zakelijke creditcard vergelijken

Zakelijke creditcard: dit moet je erover weten

Een zakelijke creditcard is handig voor alle ondernemers, maar met name voor bedrijven die veel zaken online of in het buitenland doen. We vertellen je er in dit artikel alles over.

In Nederland zijn we het gewend om al onze uitgaven af te rekenen met een standaard bankpas. De dagelijkse boodschappen betalen we met de privé-pas, zakelijke uitgaven gaan met de bedrijfsvariant.

Dat gaat in het buitenland anders. Neem de Verenigde Staten. Geen creditcard betekent daar soms simpelweg geen betaling. Het is in The States hét betaalmiddel bij uitstek.

Maar door de toenemende internationalisering krijgen Nederlandse ondernemingen steeds vaker te maken met Amerikaanse bedrijven en andere multinationals uit landen waar de creditcard heel normaal is. Meta, bijvoorbeeld. Of ieder willekeurig autoverhuurbedrijf. En dat soort instanties vragen meestal om een betaling per – jawel.

Je kunt je zakelijke betaalverplichtingen in theorie ook voldoen met persoonlijke reguliere creditcards, maar neem van ons aan: dat is niet handig. Het zijn tenslotte bedrijfskosten. En dus vinden wij het aanschaffen van een zakelijke creditcard naast je zakelijke betaalrekening stiekem niet alleen een aanrader, maar eigenlijk gewoon een must.

Lees ook: Wat heb je nodig als je een zakelijke rekening wilt afsluiten?

👉 Vergelijk hier de beste zakelijke bankrekeningen

 

Creditcard vergelijken

Voor wie is een zakelijke creditcard handig?

We zijn ervan overtuigd dat iedere ondernemer baat heeft bij een zakelijke creditcard. Dit geldt echter vooral voor bedrijfseigenaren die…

  • veel zaken doen met het buitenland.
  • veel in het buitenland zijn.

Vergis je niet in vooral die eerste doelgroep, want daar hoor je als ondernemer al snel bij. Een advertentie plaatsen op Facebook of Google verstaan wij al als business met het buitenland. Een zakelijke creditcard is dus ook interessant voor kleine bedrijven.

Lees ook: Zakelijk geld overmaken naar het buitenland

Creditcard vergelijken

Wat kan ik met een zakelijke creditcard?

Zo’n zakelijke creditcard stelt je in staat om bedrijfsaankopen te doen of diensten af te nemen bij ondernemingen in het buitenland, zonder daar direct je zakelijke rekening voor gebruikt. Dat betekent natuurlijk niet dat je jouw kaart niet gewoon bij de Apple Store in Amsterdam kunt gebruiken. Sterker nog: dat is misschien zelfs wel slim.

Want zakelijke creditcards werken namelijk met een aankoopverzekering. Dat houdt simpelweg in dat een aankoop die je met je zakelijke creditcard doet automatisch is verzekerd. Het is dus beter om die prijzige MacBook Pro af te tikken met behulp van je zakelijke kaart. Met de zakelijke creditcard betaal je dus overal veilig – wereldwijd én online!

Maar er is meer. Het gebruik van een business creditcard zorgt bijvoorbeeld ook voor een scheiding tussen werk en privé. Geloof ons: dat vindt je boekhouder of accountant prettig.

De aankopen die je met je zakelijke creditcard hebt gedaan, worden bovendien getoond door middel van een handig overzicht. Je hebt daardoor al je bestedingen snel bij de hand én je kunt ze simpel importeren in je boekhoudpakket, mocht je daar gebruik van maken.

En dat wereldwijde betaalgemak is ook écht wel een positief dingetje… Een zakelijke creditcard zorgt ervoor dat je, of je nu naar New York of naar New Delhi gaat, overal zakelijke aankopen kan doen. Erg handig.

 

Creditcard vergelijken

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een zakelijke creditcard?

De ene zakelijke creditcard is de andere niet. De diverse kaarten verschillen onderling enorm van elkaar, zelfs de exemplaren die door dezelfde maatschappij worden uitgegeven. We adviseren het jou als ondernemer daarom om in ieder geval altijd goed op het volgende te letten:

  • De hoogte van de aankoopverzekering.
  • De bestedingslimiet.
  • De prijs.

👉 Vind hier alle voordelen van zakelijke creditcards op een rij

De hoogte van de aankoopverzekering

Klinkt het een beetje té mooi om waar te zijn – een creditcardmaatschappij die de kosten vergoedt wanneer je die eerder genoemde MacBook kwijtraakt? Dat komt omdat het dat in sommige gevallen ook is.

Let erop dat de aankoopverzekeringen grote, onderlinge verschillen kennen. Sommigen dekken aankopen tot 180 dagen terug, anderen alleen aankopen van 90 dagen geleden. Sommigen hebben een maximum jaardekking van iets meer dan €2.000, anderen werken met een bedrag van €50.000.

En wéér andere creditcards bieden überhaupt geen aankoopverzekering. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de zogenoemde prepaid-creditcards. Kortom: check vooraf goed wat op dit gebied de kleine lettertjes in de voorwaarden zijn.

De bestedingslimiet

Waar je ook écht op moet letten, zijn de limieten die creditcardmaatschappijen hanteren. 

Wij hebben het in ieder geval weleens meegemaakt dat we in het buitenland geen gebruik meer konden maken van onze zakelijke creditcard. En niet omdat we nou zoveel hadden uitgegeven. Maar omdat de verschillende hotels en autoverhuurbedrijven allemaal werkten met een borg die weliswaar later werd ingetrokken, maar ondertussen werd ingehouden van onze bestedingslimiet.

We raden het je daarom aan om te kiezen voor een zakelijke creditcard met een zo hoog mogelijke limiet, tenzij je zéker weet dat je niet in een situatie als hierboven geschetst terechtkomt. Soms is er een BKR-toetsing nodig en wordt je bestedingslimiet aan de hand van je kredietwaardigheid aangepast.

Membership rewards

Misschien niet essentieel, maar een leuke bijkomstigheid zijn de membership rewards. Dit zijn extraatjes die de creditcardverstrekker je geeft om je als klant te belonen en te behouden. Dit kan een spaarsysteem zijn, waarbij je punten spaart voor prijzen. Sommige verstrekkers geven cashback op bedrijfsaankopen met je zakelijke creditcard. Anderen geven weer kortingen als je bij bepaalde winkels koopt.

Deze extraatjes kunnen je een aardig voordeel opleveren.

Alle bestedingslimieten op een rijtje

ABN AMRO Zakelijke Creditcard

€2,500

American Express Business Entry Card

Maatwerk

American Express Business Gold Card

Maatwerk

American Express Business Green Card

Maatwerk

American Express Corporate Card

Maatwerk

American Express Corporate Gold Card

Maatwerk

ASN Creditcard Zakelijk

€2,500

ING Business Card

€500

ING Corporate Card

Maatwerk

KLM Corporate Card

Maatwerk

Knab American Express Business

Maatwerk

Knab Creditcard Zakelijk

€2,500

Mastercard Business

€2,500

Mastercard Corporate

€2,500

N26 Business (prepaid)

Geen

N26 Business Metal (prepaid)

Geen

N26 Business You (prepaid)

Geen

Rabo BusinessCard

€5,000

Soldo

Geen

Visa World Card Business

€2,500

Visa World Card Business Gold

€5,000

De prijs

Natúúrlijk willen we ook niet voorbijgaan aan de prijs. De jaarlijkse kosten voor een zakelijke creditcard lopen tenslotte aardig uiteen. Ter illustratie: een Rabo BusinessCard kost je €33, maar voor een Visa World Card Business leg je op jaarbasis €154 euro neer.

Nu is het doorgaans zo dat de duurdere varianten ook meer mogelijkheden bieden, zoals maatwerk bij de bestedingslimieten. Het kan zo zijn dat je dat helemaal niet nodig hebt – en dan betaal je zomaar hoge kosten voor iets dat je niet gebruikt. Je hoeft overigens niet een creditcard te nemen bij dezelfde bank waar je je zakelijke rekening hebt lopen, dus je bent vrij in je keuze.

Let naast de vaste kosten ook op de transactiekosten en de kosten voor het in rekening brengen van vreemde valuta. 

Alle jaarlijkse kosten op een rijtje

ABN AMRO Zakelijke Creditcard

€35

American Express Business Entry Card

€50

American Express Business Gold Card

€225

American Express Business Green Card

€85

American Express Corporate Card

€60

American Express Corporate Gold Card

€125

ASN Creditcard Zakelijk

€33

ING Business Card

€37.50

ING Corporate Card

€30

KLM Corporate Card

€125

Knab American Express Business

Gratis

Knab Creditcard Zakelijk

€25

Mastercard Business

€35

Mastercard Corporate

€39

N26 Business (prepaid)

Gratis

N26 Business Metal (prepaid)

€202.80

N26 Business You (prepaid)

€118.80

Rabo BusinessCard

€33

Soldo

€72

Visa World Card Business

€35

Visa World Card Business Gold

€154

Creditcard vergelijken

Hoe kun je een zakelijke creditcard aanvragen?

Wij zeggen altijd dat de aanvraag van een zakelijke creditcard begint bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Net als bij het kiezen van een zakelijke rekening, is het niet verstandig om op één paard te wedden door maar gewoon in zee te gaan met de bekendste naam. Deze naam biedt misschien wel helemaal niet de zakelijke creditcard die je nodig hebt. Maak daarom altijd gebruik van een vergelijkingstool, zoals de variant hierboven.

Heb je een aanbieder gezien die bij je bedrijf past en wil je een zakelijke creditcard aanvragen? Start dan het aanvraagproces op diens website. Je wordt hierbij doorgaans gevraagd om naam- en adresgegevens, je burgerservicenummer en een x-aantal rekeningafschriften.

Als alle gegevens zijn ingevuld, kijkt de maatschappij in kwestie of je kredietwaardig bent. Je hebt dus een BKR-toetsing nodig. Je bent bijvoorbeeld niet kredietwaardig wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Banken en andere kredietverstrekkers kunnen je ook weigeren wanneer je bedrijf nog niet lang genoeg bestaat (vaak minder dan een jaar) of wanneer je niet genoeg omzet draait. Dat is dan bijvoorbeeld het geval wanneer je minder dan €1.150 nettowinst per maand draait.

Lees ook: Zo bepaal je de kredietwaardigheid van een bedrijf

Ben je in de ogen van de bank wél kredietwaardig? Dan ontvang je binnen afzienbare tijd je zakelijke creditcard per post. De bijbehorende pincode volgt veelal op dezelfde dag in een andere envelop. De duur hiervan varieert van vijf werkdagen tot twee weken.

Een scheiding tussen werk en privé. Aankoopverzekeringen. Online én wereldwijd betalingen doen. Wij vinden een zakelijke creditcard om verschillende redenen een aanwinst voor je bedrijf. Gebruik onze vergelijkingen en vind de aanbieder die precies aansluit op jouw wensen en voorkeuren

faq

Veelgestelde vragen

Wij vinden een zakelijke creditcard de volgende voordelen hebben:

  • Aankoopverzekeringen
  • Een scheiding tussen werk en privé
  • Handige overzichten
  • Wereldwijd betaalgemak

Ja, dat kan. Een zakelijke creditcard werkt tenslotte niet anders dan een gewone creditcard – en eigenlijk ook niet heel anders dan een standaard bankpas of een bankpas die je bij je zakelijke rekening gebruikt.

Sommige banken kunnen hier om vragen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een minimale nettowinst van €1.150 per maand. De zogenoemde prepaid-creditcards hebben deze vraag niet. Het kan ook zijn dat er een BKR-toetsing nodig is.

Sorry, u kunt maximaal 2 creditcards tegelijk vergelijken