Zakelijke creditcard vergelijken

Bij zakelijkbankieren.nl staan wij aan jouw kant. Wij helpen jou door zakelijke rekeningen vergelijken transparant en duidelijk te maken. Hoe? Door iedere rekening op meer dan 30 factoren te beoordelen. Al meer dan 200.000+ ondernemers vergeleken met zakelijkbankieren.nl. Een zakelijke rekening openen wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Filter

21 creditcards gevonden

Laatst geüpdate op 16 augustus 2022

Meer weten over zakelijke creditcards?

Een zakelijke creditcard vinden met de juiste mogelijkheden voor jou, scheelt veel tijd en geld op de lange termijn. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat iedere ondernemer uniek is. Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we alles dat je moet weten over zakelijke creditcards op een rijtje gezet. van A tot Z.

 
4.6/5 - (274 stemmen)
Wat vind je van onze vergelijking?

Jouw feedback is belangrijk. Daarmee kunnen wij de pagina verder verbeteren zodat andere ondernemers ook een zelfverzekerde en goed overwogen beslissing kunnen maken voor hun zakelijke rekening.

Zakelijke creditcard aanvragen? Houd hier rekening mee

Een creditcard biedt gemak en bestedingsruimte als inkomsten op zich laten wachten. En een bijkomend voordeel is dat je er wereldwijd mee kunt betalen. Maar vergelijk zakelijke creditcards wel goed, want er zitten grote verschillen in de kosten en de service die je erbij krijgt. Een startende ondernemer (zzp’er) zonder jaarcijfers kan meer moeite hebben met het aanvragen. Vergelijken loont in ieder geval.

Een zakelijke creditcard aanvragen kun je bij de bank doen waar ook je privé rekening loopt, maar is dat ook verstandig? Vaak niet!

Er zijn namelijk tientallen opties waar je tussen kunt kiezen. Het zal wel erg toevallig zijn als jouw huisbank net de beste keuze is uit alle opties. Je bent bijvoorbeeld een starter of zzp’er en je wilt de goedkoopste zakelijke creditcard aanvragen. Dat is mogelijk!

Goedkoopste zakelijke creditcard is niet altijd de beste

De beste kaart voor jou hoeft niet de beste keuze te zijn voor een collega ondernemer. Het maakt bijvoorbeeld een verschil wat het bestedingslimiet moet zijn. Heb je voldoende aan €1.500 of zit je eerder te denken aan €10.000. De kosten per jaar spelen bij het vergelijken een belangrijke rol.

De goedkoopste zakelijke creditcard is niet per se de beste, kijk verder dan alleen de kosten. Je zakelijke creditcard vergelijken is in ieder geval verstandig. Er is dus niet één beste keuze die bij iedereen past.

Zakelijke creditcard of privé creditcard gebruiken?

Vooral zzp’ers hebben de neiging om de privé creditcard te gebruiken voor bedrijfsmatige transacties. Dat is ook voor te stellen, want een zakelijke kaart brengt ook weer kosten met zich mee. Maar de hoogte van de kosten valt mee.

Voor de goedkoopste zakelijke creditcard betaal je weinig of zelfs niets aan vaste kosten. Laat je dus niet afschrikken. Ook een startende ondernemer hoeft niet de hoofdprijs te betalen kom je achter bij het vergelijken.

Het maakt een groot verschil of je een al gevestigde ondernemer bent, of een startende ondernemer en wil je een zakelijke creditcard zonder jaarcijfers en zonder een BKR toets?

Wat moet je weten over het aanvragen?

Door het nemen van een creditcard sluit je eigenlijk een lening af. De bank zal het bestedingslimiet ook registreren bij het BKR voor bijvoorbeeld een zzp’er. De bank zal meestal jaarcijfers bij je opvragen, maar zonder jaarcijfers kun je nog steeds bij een aantal banken terecht die gericht zijn op startende ondernemers. Het BKR toetsen is voor veel banken een standaard procedure. Door het vergelijking maak je voor jezelf onderscheid in het aanbod.

Als starter kun je moeite hebben met het aanvragen van een creditcard. Veel banken kunnen of willen je namelijk geen zakelijk krediet bieden zonder jaarcijfers. Bijvoorbeeld bij N26 is een BKR toetsing niet noodzakelijk.

Hoeveel betaal je per jaar voor de goedkoopste zakelijke creditcard?

De goedkoopste zakelijke creditcard is gratis, maar dat is een zogenaamde prepaid creditcard. Voor de betaalkaarten met een bestedingslimiet betaal je wel jaarlijkse kosten. De vaste kosten kunnen beperkt blijven tot €30 per jaar, maar er zijn ook kaarten met kosten boven de €200 per jaar. 

Bij de duurdere creditkaarten heb je bijvoorbeeld voordelen zoals een aankoopverzekering gedurende één jaar en een hoog bestedingslimiet.

Let bij zakelijke creditcard vergelijken ook op de bijkomende kosten

Een startende ondernemer weet nog niet hoe hij of zij de creditcard gaat gebruiken. Ga je een zakelijke creditcard vergelijken? Dan is het als starter beter om rekening te houden met een ruimer gebruik. Banken kunnen kosten in rekening brengen voor het pinnen met de kaart. Of bij buitenlandse transacties worden er kosten gerekend.

Neem de bijkomende kosten dus ook mee bij het vergelijken. De goedkoopste bank lijkt vaak goedkoop, maar is mogelijk niet de beste keuze.

Benodigdheden bij zakelijke creditcard aanvragen

Het verschilt per bank wat ze bij het aanvragen bij jou opvragen. Een starter kan in het aanmeldproces vastlopen, doordat de bank cijfers over voorgaande jaren opvraagt. Zonder jaarcijfers vallen er een aantal banken weg. Banken zullen ook een BKR toetsing uitvoeren.  

Kiezen voor een prepaid creditcard?

Prepaid wil zeggen dat je eerst een tegoed op de kaart zet en het tegoed kun je vervolgens besteden. Hierdoor loopt de bank minder risico omdat er geen vorm van krediet in deze kaart zit. Een prepaid versie kan daardoor ideaal zijn voor een starter.

Startende ondernemers zonder jaarcijfers kunnen deze vorm van creditcard vaak wel krijgen. De kaart kan zelfs worden uitgegeven zonder een BKR toets. In deze creditcard zit geen aankoopverzekering. Maar het voordeel is dat het de goedkoopste kaarten zijn. Wat voor jezelf belangrijk is moet je meenemen bij het vergelijken.

Neem ook de duur van de aankoopverzekering mee in de vergelijking

De aankoopverzekering is een soort garantie voor de producten die zijn gekocht met de internationale betaalkaart. Je koopt bijvoorbeeld een laptop voor zakelijk gebruik met je creditcard.

Er geldt een aankoopverzekering voor bijvoorbeeld 180 dagen. Als de laptop binnen 180 dagen wordt gestolen, krijg je het aankoopbedrag weer terug. Bij het vergelijken van creditcards pak je dit voordeeltje natuurlijk graag mee.

Wat is het verschil tussen een zakelijke creditcard en een privé creditcard?

Voor de bedrijfsmatige variant is de bank bij het aanvragen van de creditcard ook geïnteresseerd in de cijfers van de onderneming. Bij een particuliere kaart let de bank vooral op de hoogte van het inkomen. Een zakelijke creditcard zorgt ervoor dat privé en zakelijk gescheiden blijft. Ook erg handig voor een zzp’er dus. Zowel voor een starter (startende ondernemer) als voor een al gevestigde ondernemer is het de beste keuze.

Waarvoor kun je een zakelijke creditcard gebruiken?

Het eenvoudig kunnen betalen in het buitenland is een belangrijke reden voor het kiezen van een creditcard, maar er zijn ook voordelen voor het dagelijkse gebruik. Je kunt eenvoudig online betalen en je betaalt met de betaalkaart achteraf.

Het bedrijfsmatig tanken kun je ook eenvoudiger administreren door het betalen op deze manier. Voor het huren van een auto biedt een creditcard ook gemak. Met een BV kun je een zakelijke creditcard krijgen, maar zeker ook als zzp’er.

Vaak gekozen zakelijke creditcards

Of je nu een zzp’er bent, een startende ondernemer bent of een bv hebt, een zakelijke creditcard aanvragen biedt gemak en comfort. Door het vergelijken krijg je de goedkoopste kaart met wel de gemakken die je verwacht. Je wilt namelijk de beste zakelijke creditcard. Populaire banken zijn:

  • Knab
  • ABN Amro
  • Rabobank
  • ING

We lichten kort toe wat je van de banken mag verwachten.

Zakelijke creditcard van Knab

Je kunt kiezen tussen twee vormen, namelijk de goedkoopste Knab Creditcard Zakelijk voor €25 per jaar en de American Express Business (onder voorwaarden gratis). Zoek voor jezelf de beste uit. Zonder een BKR toetsing gaat het niet lukken bij Knab. Maar een zakelijke creditcard zonder jaarcijfers kan lukken bij Knab. 

Zelfs een starter kan een creditcard krijgen met een beperkter limiet van €500. Deze bank is populair onder zzp’ers.

Zakelijke creditcard van ABN Amro

Ook bij ABN Amro heb je drie keuzeopties, namelijk de Business Card, de Corporate Card en de Professional Card. Door de dure omschrijving lijken ze minder geschikt voor een zzp’er, maar zelfs een starter (startende ondernemer) kan de zakelijke creditcard van ABN Amro aanvragen.

Een BKR toets zal een vast onderdeel zijn van het aanvraagproces. Zonder jaarcijfers aan te leveren is het ter beoordeling van de bank of je een zakelijke creditcard krijgt.

Zakelijke creditcard van Rabobank

De Rabo BusinessCard is begin 2021 vernieuwd door de bank. Je kunt betalingen nu bevestigen via het internetbankieren of in de Rabo app. Ook bij Rabobank kun je als starter terecht, maar zonder jaarcijfers zal de bank kritisch zijn en kunnen ze je aanvraag afwijzen. Zonder een BKR toetsing hoef je niet op te rekenen. Ook als zzp’er ben je uiteraard welkom bij de bank.

Zakelijke creditcard van ING

ING brengt €30 of €37 per jaar in rekening voor de zakelijke creditcard. Ook deze bank heeft twee keuzes, namelijk:

  • ING Businesscard
  • ING Corporate Card

De ING Corporate Card is speciaal voor grote ondernemingen, en de Business Card kun je in principe ook als startende ondernemer nemen. Ook ING zal vragen om jaarcijfers bij het aanvragen. Je kunt als starter dus achter het net vissen.

Wij helpen met het vergelijken. Ook met een BKR registratie kun je een zakelijke creditcard krijgen. Door het vergelijken kun je in één keer meerdere banken naast elkaar zetten. 

Sorry, u kunt maximaal 2 creditcards tegelijk vergelijken