Zakelijke spaarrekening vergelijken

Bij iedere bank kun je naast je betaalrekening een gratis zakelijke spaarrekening openen. Op een zakelijke spaarrekening krijg je altijd meer rente dan op een zakelijke betaalrekening.

De zakelijke rente is het belangrijkste element van een zakelijke spaarrekening.

 

Kortlopende spaardeposito’s

ABN AMRO Basis voor ondernemers
ABN AMRO Flexibel deposito
1 maand tot 10 jaar vast. Minimaal €50.000.
0,00%

 

Zakelijk sparen

Zakelijk sparen kan bij alle banken die een zakelijke spaarrekening aanbieden. Zakelijk sparen is vergelijkbaar met privé sparen. Zowel zakelijk als privé is het saldo op de rekening direct opneembaar en ook zakelijk sparen valt onder het depositogarantiestelsel. Het garantiestelsel houdt in dat het rijk garant staat voor het tegoed op je rekening tot € 100.000 bij faillissement van de bank. Een verschil tussen privé en zakelijk sparen is dat de zakelijke spaarrente bij de meeste banken een  maximaal rentegevend saldo kent. De rentegrens ligt bij de meeste banken op € 100.000, tot die grens ontvang je zakelijke rente. Op het tegoed boven de grens wordt geen rente uitgekeerd.

De zakelijke rente is meestal iets lager dan rente die je op een privé spaarrekening ontvangt. Bij grote bedragen kan het daarom voordeliger zijn om dit privé te sparen of te beleggen. Een zakelijke spaarrekening is daarentegen perfect voor een financiële buffer of een tijdelijk overschot van liquide middelen. Daarnaast is een groot voordeel van zakelijk sparen dat het vermogen niet belast wordt in box 3. Over privé vermogen ben je verplicht om in box 3 fictieve vermogensbelasting af te dragen. Zakelijk vermogen is hiervan vrijgesteld. Een uitzondering op deze regel zijn blijvend overtollige liquide middelen. Een structureel hoog overschot wordt wel gezien als privévermogen bij eenmanszaken en VOF’s.

Zakelijke rente vergelijken

De zakelijke rente is de belangrijkste factor bij zakelijke spaarrekeningen vergelijken. De zakelijke rente van bovenstaande rekeningen is variabel en kan ten alle tijden veranderd worden door de bank. Heb je je geld een langere tijd niet nodig, kan je er voor kiezen op een deposito te openen. Bij de meeste korte termijndeposito’s staat het spaargeld 3 maanden vast. Omdat het geld voor een langere tijd wordt vastgezet, ontvang je een hogere zakelijke rente dan op een normale zakelijke spaarrekening. Bij deposito’s geldt hoe langer de termijn is die vast wordt gezet, hoe hoger de rente vergoeding. Houd er wel rekening mee dat de rente in de toekomst kan stijgen, waardoor het onvoordelig kan zijn om de deposito voor een lange periode vast te zetten. Zakelijkbankieren.nl adviseert om een spaardeposito voor maximaal 3 jaar vast te zetten.

zakelijke spaarrekening openen

Wil je een zakelijke spaarrekening openen? Een spaarrekening is bij de meeste banken gratis te openen en is vrijwel altijd gekoppeld aan een betaalrekening. Daarom is het ook van belang om de kosten en functionaliteiten van de betaalrekening te vergelijken. Op deze pagina kun je alle betaalrekeningen vergelijken.

Bij enkele banken zoals bij Knab, is het mogelijk om een onbeperkt aantal spaarrekeningen aan te maken. Het is wellicht verstandig om daar ook rekening mee te houden in de vergelijking. Zo kun je gemakkelijk potjes maken, bijvoorbeeld voor een aankomende investering, de btw aangifte of vakantiegeld en houd je je bankzaken overzichtelijk.

 

Back to Top