Ondernemers in cryptovaluta bijzonder impopulair bij banken

Je ziet ze steeds meer, ondernemers die hun geld steken in cryptovaluta zoals bijvoorbeeld de Bitcoin. Vaak zijn dit jongere ondernemers die zo hun debuut willen maken in de wereld van ondernemen, maar banken zijn er allesbehalve blij mee. Veel banken weigeren een zakelijke rekening te verstrekken aan crypto ondernemers.

Bij welke bank kan je terecht?

Van alle banken blijkt alleen bunq ondernemers in cryptovaluta een zakelijke rekening aan te bieden, en zelfs dat is nog onder voorwaarden. Bij alle andere banken komen ze niet binnen, maar waarom is dit dan?

Waarom doen banken zo moeilijk?

Banken hebben daar verschillende redenen voor, als eerste is het niet duidelijk waar al het geld binnen cryptovaluta vandaan komt, ondernemers kunnen simpelweg geen garantie worden gegeven dat alle transacties van legale aard zijn. Bovendien hebben banken geen overzicht van de geldstromen, en dat als bank allemaal zelf uitzoeken is zo goed als onmogelijk.

Bovendien zijn banken door de wet verplicht om te laten zien dat al het geld op een wettelijke manier is verdiend, en in het geval van cryptovaluta is dit erg moeilijk.

Het komt er dus op neer dat alleen bunq ondernemers in cryptovaluta accepteert, en zelfs hier zitten nog enkele voorwaarden aan. De ondernemers zullen extra vragen moeten beantwoorden en zelf een helder overzicht kunnen bieden over hun inkomsten en waar deze vandaan komen. Als ondernemer in de cryptovaluta is het dus niet makkelijk om een zakelijke bankrekening te krijgen, maar bij bunq is het een poging waard als jij jouw ondernemersplan goed op orde hebt.

Ben je een ondernemer in crypto? Dan is ons advies: zorg dat je een solide bedrijfsplan hebt en alle toekomstige geldstromen goed in kaart brengt.

Benieuwd welke zakelijke rekening goed bij jou past als crypto ondernemer? In ons overzicht vergelijk en kies je een zakelijke rekening die bij jouw bedrijf past.