Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Kopen, bouwen, verbouwen of herfinancieren. Wat ga jij doen?

Zakelijk onroerend goed financieren wordt een stuk duidelijker na het lezen van deze pagina. Het kopen of uitbouwen van je bedrijfslocatie is een slimme manier om stabiliteit te creëren en je vermogen te vergroten. Elke renovatie of uitbreiding voegt waarde toe aan je pand en geeft jou de ruimte die jij nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen. 

Een zakelijke hypotheek is de financiële oplossing voor jouw plannen. Een slimme aankoop kan niet alleen een stabiele basis voor jouw bedrijf creëren, maar ook fiscaal voordeel opleveren. 

Ontdek je mogelijkheden

zakelijke hypotheek

Zakelijke hypotheken simpel gemaakt

Een zakelijke hypotheek is van nature een vrij complex product. Ieder bedrijf is namelijk uniek. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat. Daarom hebben wij er werk van gemaakt om bedrijfshypotheken transparant en simpel te maken.

berekenen

Bereken je maandlasten

Hoe groot wordt jouw maandelijkse aflossingsverplichting? Bereken zelf jouw zakelijke hypotheek.

Bedrijfshypotheek berekenen

vergelijken

Rentetarieven vergelijken

Welke rente kun jij verwachten op jouw bedrijfshypotheek? Vergelijk en krijg een indicatie.

hypotheekrente vergelijken 

 afsluiten

Maximaal leenbedrag

Je bedrijf moet voldoende cashflow hebben om een zakelijke hypotheek te krijgen. Hoeveel kun jij lenen?

Lees meer over leenbedrag

Voordelen van een zakelijke hypotheek

Wil je zakelijk onroerend goed financieren? Dan zijn er verschillende voordelen die je als particulier niet altijd hebt. Hieronder een aantal van de meest voorname voordelen.

 • De rentekosten zijn aftrekbaar
 • Lenen is flexibeler en makkelijker geworden door opkomst alternatieve financierders
 • Je profiteert van waardestijgingen van het pand
 • Veilige en rendabele investering

Waarvoor kun je een zakelijke hypotheek afsluiten?

Bedrijfspand financieren, landbouwgrond kopen, een fabriekspand kopen of een magazijn laten bouwen. Voor zowel de aankoop als een verbouwing van vastgoed dat deels of volledig een zakelijke bestemming heeft, is een bedrijfshypotheek hetgeen waar jij naar op zoek bent. 

 • Kantoorpand 
 • Commercieel vastgoed
 • Woonhuis ter verhuur
 • Landbouw- en bouwgrond
 • Winkelpand en showroom
 • Magazijn
 • Fabriek en loods
 • Bedrijvenpark
 • Restaurant, bar en café
 • Hotel
 • Semi-zakelijk vastgoed

Hoeveel kan ik lenen?

Afhankelijk van de financiële gezondheid van je bedrijf, kun je doorgaans 70-80% lenen van de waarde van het bedrijfspand. Met een zakelijke lening vastgoed kopen gebeurt regelmatig. Je wilt natuurlijk wel weten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

Wat gaat de financiering kosten?

1. Rentekosten

zakelijke hypotheek afsluiten

Lenen voor een bedrijfspand is al mogelijk vanaf 2,7% rente. Een bedrijfspand financieren is daardoor ontzettend kostenefficiënt. Bovendien zijn de rentekosten die je maakt aftrekbaar. 

Voor groot zakelijk vastgoed (€1,5 mln) krijg je doorgaans een financiering onder 3% rente. MKB bedrijven kunnen rekenen op een rentepercentage tussen 3,5% en 6,5%.

Zakelijke hypotheekrente vergelijken

2. Extra kosten bij zakelijke hypotheek afsluiten

Onroerend goed aankopen, of een zakelijk pand financieren, brengt kosten met zich mee. Ook als het gaat om een zakelijk pand. Bij de aanschaf houd je rekening met overdrachtsbelasting en notariskosten. Zakelijke hypotheek bedrijfspand voordeliger afsluiten? Doe in ieder geval altijd een vergelijking.

Koop je het pand niet volledig met eigen middelen, maar sluit je een zakelijke hypotheek af? Dan betaal je ook nog voor een taxatierapport en afsluitkosten.

Zakelijke hypotheek berekenen

3. Jaarlijks terugkerende kosten

zakelijke hypotheek aanvragen

Wil je met een zakelijke lening vastgoed kopen? Dan zijn er ook jaarlijkse kosten om rekening mee te houden. Geld lenen brengt meestal geen jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Maar het bezitten van een zakelijk pand wél. Denk aan onroerendezaakbelasting (ozb), opstalverzekering en onderhoud. Houd rekening met deze kostenposten, voordat je een zakelijke hypotheek afsluit.

Koop je een bedrijfspand met een waarde lager dan €230.000? Dan komt het pand mogelijk in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een bedrijfspand financieren heeft dus verschillende voordelen.

Wat is de looptijd van een zakelijke hypotheek?

Bedrijfspand financieren zakelijk regelen? Er is altijd een looptijd en die kies jij zelf. De minimale looptijd is 5 jaar, de meeste kredietverstrekkers hanteren een maximale looptijd van 20 jaar. Voor een verbouwing hanteren kredietverstrekkers een maximale looptijd van 10 jaar. Hou bij het bedrijfspand financieren zakelijk en privé zoveel mogelijk gescheiden. Zakelijke hypotheek bedrijfspand lastig te regelen bij de grootbank? Er zijn altijd nog andere oplossingen. Doe vrijblijvend een vergelijking en ontdek wat voor mogelijkheden er nog meer zijn.

Vervroegd aflossen

Bij de meeste aanbieders kunnen we de mogelijkheid bedingen om boetevrij vervroegd af te lossen op de zakelijke hyoptheek.

Vooral wanneer je een zakelijk pand financieren gaat wil je precies weten wat de voorwaarden zijn. Boetevrij vervroegd of extra aflossen is een ideale manier om rentelasten te drukken als je onderneming extra geld ter beschikking heeft. Tegelijkertijd zorgt de mogelijkheid tot boetevrij vervroegd aflossen ervoor, dat je voor een passende looptijd kan kiezen waarbij je comfortabel de maandelijkse aflossing kan dragen. Een stukje flexibiliteit dat door veel bedrijven erg gewaardeerd wordt.

Ga je met een zakelijke lening vastgoed kopen, dan is vergelijken een slimme zet. Als je een zakelijke hypotheek aanvraagt via zakelijkbankieren.nl, vergelijken we de mogelijkheden van 80+ aanbieders. Bovendien hebben we toegang tot financiers waar jij zelf niet direct een aanvraag kunt doen, zoals institutionele beleggers en investeringsfondsen. Een bedrijfspand financieren gaat zo op de meest voordelige manier. Zo kunnen we jou altijd de laagste rente voor de beste voorwaarden garanderen. Én een snelle afhandeling. Bij ons is jouw zakelijke hyoptheek binnen 2 – 4 weken rond
Lees meer over vervroegd aflossen

Zakelijke hypotheek voorbeeld

Zakelijke financiering bedrijfspand voorbeeld: Een handelsbedrijf is opzoek naar een groter bedrijfspand waarmee ze hun magazijncapaciteit kunnen uitbreiden. Vanwege hun goede financiële positie willen ze hun volgende pand kopen. Het pand kost €800.000 dat ze op het oog hebben.

Het bedrijf heeft een eigen inbreng van €260.000, voor de overige €560.000 willen zij een hypotheek verkrijgen. De ondernemer wil de hypotheek in 20 jaar aflossen.

Zakelijk pand financieren? Afhankelijk van de financiële positie van het bedrijf en de coulantheid van het vastgoed, kunnen we zonder problemen een 20 jarige bedrijfshypotheek regelen. Na alle 81 aanbieders die wij vergelijken in overweging te hebben genomen, zijn we in staat om een rentepercentage van 3,5% te onderhandelen, met eenmalige afsluitkosten van 0,75%.

Op het verzoek van de klant voegen we de afsluitkosten aan de hypotheek toe, om de eigen inbreng zo laag mogelijk te houden.

2,5 week na de het eerste contactmoment is de hypotheek getekend, het leenbedrag op de rekening gestort en kan het pand worden overgedragen. 

De maand erop start het bedrijf met de maandelijkse aflossing van €3.272,13 per maand

zakelijk hypotheek

Zakelijke hypotheek

Aankoopprijs: €800.000
Hypotheek: €560.000
LTV: 70%

Totaal hypotheekbedrag

Leenbedrag hypotheek: €560.000
Afsluitkosten: €4.200
Totale hypotheek: €564.200

Terugbetaling

Maandelijkse aflossing: €3.272,13
Looptijd: 20 jaar


Zakelijk onroerend goed financieren

Zakelijk onroerend goed financieren is niet altijd eenvoudig. Gelukkig heb je maar een paar stappen nodig om te weten wat het beste aanbod is. Door binnen een paar minuten een aanvraag in te dienen zet je de slimme stap om te vergelijken. Zakelijk onroerend goed financieren kan namelijk met verschillende kredietverstrekkers die stuk voor stuk andere condities hebben. Ook de rentepercentages lopen uiteen. Zakelijke hypotheek bedrijfspand lastig te regelen? In sommige gevallen wel, echter zijn er voor de meeste situaties passende oplossingen. Zakelijke financiering bedrijfspand ondoorzichtig? Maak het helder en transparant door een goede vergelijking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn zoveel factoren en kredietverstrekkers waardoor een bedrijfspand financieren zakelijk gedoe kan worden. Dat is niet de bedoeling. Binnen 3 minuten vul je de gegevens in. In 24 wordt de haalbaarheidsscan gedaan om te zien of je in aanmerking komt. Er worden 81 kredietverstrekkers vergeleken. Dit wordt gedaan door professionals van FinanceFinder. Financiering bedrijfspanden is hun tweede natuur. Ze staan je graag te woord en leggen vriendelijk alles uit wat relevant is voor jouw situatie.

Jij noemt het zakelijk vastgoed – wij noemen het financierbaar.

Zakelijk geld lenen steeds moeilijker? Klopt. Maar een zakelijke hypotheek zit net even wat anders in elkaar dan een reguliere lening. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfspand financieren, dan heb je namelijk een bedrijfspand als onderpand. Een vastgoedobject dat meer waard is dan het hypotheekbedrag dat jij nodig hebt. 

En mocht een bedrijfspand financiering bij de bank toch niet lukken ondanks het onderpand? Dan zijn er meestal ruime mogelijkheden via alternatieve kanalen – denk aan alternatieve (niet-bancaire) financiers, institutionele beleggers, crowdfunding, of via ons netwerk van vermogende particulieren. Zij zullen er alles aan doen om met een zakelijke lening vastgoed kopen mogelijk te maken.

Uiteraard is een zakelijke financiering bedrijfspand afhankelijk. Vaak zijn er mogelijkheden die niet direct voor de hand liggen. Wil je een zakelijk pand financieren en ben je benieuwd wat voor soort zakelijke hypotheek de beste condities en laagste rente voor jou oplevert?
Ontdek je mogelijkheden