Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Vraag nu de gratis haalbaarheidscheck aan

Ontvang binnen 24 uur jouw haalbaarheidsanalyse en krijg toegang tot de beste financieringscondities

Het leenbedrag kan maximaal 80% van de waarde van het pand bedragen

Ontdek de haalbaarheid en jouw financieringsopties 100% vrijblijvend

Zakelijke hypotheek aanvragen?

Wij helpen ondernemers bij het vinden van geschikte financiering, tegen de beste financieringscondities en de laagste rentetarieven.

Weten of jij kunt lenen, hoeveel je kunt lenen en tegen welke tarieven? Doe nu de gratis haalbaarheidscheck. 

Kopen, bouwen, verbouwen of herfinancieren. Wat ga jij doen?

Het kopen of uitbouwen van je bedrijfslocatie is een slimme manier om stabiliteit te creëren en je vermogen te vergroten. Elke renovatie of uitbreiding voegt waarde toe aan je pand en geeft jou de ruimte die jij nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen. 

Een zakelijke hypotheek is de financiële oplossing voor jouw plannen. Een slimme aankoop kan niet alleen een stabiele basis voor jouw bedrijf creëren, maar ook fiscaal voordeel opleveren. 

zakelijke hypotheek

Zakelijke hypotheken simpel gemaakt

Een zakelijke hypotheek is van nature een vrij complex product. Ieder bedrijf is namelijk uniek. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat. Daarom hebben wij er werk van gemaakt om bedrijfshypotheken transparant en simpel te maken.

FinanceFinder

Vind de beste deal

Wij vergelijken 80+ geldverstrekkers en zoeken de beste deal voor jou. 

Maximale hypotheek

Ontdek in 1 minuut hoeveel jij maximaal kunt financieren.

Bereken je maandlasten

Hoe groot wordt jouw maandelijkse aflossingsverplichting?

zakelijkbankieren.nl helpt ondernemers bij het regelen van een zakelijke hypotheek.

5/5
Beoordeeld met 9.6 / 10

Meer dan 1000+ ondernemers gingen je voor

Voordelen van een zakelijke hypotheek

Waarvoor kun je een zakelijke hypotheek afsluiten?

Voor zowel de aankoop als een verbouwing van vastgoed dat deels of volledig een zakelijke bestemming heeft, is een bedrijfshypotheek hetgeen waar jij naar op zoek bent. 

 • Kantoorpand 
 • Commercieel vastgoed
 • Woonhuis ter verhuur
 • Landbouw- en bouwgrond
 • Winkelpand en showroom
 • Magazijn
 • Fabriek en loods
 • Bedrijvenpark
 • Restaurant, bar en café
 • Hotel
 • Semi-zakelijk vastgoed

Hoeveel kan ik lenen?

Afhankelijk van de financiële gezondheid van je bedrijf, kun je doorgaans 70-80% lenen van de waarde van het bedrijfspand.

Maximale leensom
80% van waarde bedrijfspand

Wat gaat de financiering kosten?

1. Rentekosten

Lenen voor een bedrijfspand is al mogelijk vanaf 2,7% rente. Daardoor is deze leenvorm ontzettend kostenefficiënt. Bovendien zijn de rentekosten die je maakt aftrekbaar. 

Voor groot zakelijk vastgoed (€1,5 mln) krijg je doorgaans een financiering onder 3% rente. MKB bedrijven kunnen rekenen op een rentepercentage tussen 3,5% en 6,5%.

zakelijke hypotheek afsluiten
gebruikelijke rente zakelijke hypotheek
voor MKB ondernemers.
10,4%
Overdrachts belasting
1%
Afsluit
kosten
€750
Taxatie van pand
€1.000
Notaris
kosten

2. Extra kosten bij zakelijke hypotheek afsluiten

Onroerend goed aankopen brengt kosten met zich mee, ook als het gaat om een zakelijk pand. Bij de aanschaf houd je rekening met overdrachtsbelasting en notariskosten. 

Koop je het pand niet volledig met eigen middelen, maar sluit je een zakelijke hypotheek af? Dan betaal je ook nog voor een taxatierapport en afsluitkosten.

3. Jaarlijks terugkerende kosten

Geld lenen brengt meestal geen jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Maar het bezitten van een zakelijk pand wél. Denk aan onroerendezaakbelasting (ozb), opstalverzekering en onderhoud. Houd rekening met deze kostenposten, voordat je een zakelijke hypotheek afsluit.

Koop je een bedrijfspand met een waarde lager dan €230.000? Dan komt het pand mogelijk in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

zakelijke hypotheek aanvragen

Wat is de looptijd van een zakelijke hypotheek?

Dat kies jij zelf. De minimale looptijd is 5 jaar, de meeste kredietverstrekkers hanteren een maximale looptijd van 20 jaar.

 Voor een verbouwing hanteren kredietverstrekkers een maximale looptijd van 10 jaar. 

Maximale looptijd aankoop bedrijfspand
20 jaar
Maximale looptijd verbouwing
10 jaar

Vervroegd aflossen

Bij de meeste aanbieders kunnen we de mogelijkheid bedingen om boetevrij vervroegd af te lossen op de zakelijke hyoptheek.

Boetevrij vervroegd of extra aflossen is een ideale manier om rentelasten te drukken als je onderneming extra geld ter beschikking heeft. Tegelijkertijd zorgt de mogelijkheid tot boetevrij vervroegd aflossen ervoor, dat je voor een passende looptijd kan kiezen waarbij je comfortabel de maandelijkse aflossing kan dragen. Een stukje flexibiliteit dat door veel bedrijven erg gewaardeerd wordt. 

Als je een zakelijke hypotheek aanvraagt via zakelijkbankieren.nl, vergelijken we de mogelijkheden van 80+ aanbieders. Bovendien hebben we toegang tot financiers waar jij zelf niet direct een aanvraag kunt doen, zoals institutionele beleggers en investeringsfondsen. Zo kunnen we jou altijd de laagste rente en de beste voorwaarden garanderen. Én een snelle afhandeling. Bij ons is jouw zakelijke hyoptheek binnen 2 – 4 weken rond

Zakelijke hypotheek voorbeeld

Een handelsbedrijf is opzoek naar een groter bedrijfspand waarmee ze hun magazijncapaciteit kunnen uitbreiden. Vanwege hun goede financiële positie willen ze hun volgende pand kopen. Het pand kost €800.000 dat ze op het oog hebben.

Het bedrijf heeft een eigen inbreng van €260.000, voor de overige €560.000 willen zij een hypotheek verkrijgen. De ondernemer wil de hypotheek in 20 jaar aflossen.

Afhankelijk van de financiële positie van het bedrijf en de courantheid van het vastgoed, kunnen we zonder problemen een 20 jarige bedrijfshypotheek regelen. Na alle 81 aanbieders die wij vergelijken in overweging te hebben genomen, zijn we in staat om een rentepercentage van 3,5% te onderhandelen, met eenmalige afsluitkosten van 0,75%.

Op het verzoek van de klant voegen we de afsluitkosten aan de hypotheek toe, om de eigen inbreng zo laag mogelijk te houden.

2,5 week na de het eerste contactmoment is de hypotheek getekend, het leenbedrag op de rekening gestort en kan het pand worden overgedragen. 

De maand erop start het bedrijf met de maandelijkse aflossing van €3.272,13 per maand

zakelijk hypotheek
Zakelijke hypotheek
Aankoopprijs€800.000
Hypotheek€560.000
LTV70%
Totaal hypotheekbedrag
Leenbedrag hypotheek€560.000
Afsluitkosten - 0,75%€4.200
Totale hypotheek€564.200
Terugbetaling
Maandelijkse aflossing€3.272,13
Looptijd20 jaar

Jij noemt het zakelijk vastgoed - wij noemen het financierbaar.

Zakelijk geld lenen steeds moeilijker? Klopt. Maar een zakelijke hypotheek zit net even wat anders in elkaar dan een reguliere lening. Je hebt namelijk een bedrijfspand als onderpand – een vastgoedobject dat meer waard is dan het hypotheekbedrag dat jij nodig hebt. 

En mocht een bedrijfspand financiering bij de bank toch niet lukken ondanks het onderpand? Dan zijn er meestal ruime mogelijkheden via alternatieve kanalen – denk aan alternatieve (niet-bancaire) financiers, institutionele beleggers, crowdfunding, of via ons netwerk van vermogende particulieren. 

Benieuwd wat voor soort zakelijke hypotheek de beste condities en laagste rente voor jou oplevert?

hypotheek zakelijk