Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Kosten bedrijfspand financieren? Dit zijn de 8 beste financieringsopties voor mkb

Op zoek naar een pand om jouw bedrijf te vestigen? Of overweeg je om het pand waar je momenteel huurt aan te kopen? De financiering van een bedrijfspand – waaronder acquisitie van een bedrijfspand, herfinancieren van een lopende financiering of een verbouwing –  wordt meestal met een zakelijke hypotheek gedaan. 

Een bedrijfshypotheek is een financieringsvorm waarbij het bedrijfspand als stabiel onderpand dient, waardoor deze leenvorm ontzettend gunstige voorwaarden en lage rentetarieven biedt. Mits je in aanmerking komt, want bij de bank lenen wordt steeds moeilijker. Welke mogelijkheden heb jij om je bedrijfspand te financieren? Waar kom je wel -of niet- in aanmerking en welke financieringsvormen bieden de beste voorwaarden voor jou?

financiering bedrijfspand

1. Bancaire financiering

 • Minimaal leenbedrag: €1.000.000
 • Rentetarieven: zeer gunstig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: matig
 • Aanvraagtijd: 2-3 maanden

Voor banken is financiering van een klein bedrijfspand niet rendabel, waardoor de meeste banken het minimale leenbedrag op een ondergrens van €1.000.000 hebben liggen. MKB’ers met een klein pand kunnen daardoor beter direct elders zoeken, terwijl grotere bedrijven juist wel goed zitten bij een bank, vanwege de gunstige rentetarieven die zij bieden. 

Vergelijk 8 bancaire financiers

2. Microfinanciers

 • Maximaal leenbedrag: €250.000
 • Rentetarieven: matig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: zeer gunstig
 • Aanvraagtijd: 3 – 6 weken

Waar banken beginnen bij een leensom van een miljoen, hanteren microfinanciers meestal een maximum van €250.000. Microfinanciers zijn niet-bancaire instellingen zoals Qredits, die kleinere kredieten verstrekken aan ondernemers. Bij verschillende microfinanciers behoort een bedrijfspand financieren ook tot de mogelijkheden, naast zakelijke leningen of kredieten. Deze kleinere financiers zijn zeer flexibel, maar daartegenover staan wel hogere rentelasten. 

Vergelijk 24 microfinanciers

3. Crowdfunding

 • Maximaal leenbedrag: €2.500.000
 • Rentetarieven: matig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: redelijk
 • Aanvraagtijd: 3 – 6 weken

Crowdfunding, een financieringsvorm die de laatste jaren erg populair is geworden. Bij ondernemers vanwege de moeilijke financierbaarheid bij banken. Bij investeerders vanwege de volatiele beurzen en de makkelijke toegankelijkheid. 

De looptijd van financiering via crowdfunding is met maximaal 10 jaar beperkter dan bij andere financieringsvormen waar de maximale looptijd 20 jaar is. Daarnaast zijn rentepercentages meestal vrij fors (6,5% – 7%) en rekent het crowdfundingplatform een bemiddelingsfee van ongeveer 0,5% van de leensom per jaar. Het zijn niet per se de meest gunstige voorwaarden, maar een mooie oplossing voor ondernemers die elders niet geholpen kunnen worden. 

Vergelijk 7 crowdfunding platformen

4. Institutionele beleggers

 • Minimaal leenbedrag: €1.000.000
 • Rentetarieven: gunstig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: redelijk
 • Aanvraagtijd: 4 – 6 weken

Institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen moeten vanwege hun aard grote sommen geld beleggen, maar willen daarbij slechts beperkt risico nemen. Zakelijk vastgoed is daarom een interessante investering voor deze doelgroep.

Vraag aanbod aan van institutionele beleggers 

5. Kleine fondsen en investeringsmaatschappijen

 • Minimaal leenbedrag: €200.000
 • Rentetarieven: redelijk
 • Voorwaarden & flexibiliteit: gunstig
 • Aanvraagtijd: 4 – 6 weken

Waar institutionele beleggers doorgaans in grotere vastgoedobjecten investeren -omdat kleinere projecten niet interessant zijn vanwege hun omvang- zijn er verschillende kleinere fondsen en kleine investeringsmaatschappijen die een deel van hun portfolio investeren in vastgoed.

Doordat zij niet aan eisen en richtlijnen van de Europese Unie en Autoriteit Financiële Markten hoeven te voldoen, wat financiële instellingen wel moeten, zijn zij flexibel aan wie ze lenen. Dit kan een prima optie zijn voor MKB’ers die net tussen wal en schip vallen bij andere financiers. 

Meestal doet deze groep niet direct zaken met een ondernemer, maar een financieel adviseur met een goed zakelijk netwerk kan je waarschijnlijk met diverse partijen in contact brengen. 

De vastgoed financieringsadviseur waar wij mee werken heeft bijvoorbeeld directe contacten met 81 financiers. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden, kun je hier contact met ze opnemen

6. Vermogende particulieren

 • Maximaal leenbedrag: €1.000.000
 • Rentetarieven: redelijk
 • Voorwaarden & flexibiliteit: gunstig
 • Aanvraagtijd: 3 – 6 weken

Vermogende particulieren, het zijn er heel wat in Nederland. Een grote groep van hen is bereid om een bedrijfspand te financieren tegen 4-6% rente. Zodoende krijgen zij meer zekerheid dan op de beurs, tegen toch een nette rentevergoeding.

Hoe vind je vermogende particulieren die mogelijk jouw bedrijfspand willen financieren? Er zijn platformen zoals mogelijk.nl (meestal tegen 6,5% rente, plus 0,5% van maandelijkse rente voor administratievergoeding) die vraag en aanbod samenbrengen.

Veel zakelijke financieringsbemiddelaars hebben ook een klein netwerk van vermogende particulieren die tegen gunstigere voorwaarden kunnen financiering verstrekken, omdat er geen platform is die beheer- of administratievergoedingen in rekening brengt. Benieuwd of dit de beste leenvorm is voor jouw bedrijfspand financiering? En wat onze vastgoed financieringsadviseur momenteel in portefeuille heeft aan vermogende particulieren? Kom in contact

7. Overbruggingsfinanciering

 • Maximale looptijd: 24 maanden
 • Rentetarieven: ongunstig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: zeer gunstig
 • Aanvraagtijd: 2 – 4 weken

Een korte termijn lening die gebruikt wordt in een overbruggingsperiode. Bijvoorbeeld wanneer een nieuw bedrijfspand is aangekocht, maar het oude bedrijfspand nog niet is verkocht. Ook veel gebruikt bij projectontwikkeling, waarbij er een hypotheek wordt verkregen wanneer het project is afgerond, omdat de waarde van het vastgoed na afloop van het project hoger is en er dan tegen betere voorwaarden geleend kan worden. 

8. Leasing

 • Minimaal leenbedrag: €100.000
 • Rentetarieven: ongunstig
 • Voorwaarden & flexibiliteit: ongunstig
 • Aanvraagtijd: 3 – 6 weken

Geen gebruikelijke optie bij de financiering van een bedrijfspand, maar in uitzonderlijke omstandigheden kan leasing een goede oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sale en leaseback constructie voor een bedrijf dat in financiële problemen verkeert en een acute cash behoefte heeft. In dat geval verkoop je het huidige pand aan een investeringsmaatschappij en lease je het terug. 

Familie en vrienden

Tot slot de optie die het dichts bij huis ligt: vermogende familie of vrienden. Het kan een uitkomst zijn om deels of de volledige financiering bij bekenden op te halen. Ben je echter bewust van de gevolgen, er kunnen immers altijd onverwachte (betalings)problemen ontstaan wat een invloed kan hebben de jullie persoonlijke relatie. 

De makkelijkste manier om jouw bedrijfspand te financieren

Onze specialisten kunnen je gratis en vrijblijvend helpen met een haalbaarheidscheck en vergelijking voor jouw bedrijfshypotheek. Zo behaal jij de hoogste slagingskans en de laagste rente.