Zakelijke rekening in de min: bij deze banken mag je rood staan

Een zakelijke rekening in de min? Bij sommige banken is het mogelijk om rood te staan op je zakelijke rekening. Met rood staan kun je als het ware voor een korte periode geld lenen bij een bank. Omdat er geen afspraken zijn gemaakt over terugbetaling of de datum waarop je in de min komt, geldt een hoge rente wanneer je in de min staat.

Verwacht je voor een langere periode of voor een groot bedrag in de min te staan? Overweeg dan om een zakelijk krediet af te sluiten bij je bank. Bij een zakelijk krediet leen je een bepaald bedrag van de bank met betaaltermijnen en rentetarieven die vooraf afgesproken zijn. Doordat er duidelijke afspraken gemaakt en ondertekend zijn betaal je bij zakelijk krediet doorgaans een lagere rente.

Let op dat de meeste banken een limiet hanteren voor rood staan. Bij de meeste banken is het mogelijk om slechts tot € 1.000 of € 2.000 in de min te staan. Daarnaast is de maximale krediettermijn gemiddeld 30 dagen tot 3 maanden.

Rente percentages rood staan zakelijke rekening

Knab geoorloofd: 5%
Knab ongeoorloofd: 14%
SNS Zakenrekening: 10%
Rabobank: 14%
ING Bank: 14%
Van Lanschot: 16%

ASN: rood staan niet mogelijk
Triodos: rood staan niet mogelijk
ABN AMRO: rood staan niet mogelijk
Bunq: rood staan niet mogelijk
N26: rood staan niet mogelijk

Bovenstaande debetrentes zijn samengesteld op 21 november 2018. De huidige debetrente kan mogelijk afwijken van bovenstaande percentages. Controleer daarom altijd het rentepercentage op de website van de bank, voordat je de zakelijke rekening afsluit.

Nooit meer rood staan?

Knab heeft een handige oplossing, waardoor je nooit meer rood staat op je zakelijke rekening, als je nog wel voldoende geld op je privérekening of spaarrekening hebt staan. Je kunt Knab automatisch geld laten overboeken vanuit je privérekening naar de zakelijke rekening (of andersom) als je rood dreigt te komen staan. Wordt er een bedrag afgeschreven waardoor je € 500 in de min komt? Dan boekt Knab automatisch € 500 over van je privé- naar zakelijke rekening zodat je nooit rood komt te staan en dus nooit rente hoeft te betalen.

Naast rood staan op je zakelijke rekening, kun je ook een negatief saldo hebben op je zakelijke creditcard. Benieuwd welke zakelijke bankrekeningen ook zakelijke creditcards aanbieden? Vergelijk hier alle rekeningen.