Beste zakelijke rekening van 2023

Ieder jaar doet zakelijkbankieren.nl onderzoek naar de beste zakelijke rekening. Dit zijn de beste zakelijke rekeningen van 2023.

Op deze pagina vind je onze belangrijkste bevindingen van het onderzoek. Al meer dan 25.000 ondernemers vonden hun zakelijke rekening via zakelijkbankieren.nl. Ben jij de volgende?

beste zakelijke rekening
beste zzp bank
Knab zakelijk

Knab Zakelijk

Beste bank voor zzp'ers en kleine ondernemers

Prijs per maand
€ 7,00
1e jaar 50% korting voor starters
N26

N26 Business

Beste gratis optie voor zzp

Prijs per maand
€ 0,00

Grootzakelijk

Heb je een onderneming met meer dan €2 miljoen omzet per jaar?

Dan ben je het beste uit bij één van de grootbanken. 

ABN AMRO is de aanbevolen bank voor grootzakelijk. Bekijk ABN grootzakelijk

Over het onderzoek

Onderzoek naar 62 verschillende factoren waaronder prijs, rente, functies en faciliteiten van banken wijst uit dat Knab de beste zakelijke rekening voor zzp’ers aanbiedt. MKB ondernemers (met 2-20 werknemers) zijn het beste uit met de ‘Volop Ondernemen Ambitieus’ rekening van ABN AMRO.

Wij hanteren strakke richtlijnen voor redactionele onafhankelijkheid.  Onze vergelijking en beoordelingen zijn gebaseerd op onafhankelijke analyses. Hoewel wij met enkele aanbieders een advertentieovereenkomst hebben, heeft dat geen enkele invloed op onze objectiviteit en beoordelingen.

Beste keuze voor ZZP

Beste rekening voor zzp'ers

€ 7 per maand

1e jaar 50% korting
Heldere lage prijzen
bekroonde support
makkelijk in gebruik
SPECIAAL AANBOD: 1e jaar 50% korting voor starters. Bekijk actie
beste MKB bank 2023
ABN AMRO Basis voor ondernemers

Beste rekening voor mkb

€ 13,75 per maand

Meest uitgebreide producten- en dienstenaanbod
Noemswaardige vermeldingen

Beste gratis rekening

Gratis

100% gratis
100% gratis
Makkelijke app

Beste voor vreemde valuta

Gratis

kleine fee per overboeking

Vreemde valuta omwisselen en betalen tegen voordeligste interbank tarieven
Triodos logo

Beste duurzame rekening

€ 14,17 per maand

Meest duurzame bank

Best getest in mei 2023

5/5

Beste zakelijke rekening

Methodologie en keuzes

Waarom juist deze rekeningen verkozen zijn tot de beste? Verderop in het artikel bespreken we onze methodologie, maar eerst lichten we de 5 winnende rekeningen individueel toe;  waar blinken ze in uit, wat maakt deze rekening de beste in zijn categorie en wat zijn de kleine lettertjes?

beste

Knab: beste bank voor zzp

én meest gekozen bank door zzp’ers

Een klantgerichte bank, populair onder zzp’ers, met legio functies die bankieren sneller en overzichtelijk maken. Alles wat een zzp’er nodig heeft in 1 pakket.

De slimme rekening van Knab heeft een lage vaste prijs per jaar: €84,00 bij een voor zzp’ers gemiddeld banktegoed, met interessante startersacties.

Voordelen

Nadelen

1e jaar 50% korting voor starters. Bekijk de actie

Wat de bank met name populair maakt bij zzp’ers – naast de lage kosten en goede service – zijn de onbeperkt aantal betaal- en spaarrekeningen (gratis), het openen van de rekening online binnen 10 minuten en vele functies die bankieren sneller en overzichtelijker maken.

Meest bekroond

Knab Zakelijk is de rekening met de meest gewonnen awards. Voornamelijk bekroond voor hun lage prijzen, hoge rente en goede service.

Knab awards

Makkelijk te openen

Knab is een online bank en loopt voorop met technologische ontwikkelingen. Een rekening aanvragen gaat gemakkelijk bij Knab, geheel digitaal. Binnen 10 minuten is je rekening aangevraagd.

De meeste andere banken hebben een aantal dagen nodig om de aanvraag te verwerken. Dan zijn er meestal nog aanvullende gegevens nodig. ING Bank vraagt je in sommige gevallen bijvoorbeeld om langs te komen bij een kantoor om de aanvraag te voltooien.

Open nu een rekening en krijg de eerst 12 maanden 50% korting bij Knab. Bekijk hier de actievoorwaarden.

ABN AMRO: beste bank voor mkb

ABN AMRO Basis voor ondernemers

Met een uitgebreid product- en serviceaanbod voldoet ABN AMRO aan alle wensen van MKB ondernemingen. ABN AMRO onderscheidt zich door haar goede voorwaarden en uitgebreide functionaliteiten.

Een gratis boekhoudkoppeling is inbegrepen (m.u.v. Slim pakket) en je kunt kosteloos extra rekeningen openen (2 rekeningen bij Ambitieus pakket, 3 rekeningen bij Grenzeloos pakket). 

ABN AMRO biedt alles wat je als MKB ondernemer mag verwachten. Denk aan extra gemachtigden, batch betalingen, automatische incasso’s, vreemde valuta en kredietfaciliteiten.

Makkelijk te openen

Een zakelijke rekening openen bij ABN AMRO is eenvoudiger dan bij veel andere traditionele banken. Je vraagt de rekening in 10 minuten online aan, en is dezelfde dag nog geopend. Stap je over van een andere bank? Dan gebruik je makkelijk de gratis overstapservice.

Het prijskaartje

ABN AMRO biedt drie verschillende zakelijke bankpakketten aan (Slim, Ambitieus en Grenzeloos). Zo kun jij een pakket kunt kiezen dat adequaat is voor jouw onderneming, zonder teveel betalen voor functies die je niet gebruikt. 

N26 Business: beste gratis rekening

De van oorsprong Duitse bank is de snelst groeiende bank ter wereld, met een goede reden. Ze bieden een interessante betaalrekening die volledig gratis is in gebruik:

 • Geen vaste kosten
 • onbeperkt gratis transacties
 • een gratis virtuele kaart

N26 kaart

Op alle aankopen die je doet met de Mastercard krijg je zelfs 0,1% cashback. Je kunt na het openen van je rekening ook een gratis pinpas (Maestro) aanvragen, mits je een tegoed van €100 op je rekening hebt.

Is gratis écht gratis?

Is alles dan écht gratis…? N26 kost alleen geld als je buitengewoon veel geldopnamen doet per maand (eerste 5 opnames p/m gratis, daarna €2 per opname), of als je geld opneemt in vreemde valuta (1,7% koersopslag). Voor de doorsnee zzp’er dus niet het geval. 

Een pinpas kost daarnaast eenmalig €10 (je kunt ook kiezen voor een Maestro kaart voor hetzelfde bedrag).

Hoe verdient N26 dan geld? 

Naast het gratis pakket heeft N26 ook uitgebreidere pakketten (N26 Business Smart, Business You en Business Metal), van €4,90 tot €16,90 per maand (dat wij overigens afraden). De enige noemenswaardige meerwaarde is een metalen pas (i.p.v. plastic), reisverzekering en geen koersopslag op geldopnamen in vreemde valuta.

Waar N26 in uitblinkt

N26 is een van de meest technologisch vooruitstrevende banken. Bankieren doe je via de app op je smartphone (maar kan ook nog ‘ouderwets’ op je computer). Je krijgt realtime push notificaties wanneer je geld ontvangt, een betaling doet of geld opneemt.

Met N26 houd jij je financiën heel gemakkelijk op orde:

 • De app categoriseert je uitgaven automatisch in handige categorieën met artificial intelligence. Zo weet je precies hoeveel geld je waaraan uitgeeft
 • #tag je transacties. #klant, #kantoor, #zakenlunch. Je kunt zelf je eigen tags maken
 • onbeperkt aantal potjes maken
 • Zelf alles instellen in de app, je pincode resetten, kaart activeren in het buitenland, geldopnamen wel/niet toestaan, kaartlimiet instellen.

Uniek aan N26’s app is dat transacties automatisch herkend en gecategoriseerd worden. 

Een zakenlunch valt in categorie Bars & Restaurants, terwijl je treinkaartje en een taxiritje gecategoriseerd worden als Transport & Car. 

Zo heb je per maand een handig overzicht waar hoeveel geld naartoe gaat – en binnenkomt.

 

Mocht je een pinautomaat willen aanvragen, geld storten of iDeal betalingen accepteren, dan kan je daar externe aanbieders voor gebruiken. Zoals PinMobile (pinautomaat), PayPro (iDeal betalingen accepteren) of GWK Travelex (geld storten).

De beperkingen van N26

Let wel dat bij een gratis rekening de mogelijkheden niet eindeloos zijn. Zodra je extra functionaliteiten of diensten nodig hebt, ben je beperkter bij N26. Je kunt niet rood staan, er zijn geen automatische boekhoudkoppelingen mogelijk, je kunt geen batchbetalingen doen, incasso’s incasseren of acceptgiro’s uitschrijven.

Daarmee is de rekening ongeschikt voor BV’s en bedrijven met personeel. Ben je een normale zzp’er? Dan heb je al die aanvullende mogelijkheden waarschijnlijk niet nodig en is N26 een prima keuze.

Belangrijk: Het is niet mogelijk om met iDeal te betalen als je bij N26 bankiert.Dat komt doordat N26 geen Nederlandse bank is. Doe je veel iDeal betalingen? Overweeg dan om voor een rekening te gaan die wel iDeal ondersteund.

Wise: beste voor vreemde valuta

Wise is de absolute winnaar als het gaat om betalen en ontvangen in vreemde valuta.

 • Gratis USD, GBP, AUD, NZD en PLN ontvangen
 • goedkoop betalen in > 50 valuta
 • interbank valuta koers
 • geen vaste kosten

wise
Een eerlijke prijs met Wise

Wise rekent geen hoge opslag op wisselkoers en betaling in vreemde valuta, zoals veel andere banken dat wel doen. In de plaats daarvan biedt Wise interbank rates, dat betekent dat je geld wordt omgewisseld tegen dezelfde wisselkoers die banken krijgen als ze onderling handelen.

In plaats van de kosten te verstoppen in de wisselkoers, brengt Wise een kleine fee in rekening. Wise laat de kosten altijd eerlijk en transparent zien voordat je geld overboekt, en laat jou de kosten realtime vergelijken met die van andere banken bij iedere overboeking. Op deze pagina kun je de kosten zelf berekenen en vergelijken met andere banken.

Wat kost het om geld te versturen met Wise?

De kosten van Wise zijn afhankelijk van de valuta waarin je geld overboekt of omwisselt.

Geld overboeken van euro naar een andere valuta kost in de meest gevallen 0,5% tot 0,9%. Minder gebruikte valuta zijn doorgaans duurder. (goedkoopste fee is 0,33 procent, hoogste fee is 3,56 procent).

Wise is 19x goedkoper dan Paypal en gemiddeld 4-6x goedkoper dan ING, Rabobank, ABN AMRO en andere Nederlandse banken. Bereken zelf de kosten van een vreemde valuta overboeking

Voor een overboeking van 3000 EURO naar USD, ben je met Wise $22,23 goedkoper uit dan bij ING, je bent $23,00 goedkoper dan bij Rabobank en zelfs $209,60 goedkoper uit dan via Paypal.

transferwise kosten

Of bereken zelf de kosten van een overboeking in vreemde valuta

Triodos: beste duurzame bank

Let op: Triodos hanteert een aanvraagperiode van 2 maanden

Triodos is uitgeroepen tot een van de duurzaamste banken ter wereld. Ze doen alleen zaken met organisaties die een gezond milieu en gezonde natuur ondersteunen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld duurzame energieprojecten, biologische landbouw, recycling bedrijven en projecten voor natuurbehoud.

De Internet Zaken Rekening van Triodos is vergelijkbaar met zakelijke rekeningen van grootbanken zoals ING, Rabobank en ABN. Triodos biedt een vergelijkbare zakelijke rekening aan en biedt ongeveer dezelfde financiële producten en diensten zoals leningen en krediet.

Naast de zakelijke rekening (€12,50 per maand) betaal je €20 per jaar voor de betaalpas. De Triodos Wereldpas is gemaakt van plantaardige grondstoffen en biologisch afbreekbaar. En toch is hij net zo veilig en stevig als een betaalpas van plastic.

Een 8,5 in de Eerlijke Bankwijzer 

Waar de gemiddelde bank een magere 6,0 scoort, staat Triodos duidelijk aan kop met een 8,5. Op alle thema’s scoort de bank een 8 of hoger. Bekijk hier het overzicht van Eerlijke Bankwijzer. 

eerlijke bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van onder andere Amnesty International en Oxfam Novib dat banken beoordeeld op duurzaamheidsthema’s, zoals klimaat mensenrechten en dierenwelzijn. 

 

Over ons banken onderzoek

1. Voor wie dit onderzoek bedoeld is

Financiën zijn een belangrijk aspect in de dagelijkse bedrijfsvoering van ondernemers. Maar niet iedere ondernemer heeft dezelfde wensen. We beoordelen rekeningen op 62 verschillende factoren, verdeeld over 3 componenten. Bepaalde functies zijn voor zzp’ers  belangrijker dan voor het MKB, zoals betaalverzoeken en realtime notificaties. Terwijl extra faciliteiten zoals een G-rekening, batchbetalingen en contante geld stortingen juist door het MKB gewaardeerd worden.

Slechts één Zakelijk Bankieren Score zou niet volstaan door de brede wensen van de doelgroepen. We hebben verschillende methoden overwogen om de doelgroep op te splitsen:

 • Naar bedrijfsvermogen
 • Naar bedrijfssoort (winkel, webshop, dienstverlening etc.)
 • Naar branche
 • Naar bedrijfsgrootte

Na inventarisatie van de wensen van ondernemers blijkt de grootte van de onderneming de grootste verschillen te veroorzaken in behoefte. Daarom is de keuze gemaakt om de doelgroepen te onderscheiden naar bedrijfsgrootte.

Daarbij hebben wij onderscheid gemaakt tussen drie verschillende bedrijfsgrootten:

 • Zelfstandige zonder personeel (zzp)
 • MKB ondernemingen (2 – 20 werknemers)

Zelfstandigen zonder personeel

ZZP’ers hebben doorgaans een eenmanszaak en werken zelfstandig zonder personeel. De meeste ondernemers in deze categorie werken in de dienstverlening en daarom is hun tijd kostbaar. Om die reden zijn tijdbesparende functies bij zakelijke rekeningen belangrijk waarmee zij minder tijd kwijt zijn aan financiën en bankieren.

Door het beperkte budget van de zzp’er wordt een goedkope zakelijke rekening gewaardeerd in deze doelgroep. Ook rente op de betaal- en spaarrekening komt ten voordele van deze groep.

MKB bedrijven

In de categorie MKB leggen we met name de focus op micro- en kleine bedrijven van 2 tot 20 werknemers. Het MKB wordt statistisch gezien grotendeels uitgemaakt door bedrijven van deze grootte.

MKB bedrijven hebben baat bij uitgebreide faciliteiten en aanvullende bancaire diensten van een full-service bank. Deze bedrijven maken meestal gebruik van een combinatie van verschillende faciliteiten, waarbij het belangrijk is dat de dienstverlening efficiënt verloopt.

De prijs van een rekening in mindere mate een rol, maar door de relatief hoge banktegoeden heeft het MKB wel voordelen bij een hoge debetrente wat de netto kosten van de rekening drukt.

Tijdbesparende functies die met name voor zzp’ers interessant zijn worden weinig gebruikt door het MKB, omdat de bedrijfsvoering complexer is en financiën van deze bedrijven ingewikkelder in elkaar zit. 

Tijdbesparende functies van veel banken zoals potjes maken of mobiel betalen zijn daarom niet interessant voor MKB. In plaats daarvan, waarderen MKB’ers functies zoals batch betalingen en extra gematigden, dat zijn functies die efficiëncy opleveren voor hen.

2. Hoe we beoordeeld hebben

Zakelijkbankieren.nl gebruikt een unieke Ster Score als geavanceerde methode, uniek aan zakelijkbankieren.nl, om zakelijke betaalrekeningen in Nederland te beoordelen.

We gebruiken hiervoor 62 factoren, verdeeld over 3 componenten

 1. Klant beoordelingen
 2. Kosten
 3. Voorwaarden

De resultaten worden gebundeld in een gebruikers-vriendelijke ster beoordeling, waarbij een beoordeling van 5 sterren een uitstekende score vertegenwoordigt.

Iedere doelgroep (zzp en MKB) krijgt een andere verdeelsleutel tussen kosten, functies en faciliteiten om de Ster Beoordeling zo goed mogelijk te matchen bij hun behoeften.

De volgende verdeelsleutels worden gehanteerd per doelgroep:

Klantprofiel Klantervaring score Prijs score Voorwaarden score
ZZP 20% 40% 40%
MKB 25% 25% 50%
Iedere deelscore (klantervaring, prijs en voorwaarden) bestaat op zijn beurt uit verschillende factoren.
zakelijke rekening awards

Deelscore 1 – Klantervaring

Om een objectieve beoordeling te vormen over de klantervaring van een bank, hebben we gekozen om gebruik te maken van de Bankmonitor van de Consumentenbond.

Zij onderzoeken jaarlijks de klanttevredenheid van Nederlandse banken. Dankzij het panelonderzoek onder meer dan tienduizend leden er een statistisch significante dataset beschikbaar.

Voor banken die niet zijn beoordeeld in de Bankmonitor, worden Trustpilot beoordelingen gebruikt. Trustpilot is een Deense website die recensies van consumenten verzamelt. De onafhankelijke beoordelingswebsite heeft ook een statistisch significante dataset (>2000 reviews per bank).

Een uitzondering hierop is Van Lanschot. Deze bank ontvangt géén Trustpilot beoordelingen. Voor Van Lanschot is er daarom de klantscore op Klantenvertellen.nl gebruikt. Deze score is echter minder betrouwbaar vanwege het lagere aantal beoordelingen. Houd daar rekening mee tijdens het vergelijken. Klantenvertellen.nl staat bovendien enkel reviews van huidige klanten toe, waar bij Trustpilot iedereen kan beoordelen.

Deelscore 2 – Prijs

De netto kosten van een zakelijke rekening vertegenwoordigen de deelscore prijs. De netto kosten betreffen alle kosten minus de batenvan de rekening. De kosten en baten zijn bepaald op basis van een gemiddeld klantprofiel in de twee doelgroepen (zzp en mkb).

Netto kosten = vaste pakketkosten + transactiekosten + debetrente - creditrente

Kosten

 • Vaste pakketkosten bestaan uit de betaalrekening, internetbankieren, mobiele app en betaalpas. We hebben gerekend met de kosten in het tweede jaar, om eventuele verschillen door starterskortingen te voorkomen.
 • Transactiekosten omvatten alle kosten voor bij- en afschrijvingen. Als banken gratis transacties per jaar aanbieden, is daar rekening mee gehouden.
 • Veel banken brengen een negatieve rente in rekening als je banktegoed boven een bepaald bedrag komt. Deze kosten zijn meegenomen in het totale kostenplaatje.

Baten

 • Creditrente: enkele banken betalen rente uit tot een bepaald saldo.

De interest baten zijn in mindering gebracht op de kosten. Het resultaat is één getal dat de netto kosten van een bankrekening aangeeft. 

Betaalprofiel per doelgroep

Er zijn twee variabelen die de kosten van een rekening beïnvloeden:

 • Banksaldo
 • Aantal transacties

Het banksaldo heeft invloed op de debet- en creditrente van een betaalrekening. En het aantal transacties dat een onderneming doet heeft invloed op de transactiekosten van de rekening.

Omdat de twee doelgroepen (ZZP en MKB) een verschillend betaalgedrag vertonen, is er voor beide doelgroepen een apart betaalprofiel opgesteld.

 

Doelgroep

Gemiddeld banksaldo

Aantal transacties p/jaar

ZZP

€ 15.000

245 transacties

MKB

€ 125.000

1.500 transacties

 

Deelscore 3 – Voorwaarden

De voorwaarden betreffen de kenmerken van de bank en de functionaliteiten & voorwaarden van de zakelijke rekening.

Sommige van deze functionaliteiten zijn belangrijker dan anderen. Iedere functionaliteit heeft daarom een eigen puntenweging meegekregen, zodat we het belang van iedere functie eerlijk konden wegen.

Zie onderstaande tabel voor het aantal punten dat per onderdeel verkrijgbaar is.

    Specificities breakdown
      functies faciliteiten
ZZP 30% 25% 5%
micro 50% 25% 25%
MKB 85% 10% 75%

Functie component

De functies betreffen kenmerken van de zakelijke bankrekening, zoals de mogelijkheid tot het openen van extra betaal- en spaarrekeningen, potjes maken en de duur van de aanvraag. In totaal zijn er 12 functies toegekend waarop beoordeeld wordt.

Enkele functies zijn belangrijker dan anderen. Daarom heeft iedere functie heeft een weging meegekregen, zodat we het belang van iedere functie eerlijk kunnen wegen. Daarnaast zijn er bij enkele functies variabele antwoorden mogelijk, zoals de duur van de aanvraag van de rekening. Daarvoor is een extra splitsing in weging gemaakt zoals hieronder in de tabel weergegeven.

Voorwaarden voor zzp

Kenmerk

Voorwaarden

Punten toekenning

Duur aanvraag

Binnen 1 dag

Binnen 1 week

Langer dan 1 week

2 punten

1 punt

0 punten

Locatie van de aanvraag

Online

Lokale vestiging

1 punt

0 punten

Overstapservice

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Dekking door depositogarantiestelsel

Ja

Nee

2 punten

0 punten

Je regelt je bankzaken via

Website & app

Alleen website

Alleen app

2 punten

1 punt

1 punt

Extra betaal- en sparrekeningen openen

Gratis

Gratis met limiet

Tegen betaling

Niet mogelijk

2 punten

2 punten

1 punt

0 punten

Boekhoudkoppeling

Gratis

Tegen betaling (<€1,50)

Tegen betaling (>€1,50)

Niet mogelijk

2 punten

1,5 punt

1 punt

0 punten

Betalen met iDeal

Mogelijk

Niet mogelijk

2 punten

0 punten

Betaalalerts op smartphone

Mogelijk

Niet mogelijk

1 punt

0 punten

Mobiel betalen (Android)

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Apple Pay

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Slim saldo beheer

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Digitaal kasboek

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Betaalverzoeken versturen

Ja

Nee

1 punt

0 punten

 

Voorwaarden voor MKB

Kenmerk

Voorwaarden

Punten toekenning

Duur aanvraag

Binnen 1 dag

Binnen 1 week

Langer dan 1 week

2 punten

1 punt

0 punten

Locatie van de aanvraag

Online

Lokale vestiging

1 punt

0 punten

Overstapservice

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Dekking door depositogarantiestelsel

Ja

Nee

2 punten

0 punten

Je regelt je bankzaken via

Website & app

Alleen website

Alleen app

2 punten

1 punt

1 punt

Extra betaal- en sparrekeningen openen

Gratis

Gratis met limiet

Tegen betaling

Niet mogelijk

2 punten

2 punten

1 punt

0 punten

Boekhoudkoppeling

Gratis

Tegen betaling (<€1,50)

Tegen betaling (>€1,50)

Niet mogelijk

2 punten

1,5 punt

1 punt

0 punten

Betalen met iDeal

Mogelijk

Niet mogelijk

2 punten

0 punten

Batchbetalingen

Mogelijk

Niet mogelijk

2 punten

0 punten

Extra gemachtigden toevoegen

Mogelijk

Niet mogelijk

2 punten

0 punten

Verzekeringen mogelijk via bank

Ja

Nee

1 punt

0 punten

Zakelijk krediet mogelijk via bank

Ja

Nee

1 punt

0 punten

 

Generieke functionaliteiten die niet bank-speficiek zijn maar ook bij derde partijen afgesloten kunnen worden, zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Ondernemingen kunnen deze diensten namelijk extern afsluiten. Denk aan:

 • Zakelijke creditcard
 • Online betalingen accepteren (payment services)
 • Pinbetalingen accepteren (pinapparaat of POS systeem)
 • Automatische incasso’s innen

Hoe worden de Sterren toegekend?

De score van de drie componenten (klant beoordelingen, kosten en voorwaarden) worden gebruikt om het gewogen gemiddelde te berekenen. Daarbij houden we rekening met de toegekende verdeelsleutels per doelgroep.

Vervolgens worden rekeningen gerangschikt op basis van de gemiddelde score. Tot slot worden sterren toegekend op basis van de distributie van de scores met als doel een evenwichtige Ster Beoordeling te creëren. Alleen de beste zakelijke rekening binnen de categorie ontvangt een 5 sterren beoordeling.

sterren beoordeling

Zijn alle zakelijke rekeningen in de markt beoordeeld?

We streven ernaar om het grootste deel van de producten in de markt die relevant zijn voor onze lezers op te nemen in onze vergelijkingen en onderzoeken. Niche-specifieke producten die niet geschikt zijn voor minimaal twintig procent van de doelgroep, alsook producten waarover online niet voldoende informatie beschikbaar is, zijn uitgesloten van vergelijkingen en onderzoeken. We waarborgen daarmee de relevantie en kwaliteit van onze analyses en resultaten

Nieuwe producten die slechts enige tijd op de markt zijn, zijn uiteraard nog niet opgenomen in onze vergelijkingen.

Hoe vaak worden zakelijke rekeningen beoordeeld?

Alle beoordelingen worden iedere twaalf maanden volledig opnieuw berekend. We beoordelen daarbij de bestaande factoren opnieuw, onderzoeken of de methode nog steeds relevant is en bekijken of er nieuwe factoren zijn bijgekomen die onze methodiek kunnen verbeteren.

Tussentijdse wijzigingen die zich eerder voordoen dan de jaarlijkse beoordeling zijn nog niet geüpdate in dit onderzoek. We monitoren wijzigingen echter op een regelmatige basis. Wijzigingen van prijzen en voorwaarden worden in de nieuwssectie gepubliceerd.

Significante wijzigingen van zakelijke rekeningen die een groot effect hebben op het onderzoek, zorgen mogelijk voor een extra tussentijdse update van het onderzoek. We stellen de lezer altijd op de hoogte wanneer er tussentijdse wijzigingen in dit artikel zijn aangebracht.