Beste zakelijke rekening

Een onderzoek naar prijs en voorwaarden van alle zakelijke rekeningen in Nederland

Word je zzp’er of ga je een bedrijf beginnen? Dan heb je een zakelijke rekening nodig om je financiën te beheren. In de zoektocht naar de beste zakelijke rekening kom je er waarschijnlijk al snel achter dat het vinden van de beste zakelijke bank voor jou makkelijker gezegd is dan gedaan.

De prijzen verschillen per bank en sommige banken verstoppen de maandelijkse kosten in de aanvraag van een bankpas of internetbankieren. Dan zijn er nog variabele kosten: de transactiekosten die je betaalt bij iedere overboeking of afschrijving. Daarnaast hanteert iedere bank ook nog eens andere voorwaarden.

Kortom, de beste zakelijke rekening voor jouw specifieke situatie vinden kan behoorlijk lastig zijn. Voor welke zakelijke bank je kiest is echter een belangrijke beslissing. Daarom hebben wij grondig onderzoek gedaan en adviseren wij jou hoe jij de beste zakelijke rekening kan vinden die bij jouw bedrijf past.

Beste zakelijke bankrekening

Knab zakelijk

Knab zakelijk
Onze beoordeling
Bekijk bank
Maandelijkse kosten
€ 5,00
Rente percentage
0,01%
Voordelen
1000 transacties per jaar gratis
Rente op betaalrekening
Uitstekende service
Kortingen op pinapparaat, iDeal en boekhoudpakketten

Knab richt zich op zzp’ers en kleine ondernemers en is uitgeroepen tot voordeligste zakelijke bank. De zakelijke rekening van Knab heeft de zakelijke markt opengebroken met heldere en lage prijzen. De bank heeft voor haar lage prijzen en goede service al diverse awards gewonnen.

Knab: meest gekozen bank door zzp’ers

Doe je niet meer 110 transacties per maand op je zakelijke rekening? Dan biedt Knab de voordeligste en beste zakelijke rekening voor ondernemers.

Voordelen van Knab:

 • Heldere prijsstructuur. Vaste lage maandelijkse prijs van € 5
 • 1.000 transacties per jaar gratis, ieder jaar opnieuw
 • Hoge rente op zakelijke betaalrekening
 • Hoge rente op zakelijke spaarrekening
 • Uitstekende support

Nadelen van Knab:

 • Geen contant geld storten
 • Geen fysieke vestigingen
 • Geen leningen of verzekeringen mogelijk

 

De meeste nadelen compenseert Knab door alternatieven aan te bieden. Knab heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid om zélf iDeal betalingen te accepteren, maar in de plaats daarvan biedt de bank kortingen aan bij Payment Service Providers. Via deze providers kun je wél iDeal betalingen accepteren. De online bank heeft geen fysieke vestigingen, maar in ruil daarvoor bieden ze uitstekende online support via social media, WhatsApp, Chat, email en gewoon ouderwets telefonisch.

Het enige grote nadeel dat de bank niet compenseert is dat contant geld storten niet mogelijk is. Dat geeft beperkingen voor winkeliers. Geld storten is wel mogelijk via een GWK travelex kantoor, maar daar zijn forse kosten aan verbonden. 

Rekening aanvragen

Knab is een online bank en loopt voorop met technologische ontwikkelingen. Een rekening aanvragen gaat dan ook heel gemakkelijk bij Knab, geheel digitaal. Binnen 5 minuten is je rekening aangevraagd.

De meeste andere banken hebben een aantal dagen nodig om de aanvraag te verwerken. Dan zijn er meestal nog aanvullende gegevens nodig. ING Bank vraagt je in sommige gevallen bijvoorbeeld om langs te komen bij een kantoor om de aanvraag te voltooien.

Ontdek Knab Zakelijk

Als je voor 28 februari 2019 een rekening opent krijg je de eerste 12 maanden 50% korting bij Knab. EN met de overstapactie krijg je € 50 euro extra op je rekening. Bekijk hier de zakelijke actie van Knab .

beste zakelijke rekening

 

 

beste zakelijke bank

 

 

Uitstekende klantenservice

 • iedere dag open van 8:00 tot 22:00 uur
 • binnen 30 seconden antwoord
 • Via telefoon, mail, chat, WhatsApp en social media

Runner-up voor beste zakelijke rekening

ABN AMRO Basis voor Ondernemen

ABN AMRO Basis voor ondernemers

Een prima runner-up is de grootbank ABN AMRO.

ABN AMRO onderscheidt zich ten opzichte van kleinere banken met name op de mogelijkheid tot contant storen, acceptatie van iDeal betalingen en het gebruik van een pinautomaat.

Flexibel pakket van ABN AMRO

De bank scoort goed op haar voorwaarden. Moneyview, een onafhankelijke organisatie die informatie over financiële producten en diensten transparant en vergelijkbaar maakt, beoordeelt ABN AMRO dit jaar wederom als beste zakelijke bank in de categorie voorwaarden. De voorwaarden zeggen iets over de flexibiliteit van de rekening. Zo wordt er onder andere gekeken naar integratie voor online betalingen, een betaalautomaat, creditcard, contant storten en kredietfaciliteiten.

Verwacht je hard te groeien in de toekomst, dan komt de flexibiliteit van de zakelijke rekening bij ABN AMRO goed te pas. Het is in dat geval verstandig om te kiezen voor een bank die jouw groei kan faciliteren. Je wil immers niet beperkt worden in je groei doordat de bank beperkt is in haar dienstverlening. Onder flexibiliteit kan je – naast de aanvullende diensten die de rekening met zich mee brengt – ook denken aan rapportagemogelijkheden, het doen van betaalbatches en de hoogte van overboekingen.

Het prijskaartje? € 108 per jaar. Daarnaast betaal je 7 tot 15 cent extra per transactie. De prijs van ABN AMRO’s rekening komt daarmee – afhankelijk van het aantal transacties dat je per jaar doet – fors hoger uit dan het pakket van Knab.

ZZP’ers zijn daarom beter af met een goedkoper pakket zoals Knab, omdat zij geen gebruik maken van gecompliceerde mogelijkheden die ABN AMRO aanbiedt. Betalen voor diensten die je toch niet gebruikt is immers zonde van het geld.

ABN AMRO is een betere optie voor startups en middelgrote bedrijven.

Zakelijke lening

Wordt je bedrijf groter en heb je externe financiering nodig om de groei te financieren? Dan kan je bij je huisbank ABN AMRO aankloppen voor financiering. Mits je kredietwaardig bent en aan alle voorwaarden voldoet die ABN AMRO stelt, kan je gefinancierd worden met een bancaire lening.

Bij de meeste kleinere banken zoals Knab of bunq is het aanvragen van krediet niet mogelijk.

Een zakelijke rekening die 100% gratis is
N26 Business

N26

Geen vaste maandelijkse kosten en geen transactiekosten. Daarom is N26 Business een goede keuze voor de zzp’er met een klein budget.

Bij de aanvraag van je rekening krijg je gratis een Mastercard (debit kaart) toegestuurd. Op alle aankopen die je doet met de Mastercard krijg je 0,1% cashback. Je kunt na het openen van je rekening ook een gratis Maestro betaalpas aanvragen.

Waar N26 in uitblinkt:
N26 is een van de meest technologisch vooruitstrevende banken. Bankieren doe je via de app op je smartphone of tablet (maar kan ook ‘ouderwets’ op je computer). Je krijgt realtime push notificaties wanneer je geld ontvangt, een betaling doet of geld opneemt.

Met N26 houd jij je financiën heel gemakkelijk op orde:

 • De app categoriseert je uitgaven automatisch in handige categorieën met artificial intelligence. Zo weet je precies hoeveel geld je waaraan uitgeeft
 • #tag je transacties. #klant, #kantoor, #zakenlunch. Je kunt zelf je eigen tags maken
 • onbeperkt aantal potjes maken
 • Zelf alles instellen in de app, je pincode resetten, kaart activeren in het buitenland, geldopnamen wel/niet toestaan, kaartlimiet instellen.

Mocht je een pinautomaat willen aanvragen, geld storten of iDeal betalingen accepteren, dan kan je daar externe aanbieders voor gebruiken. Zoals PinMobile (pinautomaat), PayPro (iDeal betalingen accepteren) of GWK Travelex (geld storten).

Let wel dat bij een gratis rekening de mogelijkheden niet eindeloos zijn. De rekening is geschikt voor regulier gebruik voor zzp’ers. Zodra je extra functionaliteiten of diensten nodig hebt, ben je beperkter bij N26. Je kunt niet rood staan, er zijn geen automatische boekhoudkoppelingen mogelijk, je kunt geen batchbetalingen doen, incasso’s incasseren of acceptgiro’s uitschrijven. Daarmee is de rekening ongeschikt voor BV’s en bedrijven met personeel.

Is een gratis internetbank veilig?
Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van N26. De business rekening is een volledige betaalrekening met IBAN nummer. De bank heeft een bankvergunning en heeft daarmee dezelfde bevoegdheden als andere Nederlandse banken. N26 valt onder het depositogarantiestelsel, in het geval dat de bank failliet gaat vergoedt de overheid tot € 100.000 van jouw banktegoed. Ook online betalingen zijn veilig met N26, je Mastercard is 3D secure (3DS). Dat betekent dat je kaart extra veiligheidsmaatregelen heeft om kaartfraude tegen te gaan bij online betalingen.

Je opent de N26 Business rekening binnen 8 minuten volledig online.

Meer informatie over N26

100% gratis en digitaal. Perfect voor de kleine zzp’er.

 

N26 is een internationale bank. Daarom is de app alleen in de Engelse taal te gebruiken.

 

kosten n26

De app categoriseert je uitgaven automatisch in handige categorieën

 

N26 kenmerk

Realtime push notificaties van betalingen, geldopnamen en bijschrijvingen.

 

Twijfel jij nog?

Open dan bij 2 of 3 verschillende banken een zakelijke rekening. Bij Knab doe je dat al in 5 minuten, bij N26 in 8 minuten. Bij ABN AMRO duurt het aanvraagproces een week.

N26 is kosteloos te gebruiken en Knab kun je de eerste 3 maanden gratis uitproberen. Gebruik beide rekeningen een week, zo kom je er ongetwijfeld achter welke zakelijke rekening beter bij jou past. En de rekening die je niet meer gebruikt, kun je in de app met een paar klikken stopzetten.

Beste zakelijke rekening

Knab bank
Uitgeroepen tot ‘Voordeligste Bank’ en ‘Beste Service Award’
Rekening openen

Runner-up

ABN AMRO Basis voor ondernemers

Voor de ondernemer met personeel en groeiambitie
Rekening openen

100% gratis alternatief

N26
Voor de kleine ‘budget-minded’ zzp’er
Rekening openen

 

Als je voor 28 februari 2019 een rekening opent krijg je de eerste 12 maanden 50% korting bij Knab. Stap je van een andere bank over naar Knab? Dan ontvang je ook € 50 euro extra op je rekening. Bekijk hier de zakelijke actie van Knab .

Voor de bepaling van de beste zakelijke rekening hebben we starterskortingen en andere startersaanbiedingen buiten beschouwing gelaten. We gaan ervan uit dat jouw bedrijf langer dan een aantal jaar gaat bestaan. Daarom is de korting die je in de eerste paar maanden als starter ontvangt te verwaarlozen bij de reguliere pakketkosten die je iedere maand gaat betalen zolang je bedrijf bestaan.

Iedere situatie is anders, de beste zakelijke rekening voor jou is mogelijk niet de beste zakelijke rekening voor andere ondernemers. Vergelijk voordat jij een rekening afsluit eerst de bankrekening die jij op het oog hebt met alle andere zakelijke rekeningen in Nederland. Dat kan je doen in dit complete overzicht.

Back to Top