Voordelen

Veel expertise
Duurzame bank
Volwaardige bank
Gericht op grote en vermogende ondernemers

Nadelen

Hoge vaste kosten
Geen gratis transacties
Geen rente op betaalrekening

Van Lanschot zakelijk

F. van Lanschot Bankiers is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot ziet de betaalrekening als absolute basis en richt zich meer op aanvullende corporate banking diensten. De rekening courant van Van Lanschot richt zich daarmee op de grotere en meer vermogende ondernemers.

Dat Van Lanschot zich op het hogere segment richt is ook terug te zien in de kosten. Het basistarief van Van Lanschot’s zakelijke betaalrekening behoort tot een van de hoogste in Nederland. Voor deze doelgroep is dat echter geen probleem, in ruil daarvoor zit je bij een uitstekende bank met zeer veel kennis en expertise. Van Lanschot kan je bijvoorbeeld goed adviseren over vermogensbeheer, andere financiële dienstverlening en ondernemerszaken zoals bedrijfsoverdracht.

Wat niet veel mensen weten is dat Van Lanschot tot de wereldtop behoort wat betreft duurzaamheid. Sustainaytics – een onderzoeksbureau dat jaarlijks duizenden bedrijven op duurzaamheid beoordeelt – heeft Van Lanschot vergeleken met 300 soortgelijke banken wereldwijd. Uit dit onderzoek is gebleken dat Van Lanschot uitstekend presteert op duurzaamheid en zelfs tot de top behoort van vergelijkbare banken.

Vergelijk Van Lanschot zakelijk met…

Knab zakelijkN26 BusinessTransferWise voor Bedrijvenbunq zakelijkHolvi BuilderRevolut FreeING zakelijkRabobank zakelijkABN AMRO Basis voor OndernemenSNS ZZP rekeningSNS ZakenrekeningASN Betalen ZelfstandigenTriodos Internet Zaken RekeningRegiobank MKB rekening