Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Meer weten over zakelijk geld lenen?

De juiste kredietverstrekker vinden voor jouw bedrijf, scheelt veel tijd en geld op de lange termijn. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat iedere ondernemer uniek is. Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we alles dat je moet weten over zakelijk lenen op een rijtje gezet. van A tot Z.

zakelijk geld lenen

Kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?

De kredietwaardigheid van jouw onderneming is de belangrijkste factor of je wél of niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Financieel stabiele bedrijven krijgen makkelijker een lening, omdat banken en kredietverstrekkers bij hen minder risico lopen.

Belangrijk is dat je voldoende cashflow beschikbaar hebt om de zakelijke rente en aflossing iedere maand terug te betalen. Leen je bijvoorbeeld € 50.000 (4,5% huidige rente zakelijke lening, 5 jaar looptijd) dan betaal je een vast bedrag van € 932 per maand aan aflossing en rente. Je moet in dat geval kunnen aantonen dat je de komende 5 jaar in ieder geval € 932 (plus een buffer) aan cashflow vrij hebt per maand om de financier te betalen.

Daarnaast hanteren veel financiers twee basisvoorwaarden:

 • Je bedrijf is minimaal 1+ jaar in business
 • Je draait een jaaromzet van minimaal € 50.000+

Enkele aanbieders hanteren minder strakke voorwaarden, bij New10 hoef je bijvoorbeeld maar 6+ maanden in business te zijn, in plaats van een jaar.

Soorten leningen voor MKB bedrijven

Net zoals er bij privé leningen een persoonlijke lening en doorlopend krediet bestaat, zijn er bij zakelijk lenen ook verschillende soorten leningen waar je uit kunt kiezen.

Zakelijke lening

Een normale zakelijke lening is de meest gebruikelijke leenvorm. Te gebruiken voor financiering van werkkapitaal of inventaris, een verbouwing of bijvoorbeeld een bedrijfsovername.

Online kredietaanbieders bieden doorgaans zakelijk leningen aan tot € 1.000.000.

Wil je een zakelijke lening aanvragen bij de bank, dan geldt er vaak een minimum lening van € 1.000.000+. De looptijd varieert vaak van 12 tot 60 maanden (1 tot 5 jaar). Omdat veel MKB’ers niet meer bij de bank terecht kunnen, zien we dat zij vaak een zakelijke lening aanvragen via alternatieve kanalen of via een kredietbemiddelaar.

 • Leenbedrag: tot € 1.000.000
 • rente zakelijke lening per jaar: 1,5% tot 8,9%
 • Geschikt voor: grotere en lange termijn investeringen, meestal eenmalig

Zakelijk krediet (rekening courant)

Een kredietlijn geeft je toegang tot flexibele cash en is te vergelijken met rood staan bij de bank.

De kredietverstrekker geeft je toegang tot een specifiek bedrag (bijvoorbeeld € 50.000). Je kunt geld opnemen tot dat limiet, maar je hoeft niet alles in één keer op te nemen. Je neemt het zakelijk krediet op wanneer je het nodig hebt, en lost dat op den duur langzaam af middels een maandelijkse aflossing.

Zakelijk krediet rente

Je krijgt bij zakelijk krediet een stukje flexibiliteit, maar daar betaal je ook voor. Rente zakelijk krediet vinden? Er is geen vast percentage te zeggen. Dit hangt af van meerdere factoren. Vaak wordt zakelijk krediet gebruikt voor financiering van werkkapitaal. Het zakelijk rentepercentage verschilt per geval.

 • Kredietbedrag: € 10.000 tot € 2.000.000
 • Zakelijk krediet rente per jaar: 4% tot 25,2%
 • Zakelijk krediet is geschikt voor: financiering van groei / werkkapitaal, managen van cash flow en korte termijn kosten

Factoring

Bij factoring krijg je jouw factuur onmiddellijk uitbetaald. Je verkoopt de factuur aan een factoringbedrijf, die binnen 24 uur het factuurbedrag overmaakt op jouw bedrijfsrekening. Ze houden een klein deel in op het factuurbedrag om hun kosten te dekken.

Jouw debiteur betaalt de factuur niet aan jou, maar aan het factoringbedrijf.

 • Maximaal kredietbedrag: gelijk aan omzet van jouw bedrijf
 • per jaar: 12% tot 48%
 • Geschikt voor: financiering van groei / werkkapitaal, managen van cash flow en korte termijn kosten

Lease

Bij gebruik van grote bedrijfsmiddelen en bedrijfsauto’s is het gebruikelijk om deze te leasen. Voordeel is dat de waarde van het bedrijfsmiddel belangrijker is dat de prestaties van je bedrijf.

 • Leenbedrag: tot € 2.000.000
 • rente per jaar: 4,5% tot 8,5%
 • Geschikt voor: financial en operational lease van bedrijfsmiddelen, en vrijmaken van liquide middelen via sale & lease back

Klein Krediet Corona

Interessant voor kleine ondernemers: de overheid heeft een speciale regeling ingesteld genaamd Klein Krediet Corona. Daarbij staat de overheid voor 95% garant staan voor maximaal €750 miljoen aan overbruggingskrediet.

Zakelijke lening rente vergelijken

De zakelijke rente voor een bedrijfslening bedraagt tussen 3,8% en 20% op jaarbasis. Huidige rente zakelijke lening vergelijken? De zakelijke rente wordt bepaald aan de hand van drie factoren: marktrente, risicoprofiel en onderpand. De zakelijke rente kan per individuele situatie verschillen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Zakelijke lening rente vergelijken? Vraag vrijblijvend een vergelijking aan via het formulier.

Marktrente

De basis van de rentebepaling is de marktrente. De marktrente wordt ook wel de inkoopprijs van geld genoemd: het rentepercentage dat kredietverstrekkers zelf moeten betalen wanneer zij geld lenen. Over het algemeen geldt dus: hoe hoger de marktrente, hoe hoger de rente op jouw lening.

Risicoprofiel

Het risicoprofiel van het bedrijf dat zakelijk krediet aanvraagt,  is de belangrijkste factor bij het vaststellen van de zakelijke rente. Het risicoprofiel is afhankelijk van de combinatie van een aantal factoren:

Factoren zakelijk krediet rente

 • bedrijfsactiviteiten van de onderneming en branche specifieke kengetallen
 • Financiële kengetallen van het bedrijf, zoals rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit

Huidige rente zakelijke lening vergelijken? De rente op zakelijke lening verschilt per geval. Ondanks dat het om een bedrijfslening gaat, is de risicocategorie ook afhankelijk van de ondernemer zelf. De bank kijkt bijvoorbeeld naar de achtergrond en ervaring van de ondernemer en zijn toekomstvisie. Ook het cijfermatig inzicht van de ondernemer, zowel historisch als prognoses, spelen een rol. Een online kredietverstrekker zal er echter niet naar het profiel van de ondernemer kijken. De aanvraag verloopt namelijk volledig online. Tarieven bedrijfslening of zakelijke lening zijn afhankelijk van veel factoren. Doe eenvoudig en vrijblijvend een aanvraag en kom er snel achter wat voor jou de beste optie is.

Onderpand

Een onderpand geeft een zekerheidspositie voor de kredietverstrekker. Sommige kredietverstrekkers eisen een onderpand. Vraag je bijvoorbeeld een lening aan voor een bedrijfspand, machines, inventaris of voertuigen? Dan dient het activa waar de lening voor wordt afgesloten vaak als onderpand. Een onderpand is niet altijd vereist, maar het voordeel van een onderpand is dat de kredietverstrekker meer zekerheid heeft, en jij daardoor een lagere rente krijgt. Mocht je de lening niet kunnen afbetalen, dan is het nadeel van een onderpand dat de kredietverstrekker recht heeft om het onderpand te verkopen.

Als je geen onderpand beschikbaar kunt stellen, wordt er meestal gevraagd om een persoonlijke borgstelling. Dat betekent dat jij privé aansprakelijk bent voor de lening, wanneer je bedrijf het geld niet kan terugbetalen. Zakelijke lening tarieven vinden? Doe snel vrijblijvend een aanvraag.

Snel zakelijk geld lenen (onder € 25.000)

Heb jij snel een klein bedrag nodig? Bijvoorbeeld om je cashflow te managen, een project voor te financieren, of voorraad in te kopen? Er zijn een meer dan een handvol kredietverstrekkers die kortlopende zakelijke leningen verstrekken. Je zou in zekere zin kunnen zeggen dat een kortlopende zakelijke lening is bedoeld om snel wat geld te kunnen vrijmaken voor het versoepelen van situaties. (Het zakelijke lening tarief is in sommige gevallen niet de belangrijkste factor. Soms willen bedrijven vaak snel geld zodat ze noodsituaties kunnen oplossen. Een kortlopende bedrijfslening, die wellicht een wat hogere rente heeft, kan uitkomst bieden.)

Voordelen snel zakelijk lenen:

 • Binnen 10-20 minuten aangevraagd, weinig documenten benodigd
 • Binnen 24-48 uur geld op je rekening
 • kleine bedragen mogelijk, al vanaf € 1.000

Nadelen zakelijke spoed lening:

 • Huidige rente zakelijke lening: percentages van 11% tot 72% per jaar
 • maximale looptijd meestal 12 maanden 

Veel gestelde vragen over zakelijk lenen

Wat heb ik nodig voor een zakelijke lening aanvraag?

Iedere kredietverstrekker hanteert zijn eigen voorwaarden en aanvraagproces. Zakelijke lening tarieven lopen zeer uiteen. Ook de eisen voor de lening aanvraag verschillen per zakelijke kredietverstrekker. Voor grotere of gecompliceerdere leningen zal je bijvoorbeeld meer documenten moeten verstrekken dan voor een kleine kortlopende zakelijke lening.

Ga je een zakelijke lening aanvragen, dan vragen alle kredietverstrekkers doorgaans ten minste:

 • Jaarrekening in PDF
 • Aangifte inkomstenbelasting in PDF
 • Taxatierapport of huurovereenkomst als de lening betrekking heeft op onroerend goed

Afhankelijk van de verstrekker en om wat voor soort lening het gaat, is aanvullende informatie benodigd, zoals:

 • Bankafschriften
 • Liquiditeitsprognose
 • Bedrijfsplan
 • Juridische documenten (statuten, commerciële lease, franchise overeenkomst, etc.)

Voor leningen die in een hoge risicoklasse vallen, zoals ondernemers die willen lenen zonder bkr toetsing of zonder jaarcijfers, geldt vaak dat alleen de bankafschriften over de afgelopen 6 maanden volstaat. Let op dat de mogelijkheden beperkter en rentes hoger zijn als je wil lenen zonder bkr toetsing.

Wanneer staat het geleende bedrag op je rekening

Rente op zakelijke lening vergelijken, maximale rente zakelijke lening berekenen, tarieven bedrijfslening opzoeken of inzicht krijgen in de zakelijk krediet rente. Met behulp van algoritmen en technologie, kunnen online kredietverstrekkers kredietstandaarden analyseren zoals credit scores en cash flow. Daardoor kunnen zij sneller en makkelijker toegang tot kapitaal bieden, waaronder financiering van werkkapitaal, langlopende leningen en kredietlijnen. Bij de meeste online kredietverstrekkers wordt een aanvraag dan ook binnen 1 tot 2 werkdagen gekeurd. Daardoor heb je het krediet meestal al binnen 3 dagen op je zakelijke rekening.

Bedrijfslening niet voor iedereen geschikt

Als je net begint met je bedrijf, kom je bij geen enkele aanbieder in aanmerking voor een kortlopende zakelijke lening of andere zakelijke lening. De minimale looptijd van je bedrijf moet 2 jaar zijn als je in aanmerking wil komen voor zakelijk krediet. Sommige aanbieders verlangen zelfs dat je minimaal 3 jaar actief bent. Andere opties die je als starter kan overwegen zijn lenen bij vrienden en familie, microleningen of zakelijke creditcards. Daarnaast is crowdfunding een opkomend en erg interessante mogelijkheid voor startende bedrijven. Maar als je bedrijf minstens 2 jaar actief is, kan zakelijk geld lenen bij een online kredietverstrekker de moeite waard zijn om in te verdiepen.

Bedrijfsplan of investeringsplan

In de meeste gevallen wordt er niet gevraagd naar een bedrijfsplan of ondernemingsplan door online kredietverstrekkers. Wil je grote bedragen lenen of valt jouw bedrijf in een hoge risicogroep? Dan kan het voorkomen dat de kredietverstrekker alsnog vraagt naar jouw bedrijfsplan of investeringsplan. Het is daarom verstandig om deze altijd gereed te hebben, zodat er geen vertraging optreedt of afwijzing gedaan wordt als er geen investeringsplan aanwezig is. De kredietverstrekker wil wel altijd de reden weten waar de lening voor nodig is.

De maximale rente zakelijke lening

Maximale rente zakelijke lening opzoeken? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen. Wel zijn er grove schattingen te maken zoals je die boven hebt kunnen lezen. Toch hangt dit samen met veel factoren. De beste zakelijke lening is dan ook niet voor iedereen hetzelfde. De actuele rente zakelijke lening of maximale rente zakelijke lening weet je pas wanneer dit specifiek voor jouw situatie is uitgezocht. Als je de beste zakelijke lening voor jou wilt vinden kun je het beste vrijblijvend een aanvraag doen. Een kredietbemiddelaar neemt dan snel contact met je op met een aanbod.

boete bij vervroegd aflossen

Hoewel banken kosten in rekening brengen bij vervroeg aflossen, hanteren online kredietverstrekkers vaak geen boete meer voor extra aflossen gedurende de looptijd van de lening.

Verwacht je in de toekomst meer cash binnen te krijgen? Of rond je in één keer een groot project af? Dan kan boetevrij aflossen interessant voor je zijn. Los na het project bijvoorbeeld in één keer de lening af, zonder extra kosten. Houd daar dan rekening mee bij jouw zakelijke financiering.

zakelijke lening oversluiten

Het is vrijwel altijd mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten mits de kredietwaardigheid van jouw bedrijf niet verslechterd is. Het oversluiten van een lening is bijvoorbeeld interessant als je een lager rentepercentage kunt krijgen bij een andere aanbieder. Kredietverstrekkers bieden meestal geen informatie op hun website over het oversluiten van zakelijk krediet. Mocht je een zakelijke lening willen oversluiten, dan kun je het beste contact opnemen met de betreffende kredietverstrekker. Let op dat er kosten zijn verbonden aan het oversluiten, waardoor de lagere zakelijke rente niet altijd opweegt tegen de oversluitkosten.

Maximale leensom

Een gebruikelijk plafond voor een zakelijke lening is € 250.000 bij online zakelijke kredietverstrekkers. Heb je een B.V. en een grotere kapitaalbehoefte dan € 250.000? Dan bieden New10 en Knab Crowdfunding Lenen een kredietplafond aan van € 1.000.000.

Kosten zakelijke lening

De kosten van een zakelijke lening bestaan uit een afsluitprovisie en rentekosten. De rentekosten zijn afhankelijk van de hoogte van de lening en van de risicogroep waarin je bedrijf valt. De afsluitprovisie is een vast percentage van de leensom, meestal tussen 2% en 5%. De zakelijke rente varieert van 2,3% tot 20% op jaarbasis. Bereken hier jouw rente.

Een korte samenvatting van veelgestelde vragen over zakelijke leningen:

Wat is een gebruikelijke zakelijke rente?

De zakelijke rente voor een bedrijfslening bedraagt tussen 3,8% en 20% op jaarbasis. De rente wordt bepaald aan de hand van drie factoren: marktrente, risicoprofiel en onderpand.

Kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?

De meeste zakelijke kredietverstrekkers verwachten dat je minimaal 1 jaar in business bent en een omzet van €50.000+ hebt. Doe onze gratis check en weet binnen 1 minuut welke zakelijke kredietverstrekkers jou wél en niét accepteren.

Heb ik een onderpand nodig?

Niet perse. Veel aanbieders hanteren betere voorwaarden als jij een onderpand ter beschikking kunt stellen, maar dat is niet verplicht. Wel vragen zakelijke kredietverstrekkers om een persoonlijke garantstelling als je geen onderpand hebt. Je bent dan privé aansprakelijk, mocht je bedrijf de lening niet kunnen terugbetalen. Een bedrijfslening met onderpand krijgen is vaak wel eenvoudiger. Rente voor zakelijke lening uitrekenen? Doe een aanvraag en krijg een vrijblijvend aanbod.

Wat heb ik nodig voor een zakelijke lening aanvraag?

In ieder geval je jaarrekening, aangifte inkomstenbelasting en bankafschriften van de afgelopen 12 maanden. Heb je een specifiek leendoel, of een gecompliceerde aanvraag, dan heb je aanvullende documenten nodig. Lees in de FAQ op deze pagina welke precies.

Welke leenvormen zijn er?

Een zakelijke lening is grofweg te onderscheiden in 4 soorten: lening, krediet, factoring en lease. Je kunt alle 4 onze leenvormen op onze pagina vergelijken, we werken samen met de 14 beste zakelijke kredietverstrekkers op de Nederlandse markt.

Hoe vraag succesvol een zakelijke lening aan?

Een zakelijke lening aanvragen kan een lang proces zijn. Vraag bij verschillende zakelijke kredietverstrekkers offertes op, om het beste rente percentage en aanbod te krijgen. Let op dat er bij veel aanbieders gaat er al snel 1-2 weken overheen, en zij hebben vaak aanvullende documenten nodig. Via onze vergelijking bovenaan de pagina ontdek je binnen 15 minuten bij welke aanbieders jij in aanmerking komt. En als je wil kun je direct een aanvraag indienen bij meerdere partijen.

Kan ik hulp krijgen bij een zakelijke lening aanvraag?

Ja, veel externe lening brokers vragen een ‘succesfee’ van 2-4% van het leenbedrag. Daarvoor gaan zij opzoek naar de voordeligste aanbieder, en ondersteunen zij jou bij de aanvraag.

Wil je via ons een lening afsluiten? Wij helpen jou gratis, zonder succesfee. Je krijgt ondersteuning van een financieel expert. We brengen alleen een succesfee in rekening (slechts 1%) als we een zakelijke lening bij een grootbank (ING, Rabobank of ABN AMRO) voor jou regelen.