Zakelijke hypotheek kennisbank
Al je vragen over een zakelijke hypotheek beantwoord. Kom erachter of jij in aanmerking komt, bereken je rente en vergelijk financiers.
Hoe werkt vergelijken via Zakelijkbankieren?
Een tussenpersoon kent de markt van geldverstrekkers en weet daarom de beste condities en voorwaarden te regelen. Dit verdient zich altijd terug.
Bovendien wordt je volledig ontzorgd en het hele proces ( van het aanvragen van de financiering tot het moment van tekenen) wordt voor je uit handen genomen, dus het is ook nog eens een stuk makkelijker.
Wij werken samen met meer dan 80 verschillende geldverstrekkers. Dit zijn de grootbanken (ING, ABN en Rabobank), handelsbanken, alternatieve financiers en vermogende particulieren.
Voor het vergelijken van zakelijke financiering en vastgoed, werkt zakelijkbankieren.nl samen met FinanceFinder. Zij zijn een onafhankelijke intermediair op het gebied van zakelijke bedrijfsfinancieringen voor het MKB.
Een financieringsspecialist van FinanceFinder begeleid jou bij de vergelijking en gedurende de aanvraag.
De minimale looptijd is 1 tot 3 maanden.
De maximale looptijd is flexibel. Veel leningen hebben een looptijd van 5 jaar, maar het is geen probleem om een langere looptijd aan te vragen.
Dit is geen probleem. Hier wordt rekening mee gehouden bij de kredietverstrekking en het is ook mogelijk om de hypotheek van de bank over te sluiten.
Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?
Daarvoor gaan we met je in gesprek om te kijken welk financieringsinstrument het beste past bij jouw behoefte. Het is o.a. afhankelijk van het leendoel, waar je het krediet voor wilt gebruiken.
We hebben inzicht nodig in de jaarcijfers en jouw aangifte IB. Zodra we deze ontvangen hebben, geven we binnen 1 werkdag terugkoppeling over de haalbaarheid en een indicatieve vergelijking.
Afhankelijk van jouw aanvraag, kunnen we meestal binnen 1 of 2 weken met een bindende offerte komen.
Het opvragen van offertes, vergelijken en een keuze maken voor een financier duurt meestal 1-2 weken. Zodra je de handtekening gezet hebt op een offerte kun je vaak binnen één of enkele werkdagen over het geld beschikken.
Je krijgt altijd 1 vast contactpersoon die het hele proces van de financieringsaanvraag voor je regelt.
Kom ik in aanmerking voor een zakelijke hypotheek?
Een hypotheek voor een startende onderneming is niet mogelijk.
Dat zijn ze zeker. Veel van onze geldverstrekkers willen zien dat er een stabiele omzet in de onderneming aanwezig is met een prima cashflow waaruit kan blijken dat de maandelijkse lasten van de hypotheek gedragen kunnen worden.
Wij ondersteunen ondernemers met het vinden van hypotheken, dit kunnen eenmanszaken, VOF’s, BV’s en Holdings zijn.
Dit maakt de aanvraag meer complex, maar als het faillissement is afgerond, en er is een duidelijke toelichting dan zijn er vaak toch mogelijkheden.
Voor een bestaande onderneming is dit niet altijd nodig, vaak is het zelfs zonder ondernemingsplan mogelijk om een aanvraag in te dienen. Voor startende ondernemingen is dit wel noodzakelijk.
Dat verschilt per financier. Zo kijken geldverstrekkers naar de cijfers van de onderneming, maar ook naar de bezittingen in privé (denk aan woonhuis etc).
Wij kunnen ondernemingen ondersteunen met het vinden van een financiering als ze in het buitenland actief zijn. Wel moet de onderneming ingeschreven staan bij de Nederlandse KVK.
Een onderpand of waarborg is een zekerheid in de vorm van geld, goederen of rechten. Binnen ons netwerk hebben wij ook geldverstrekkers die hypotheken kunnen verstrekken zonder enige vorm van onderpand.
Ja, het is een snelle en efficiënte manier om een financiering te regelen.
Hoe werkt aflossen?
Veel geldverstrekkers hanteren een maandelijkse terugbetaling. In sommige situaties kan dit ook per kwartaal zijn.
Helaas kan dit voorkomen, zorg er altijd voor dat u dit aangeeft bij de geldverstrekkers, en probeer gezamenlijk een oplossing te vinden. Veel geldverstrekkers zijn coulant en brengen geen boete in rekening als een termijn maar één of enkele keren gemist wordt.
Wat kost een zakelijke hypotheek?
De meeste geldverstrekkers hanteren een eenmalige afsluitvergoeding, en een rentevergoeding.
Rente voor zakelijke leningen liggen meestal tussen de 2,3% en 15%. De rente is onder andere afhankelijk van jouw risicoprofiel en het leendoel.
Verborgen kosten zijn er niet, alle kosten van alle aanbieders zullen wij transparant met je delen. Zo kan jij geldverstrekkers goed vergelijken en weet je exact wat het kostenplaatje gaat zijn als je akkoord gaat met één van de offertes.
Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Heb je een pand op het oog en wil je weten wat de mogelijkheden zijn. Krijg snel inzicht én regel eenvoudig een zakelijke hypotheek tegen de beste voorwaarden.
Meer artikelen over zakelijke financiering
Overdrachtsbelasting bij de aankoop van een bedrijfspand
Wat is overdrachtsbelasting? Word je eigenaar van een bedrijfspand? Dan betaal je bij de aankoop van het pand overdrachtsbelasting voor zakelijk
Zó werkt de onroerendezaakbelasting (ozb) voor een bedrijfspand
Bezit je zakelijk vastgoed of ben je de gebruiker van een bedrijfspand? Dan betaal je twee soorten belasting: een eigenarenbelasting en/of een gebruikersbelasting
Hoeveel kan ik zakelijk lenen voor een bedrijfspand?
Wil je geld lenen voor een bedrijfspand, maar weet je niet hoeveel je maximaal kunt lenen? Hoeveel je precies kunt
Business is booming: kan ik mijn zakelijke hypotheek boetevrij vervroegd aflossen?
Draait je onderneming momenteel er-rug lekker? Dat is vanzelfsprekend goed nieuws. Resteert nog de vraag wat je met je extra
Een bedrijfspand kopen als particulier: kan dat?
Een eigen bedrijfspand kopen kan een slimme investering zijn. Huren lijkt wellicht aangenamer, maar het betekent natuurlijk ook dat uitsluitend
Wat is een crowdfundinghypotheek?
Een hypotheek binnen hengelen is allang al niet meer zo vanzelfsprekend als dat het ooit is geweest. Ook voor ondernemers
Een hypotheek voor een bedrijfswoning: hoe werkt dit?
Een eigen kantoor heeft vele voordelen. Je ontvangt er gemakkelijker gasten dan in je eigen huis, het staat professioneler en
Alles wat je moet weten over het gemiddelde rendement in vastgoed
Interesse in investeren in vastgoed? Je bent niet de enige. Beleggen in panden, zoals woningen, fabriekshallen en kantoren, is momenteel
Zo bepaal je de kredietwaardigheid van een bedrijf
Je hebt als ondernemer van die situaties waarbij een nieuwe klant aanklopt en je het jezelf simpelweg afvraagt of deze
Hoe bepaal je de waarde van je bedrijf?
Eigenaar van een – hopelijk – goed draaiende organisatie? Dan kunnen we het ons voorstellen dat je stiekem best benieuwd
Hypotheek berekenen als zzp’er: DIT moet je erover weten!
Het is momenteel geen beste tijd om de woningmarkt op te komen. Torenhoge bedragen hebben ervoor gezorgd dat de markt
Een bedrijfspand kopen? Dit moet je erover weten!
Vraag de gemiddelde boekhouder of je jouw kantoor beter kunt kopen of huren en we achten de kans groot dat