Voordelen

Real-time notificaties
Smartphone als pinapparaat gebruiken d.m.v. qr code
Foto's en bijlagen bij transacties toevoegen

Nadelen

Alleen mobiel te gebruiken
Geen gratis transacties
Geen creditcard van Bunq mogelijk
Beperkte mogelijkheden bij geen-bunq gebruikers

Bunq zakelijk

Bunq noemt zichzelf ook wel een IT-bedrijf met een bankvergunning en heeft aardig wat innovatie gebracht in de bankensector. Betalingen verlopen via een app. Aan betalingen kunnen foto’s en emojis worden toegevoegd en voor betalingen kunnen telefooncontacten in plaats van IBAN’s worden gebruikt.

De bank hanteert een maandelijks tarief van € 9,99 per maand. Bunq biedt geen gratis transacties waardoor je ook voor elke transactie afzonderlijk betaalt.

Bunq zakelijk geeft je de volledige controle over je bankzaken. Zo ontvang je bijvoorbeeld real-time notificaties en betalingen staan direct op je rekening. Je kunt je mobiel gebruiken als betaalautomaat door middel van een qr code, wat handig kan zijn voor kleine ondernemers met een zeer beperkt aantal pin verkopen.

Je opent een zakelijke bunq rekening online in 5 minuten. Rood staan is niet mogelijk bij Bunq. Met een beperkt aantal online boekhoudpakketten is een automatische boekhoudkoppeling mogelijk.

Let er op dat Bunq alleen te gebruiken is met je smartphone. Wanneer je smartphone defect geraakt of als je hem verliest, liggen je bankzaken ook stil. Dit kan de continuïteit van je onderneming in gevaar brengen, afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt.

Back to Top