Zakelijke hypotheekrente vergelijken oktober 2020

Krijg een goede indicatie wat voor rente jij kan verwachten en wat de maandlasten worden van jouw nieuwe bedrijfshypotheek. 

Vergelijk

Rentetarieven vergelijken

15 resultaten gevonden

Vastgoed type Eenmalige kosten

Uitsplitsing eenmalige kosten

Bemiddelingskosten
Afsluitkosten
Notariskosten
€1000
Taxatiekosten
€750
Rente

Dit is een indicatieve rente op basis van informatie van onze partners en onze ervaring met voorgaande aanvragen. Neem contact op om een accurate rente schatting te ontvangen gebaseerd op jouw bedrijfssituatie en hypotheekaanvraag.

Maandlasten

De maandelijkse terugbetaling is berekend o.b.v. een annuitaire hypotheek, waarbij je een vast bedrag per maand terugbetaald. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing.

zakelijke hypotheekrente opbouw

zakelijke hypotheekrente

De zakelijke hypotheekrente is opgebouwd uit 3 variabelen. 

Risico opslag
De financier loopt een risico dat jij niet meer kan doen aan de betalingsverplichting. Daarvoor wordt een risico opslag gerekend. Hoe risicovoller de lening, hoe hoger de opslag. 

Vaste opslag
De financier maakt kosten die in het rentetarief zijn verrekend. Denk aan kosten van personeel en computersystemen.

Basis rente
Dit het het tarief waarvoor de kredietverstrekker geld kan inkopen. Meestal wordt hiervoor de Euribor gebruikt.

Achtergrond van rentetarieven zakelijke hypotheek

Rentetarieven kunnen variëren, afhankelijk van diverse verschillende factoren. De belangrijkste variabelen om in overweging te nemen zijn:

  • Leenbedrag
  • Looptijd 
  • Loan-to-value ratio (LTV)
  • Omstandigheden en branche waarin jouw bedrijf werkzaam is
  • Financiële gezondheid van je bedrijf, en in hoeverre aan de aflossingsverplichting voldaan kan worden

Als je een reeds gevestigd en stabiel bedrijf hebt, profiteer je doorgaans van een gunstiger rentepercentage. Daarnaast liggen rentetarieven van een zakelijke hypotheek over het algemeen lager als je het bedrijfspand aanschaft voor eigen gebruik, in tegenstelling tot een zakelijke hypotheek voor bedrijfspanden ter verhuur. 

De hypotheekrente bij een zakelijk pand voor eigen gebruik varieert van 2,7% tot 7%. Rentetarieven van 3,5% tot 6,5% zijn het meest gebruikelijk voor midden- en kleinbedrijven.

Bedrijfspanden die worden aangekocht als investering, brengen doorgaans een marginaal hoger risico met zich mee, dat reflecteert in een kleine verhoging van de zakelijke hypotheekrente op investeringsvastgoed. 

Rente vast of variabel

Zakelijke hypotheekrentes kunnen vast of variabel zijn. Veel hypotheekverstrekkers prijzen iedere zakelijke hypotheek met een vaste rente individueel, waardoor een directe offerte meestal niet mogelijk is. 

Iedere hypotheekverstrekker hanteert andere percentages en looptijden waartegen de rente vastgezet kan worden. Een zakelijke hypotheekbemiddelaar kan je in dat geval het beste advies geven voor vast vs. variabel en de looptijd van de vaste rente, mocht je voor een vaste rente kiezen. 

zakelijke hypotheekrente vast

zakelijke hypotheekrente vast

Door de huidige extreem lage rentetarieven, is het gebruikelijk om rente vast te zetten van 1 tot 10 jaar. 

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een langere rentevaste periode te hanteren.

zakelijke hypotheekrente variabel

De variabele hypotheekrente op zakelijk vastgoed wordt door banken bepaald op basis van de EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate). 

Het tarief waartegen banken geld kunnen inkopen bij andere banken en geldinstellingen. 

Euribor tarieven 1999 – heden

euribor rentetarieven

Op dit moment is de Euribor negatief, waardoor banken tegen zeer gunstige voorwaarden geld kunnen aantrekken. De lage Euribor in combinatie met het lage risicoprofiel van zakelijk vastgoed resulteert in een zeer gunstige zakelijke hypotheekrente op dit moment.

Zelf de kosten van jouw zakelijke hypotheek berekenen? Dat kan hier: zakelijke hypotheek berekenen.

zakelijke hypotheek rentetarieven vergelijken

Een bedrijfspand brengt doorgaans andere rentetarieven met zich mee dan financiering van bijvoorbeeld groot zakelijk vastgoed of een woonhuis voor de verhuur. Het type pand dat je wil financieren is onderdeel van de risico analyse van jouw hypotheek aanvraag. 

Grofweg kun je uitgaan van de volgende percentages per type zakelijk vastgoed. 

bedrijfspfinanciering bedrijfspandand

4,75%

kantoor of bedrijfspand

3,35%

woonhuis voor verhuur
groot vastgoed

2,75%

groot vastgoed (> €1,5 miljoen)

5,75%

winkel

Laat ons helpen bij het vinden van de laagste zakelijke hypotheekrente

Wij vergelijken 81 aanbieders vanaf 2,75% rente. Inclusief aanbieders waar jij niet zelf direct een aanvraag kunt doen, zoals institutionele beleggers, kleine fonden en investeringsmaatschappijen. 2 tot 4 weken en je hypotheek is rond, tegen de beste financieringscondities.