Vastgoed type |
Eenmalige kosten
Uitsplitsing eenmalige kosten Bemiddelingskosten Afsluitkosten Notariskosten €1000 Taxatiekosten €750 |
Rente
Dit is een indicatieve rente op basis van informatie van onze partners en onze ervaring met voorgaande aanvragen. Neem contact op om een accurate rente schatting te ontvangen gebaseerd op jouw bedrijfssituatie en hypotheekaanvraag. |
Maandlasten
De maandelijkse terugbetaling is berekend o.b.v. een annuitaire hypotheek, waarbij je een vast bedrag per maand terugbetaald. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. |
---|
Wij vergelijken meer dan 80 geldverstrekkers en zoeken de beste deal voor jou.
Hoe groot wordt jouw maandelijkse aflossingsverplichting?
zakelijkbankieren.nl helpt ondernemers bij het regelen van een zakelijke hypotheek.
Meer dan 1000+ ondernemers gingen je voor
Risico opslag
De financier loopt een risico dat jij niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichting. Daarvoor wordt een risico opslag gerekend. Hoe risicovoller de lening, hoe hoger de opslag.
Vaste opslag
De financier maakt kosten die in het rentetarief zijn verrekend. Denk aan kosten van personeel en computersystemen.
Basis rente
Dit het het tarief waarvoor de kredietverstrekker geld kan inkopen. Meestal wordt hiervoor de Euribor gebruikt.
Als je met een hypotheek zakelijk vastgoed wilt kopen, krijg je te maken met rente. Rentetarieven variëren, afhankelijk van 5 verschillende factoren:
Hypotheek zakelijk vastgoed regelen? Als je een reeds gevestigd en stabiel bedrijf hebt, profiteer je doorgaans van een gunstiger rentepercentage. Daarnaast liggen rentetarieven van een zakelijke hypotheek over het algemeen lager als je een bedrijfspand financiering aangaat voor eigen gebruik, in tegenstelling tot een zakelijke hypotheek aanvragen voor bedrijfspanden ter verhuur.
De hypotheekrente bij een zakelijk pand voor eigen gebruik varieert van 2,7 tot 7 procent. Rentetarieven van 3,5 tot 6,5 procent zijn het meest gebruikelijk voor midden- en kleinbedrijven.
Bedrijfspanden die worden aangekocht als investering, brengen doorgaans een marginaal hoger risico met zich mee, dat reflecteert in een kleine verhoging van de zakelijke hypotheekrente op investeringsvastgoed.
Zakelijke hypotheekrentes kunnen vast of variabel zijn. Veel zakelijke hypotheek aanbieders prijzen iedere zakelijke hypotheek met een vaste rente individueel, waardoor een directe offerte meestal niet mogelijk is.
Iedere hypotheekverstrekker hanteert andere percentages en looptijden waartegen de rente vastgezet kan worden. Een zakelijke hypotheekbemiddelaar kan je in dat geval het beste advies geven voor vast vs. variabel en de looptijd van de vaste rente, mocht je voor een vaste rente kiezen.De kosten van een zakelijke hypotheek hangen dus af van verschillende factoren.
Neem je een hypotheek voor je bedrijf? Dan hangt het leenbedrag natuurlijk af van de hoogte van het pand dat je wilt kopen. Je eigen inbreng verlaagt het leenbedrag.
In veruit de meeste gevallen geldt een verplichte eigen inbreng van tussen de 15 en 25 procent en kun je dus niet 100 procent van de pandwaarde financieren, maar er zijn uitzonderingen.
Boek je bovengemiddelde bedrijfsresultaten en is het bedrijfspand dat je wilt kopen courant? Dan is er een kans dat je eigen inbreng wordt teruggebracht tot een nulpercentage. Zo kun je een zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng nemen.
Vaste tarieven bedrijfshypotheek vinden? Door de huidige extreem lage rentetarieven, is het voor zakelijke hypotheek aanbieders gebruikelijk om rente vast te zetten van één tot tien jaar.
In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een langere rentevaste periode te hanteren.
De variabele hypotheekrente op zakelijk vastgoed wordt door banken bepaald op basis van de EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate).
Het tarief waartegen banken geld kunnen inkopen bij andere banken en geldinstellingen.
Euribor tarieven 1999 – heden
Op dit moment is de Euribor negatief, waardoor banken tegen zeer gunstige voorwaarden geld kunnen aantrekken. De lage Euribor in combinatie met het lage risicoprofiel van zakelijk vastgoed resulteert in een zeer gunstige zakelijke hypotheekrente op dit moment. Iedereen die met een hypotheek zakelijk vastgoed wilt kopen heeft een hypotheekverstrekker nodig.
Zelf de kosten van jouw zakelijke hypotheek berekenen? Dat kan hier: zakelijke hypotheek berekenen.
Hypotheek kantoorpand afhankelijk: Wil je een pand zakelijk kopen? Hou dan altijd rekening met rentetarieven en andere kosten. Wil je een zakelijke hypotheek afsluiten? Ga dan niet over één nacht ijs en licht jezelf goed in over alle elementen van een solide zakelijke hypotheek. Iedereen die alles over de zakelijke lening en hypotheek wilt weten kan terecht bij verschillende hypotheekverstrekkers. Echter, welke is de beste voor jou? Doe een vergelijking en vind snel de beste match.
Een bedrijfspand brengt doorgaans andere rentetarieven met zich mee dan financiering van bijvoorbeeld groot zakelijk vastgoed of een woonhuis voor de verhuur. Zakelijke hypotheek verstrekkers helpen je graag met een passend aanbod op maat. Het type pand dat je wil financieren is onderdeel van de risico analyse van jouw hypotheek aanvraag. Tarieven zakelijke hypotheek vergelijken? Lees snel verder.
Grofweg kun je uitgaan van de volgende actuele rente percentages op bedrijfsfinanciering per type zakelijk vastgoed.
4,75%
3,35%
2,75%
5,75%
Verschillende zaken maken de hypotheek bedrijfspand afhankelijk. Wat je situatie ook is: als je een zakelijke hypotheek aanvragen wilt, is er altijd een passend aanbod. Wij vergelijken 81 aanbieders vanaf 2,75% rente. Dat is inclusief aanbieders waar je niet zelf direct een aanvraag kunt doen, zoals institutionele beleggers, kleine fondsen en investeringsmaatschappijen. Geef het twee tot vier weken en je hypotheek is rond – tegen de beste financieringscondities.
Bovendien kan de hypotheekverstrekker met al je vragen over de hypotheek helpen, zoals ‘Is de zakelijke hypotheekrente aftrekbaar?’ of ‘Wat is de actuele rente op bedrijfsfinanciering?’
Verschillende zaken maken de hypotheek bedrijfspand afhankelijk. Wat je situatie ook is, er is altijd een passend aanbod. Wij vergelijken 81 aanbieders vanaf 2,75% rente. Inclusief aanbieders waar jij niet zelf direct een aanvraag kunt doen, zoals institutionele beleggers, kleine fonden en investeringsmaatschappijen. 2 tot 4 weken en je hypotheek is rond, tegen de beste financieringscondities.
Jouw feedback is belangrijk. Daarmee kunnen wij de pagina verder verbeteren zodat andere ondernemers ook een zelfverzekerde en goed overwogen beslissing kunnen maken voor hun zakelijke hypotheek.