Zakelijk sparen kan natuurlijk ook bij de Rabobank. Ze bieden ondernemers de Zakelijke Spaarrekening Rabobank – of Rabo BedrijfsSpaarRekening, zoals de variant voluit heet. Hij biedt ondernemers verschillende opties om geld tijdelijk apart te zetten, te sparen voor een bepaald doel óf extra rendement te behalen. De Rabo BedrijfsSpaarRekening is ook bedoeld voor stichtingen en verenigingen.
Voordelen
- Altijd vrij opneembaar
- Geen minimuminleg
Nadelen
- Rente tot 1.70%
- Maximaal 1 rekening afsluiten per organisatie
Wat is de Zakelijke Spaarrekening Rabobank?
De Rabo BedrijfsSpaarRekening is een aparte spaarrekening voor bedrijven, stichtingen en verenigingen. Je gebruikt hem bijvoorbeeld wanneer je een x-bedrag apart wilt houden voor de btw. Je kunt ook verder vooruit komen: de Zakelijke Spaarrekening Rabobank is ook handig als je alvast nadenkt over je pensioen. Een veelzijdig fenomeen, dus.
Let wel: de rekening is niet bedoeld voor beleggers die willen sparen. De Rabobank heeft namelijk drie aparte spaarmogelijkheden die voor hen zijn bedoeld. Dit zijn Rabo Beheerd Beleggen Basis, Rabo Beheerd Beleggen Actief en Rabo Beheerd Beleggen Exclusief.
Hoe werkt de Zakelijke Spaarrekening Rabobank?
De Rabo BedrijfsSpaarRekening is bedoeld voor bedrijven, verenigingen, stichtingen én particulieren met een pensioen die niet langer werkzaam zijn in een onderneming. Zij kunnen de rekening op verschillende manieren aanvragen: online, maar ook door bij een van de Rabobank-filialen naar binnen te lopen.
De rekening zelf werkt in wezen hetzelfde als een reguliere betaal- of beleggingsrekening van de Rabobank.
Wat zijn de voordelen van de Zakelijke Spaarrekening Rabobank?
Het afsluiten van een spaarrekening bij de Rabobank brengt verschillende voordelen met zich mee. Het geld dat je via deze rekening wegzet, is bijvoorbeeld altijd vrij opneembaar. Je hebt daarnaast niet te maken met een minimuminleg. Bij de Rabobank zakelijk sparen, is wat dat betreft een goed idee.
Wat zijn de nadelen van de Zakelijke Spaarrekening Rabobank?
Vanzelfsprekend kleven er ook nadelen aan het gebruik van de Rabo BedrijfsSpaarRekening. Eén daarvan is de rente. Deze is weliswaar variabel, maar niet al te hoog: tot 1,70%. Wat dat betreft, is bij de Rabobank een zakelijke spaarrekening openen juist weer niet slim.
Het is daarnaast niet toegestaan om een onbeperkt aantal spaarrekeningen af te sluiten. Sterker nog: je mag per organisatie slechts één Rabo BedrijfsSpaarRekening afsluiten. Dit aantal ligt bija andere, met name online banken stukken hoger.
Je mag daarnaast, wanneer je eenmaal een Zakelijke Spaarrekening Rabobank hebt, géén Rabo BedrijfsBonusRekening, Rabo DoelReserveren, Rabo SpaarVrijRekening óf Rabo VermogensSparen hebben. Wil je bij de Rabobank zakelijk sparen, maar heb je al een van deze rekening? Dan valt je plan – helaas – in het water.
Tot slot liggen de kosten van een zakelijke spaarrekening bij de Rabobank relatief hoog. Dat is wel vaker het geval bij een spaarrekening van een van de traditionele grootbanken. Wil je bij de Rabobank een zakelijke spaarrekening openen? Dan is dat iets om over na te denken.
Lees ook:
Bedrijfsrekeningen voor ZZP’ers