Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Om te kopen, bouwen, uitbreiden, verbouwen of zelfs herfinancieren

Het kopen of uitbouwen van je bedrijfslocatie is een slimme manier om stabiliteit te creëren en je vermogen te vergroten. Elke renovatie of uitbreiding voegt waarde toe aan je pand en geeft jou de ruimte die jij nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen. 

Een bedrijfshypotheek biedt jou daar de mogelijkheid toe. Een slimme aankoop kan een stabiele basis voor jouw business creëren, en ook fiscaal voordeel opleveren. 

Ontdek je mogelijkheden

bedrijfshypotheek

Bedrijfshypotheken simpel gemaakt

Een zakelijke hypotheek is van nature een vrij complex product. Ieder bedrijf is namelijk uniek. Bij zakelijkbankieren.nl begrijpen we dat. Daarom hebben wij er werk van gemaakt om zakelijke hypotheken transparant en simpel te maken.

berekenen

Bereken je maandlasten

Hoe groot wordt jouw maandelijkse aflossingsverplichting? Bereken zelf jouw bedrijfshypotheek. 

zakelijke hypotheek berekenen

vergelijken

Rentetarieven vergelijken

Welke rente kun jij verwachten op jouw bedrijfshypotheek? Vergelijk en krijg een indicatie. 

hypotheekrente vergelijken

afsluiten

Maximaal leenbedrag

Weten hoeveel jij maximaal kan lenen voor het bedrijfspand dat je op het oog hebt? Check het hier. 

Lees meer over leenbedrag

Waarvoor kun je een bedrijfshypotheek afsluiten?

Je kunt een bedrijfshypotheek gebruiken om zakelijk vastgoed aan te kopen – of dat nu kantoorruimte, een fabriekshal, winkel of restaurantruimte is. De mogelijkheden zijn uitgebreid – jij noemt het een bedrijfsruimte, wij noemen het financierbaar.

Wil je uitbreiden? Ook voor een verbouwing kun je gebruik maken van een bedrijfshypotheek.

Voordelen van een bedrijfshypotheek

  • De rentekosten zijn aftrekbaar
  • Deze leenvorm veel flexibeler dan een aantal jaar geleden, vanwege de opkomst van alternatieve financierders
  • Je profiteert van waardestijgingen van het pand
  • Investeren in zakelijk vastgoed brengt doorgaans hogere opbrengsten dan investeren in residentieel vastgoed

Hoeveel kan ik lenen?

Afhankelijk van de financiële gezondheid van je bedrijf, kun je doorgaans 70-80% lenen van de waarde van het pand.

Het leenbedrag is daarnaast afhankelijk van de financiële gezondheid van je bedrijf. In dit artikel lees je hoe jij het maximale leenbedrag zelf kunt berekenen.

Loan to Value (LTV)

Hoeveel jij kunt lenen is afhankelijk van de waarde van het pand. Meestal is dat 70-80% van de taxatie waarde. Dat percentage noemen we loan-to-value. Hoe hoger het loan-to-value ratio, hoe minder eigen inbreng benodigd is.

Afhankelijk van je situatie, kan het interessant zijn om maximaal te lenen, zodat je voldoende werkkapitaal beschikbaar hebt voor bijvoorbeeld een groeiperiode of andere investeringen in de nabije toekomst.

Heb je geen ander bestemmingsdoel voor je vrij te besteden cash, dan kan een lage LTV juist interessant zijn waarbij je zoveel mogelijk eigen geld inbrengt. Zo druk je de rentekosten en maximaliseer je het bedrijfsresultaat.

bedrijfshypotheek kosten

Wat kost een bedrijfshypotheek?

1. Rentekosten

Een bedrijfshypotheek is mogelijk vanaf 2,7% rente, wat deze leenvorm ontzettend kostenefficiënt maakt. Bovendien zijn de rentekosten die je maakt aftrekbaar. 

Groot zakelijk vastgoed (€1,5 mln) is doorgaans financierbaar onder 3% rente. Voor MKB bedrijven is een rentepercentage van 3,5% – 6,5% gebruikelijk.

Zakelijke hypotheekrente vergelijken

2. Extra kosten bij bedrijfshypotheek afsluiten

Bij een bedrijfshypotheek maak je over het algemeen dezelfde kosten als bij een hypotheek voor je woonhuis. De taxatie, notariskosten en advies- en afsluitkosten liggen nagenoeg gelijk, ongeacht of je zakelijk of particulier een hypotheek afsluit.

Het enige verschil is de overdrachtsbelasting. Die is bij zakelijk onroerend goed 6%, terwijl de overdrachtsbelasting voor woonhuizen 2% is.

Bedrijfshypotheek berekenen

3. Jaarlijks terugkerende kosten

De bedrijfshypotheek brengt meestal geen jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Maar het bezitten van een zakelijk pand wél. Je krijgt onder andere te maken met onroerendezaakbelasting (ozb), opstalverzekering en onderhoud. Houd rekening met deze kostenposten, voordat je een bedrijfshypotheek afsluit.

Koop je een bedrijfspand met een waarde lager dan €230.000? Dan komt het pand mogelijk in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

bedrijfshypotheek aanvragen

Wat is de looptijd van een bedrijfshypotheek?

Je kiest een looptijd van 1 tot 20 jaar als je de bedrijfshypotheek gebruikt voor de aankoop van een nieuw bedrijfspand. In sommige gevallen is een looptijd van 25 jaar mogelijk.Voor een verbouwing hanteren kredietverstrekkers een maximale looptijd van 10 jaar. 

Als je een bedrijfspand wil financieren via zakelijkbankieren.nl, vergelijken we de mogelijkheden van 81 aanbieders, waarbij we de voordelen en kosten tegen elkaar afwegen. Zo kunnen we jou altijd de laagste rente en de beste voorwaarden garanderen.

Hypotheekadvies aanvragen