Zakelijke rekening voor webshops vergelijken

Voor het accepteren van online betalingen is een zakelijke rekening verplicht. Zakelijkbankieren.nl heeft alle zakelijke rekeningen in kaart gebracht die geschikt zijn voor webshops.  Vergelijk hieronder zakelijke rekeningen geschikt voor webshops

Filter

10 zakelijke rekeningen gevonden

Laatst geüpdate op 19 maart 2024

Voor een serieuze webshop heb je een zakelijke rekening nodig. Je kunt blind kiezen voor een bank die als eerste in jouw gedachten op komt, maar ga liever eerst je zakelijke rekening vergelijken. Door gelijk de juiste keuze te maken voorkom je dat je later weer moet overstappen omdat de zakelijke rekening niet aan je wensen voldoet, of omdat de kosten gewoon veel te hoog zijn.

Een zakelijke rekening voor je webshop openen kun je binnen een paar minuten regelen. Maar voordat je een rekening gaat openen, moet je eerst weten wat de kosten zijn en welke service en ondersteuning je mag verwachten. Houd bij het vergelijken van een zakelijke rekening voor je webshop ook rekening met stijgende omzetten. Past de rekening ook nog goed bij jou bij een flinke stijging van het aantal verkopen?

Waarom een zakelijke rekening voor je webshop?

Met een zakelijke bankrekening houd je privé en zakelijk gescheiden. Je wilt de boekhouding niet extra complex maken door privé en zakelijk door elkaar heen te laten lopen. Voor de administratie ben je niet verplicht om voor je webshop een zakelijke rekening te openen, maar verstandig is het wel. Zo voorkom je ook verwarringen die je achteraf veel geld kunnen kosten.

Om de kosten hoef je het niet te laten, want een zakelijke bankrekening is goed betaalbaar. Vergelijk de diverse banken wel met elkaar, want niet alle rekeningen zijn geschikt voor de manier waarop jij een account wilt gebruiken. En de kosten verschillen ook nog eens sterk.

Wat kost een zakelijke rekening voor je webshop?

De kosten kun je onderverdelen in vaste kosten en kosten voor aanvullende diensten of pakketten. Banken brengen een vast bedrag per jaar in rekening. Het gaat bijvoorbeeld om een tarief van €72, met uitschieters naar meer dan €200. Daarnaast betaal je voor extra diensten zoals een tweede bankpas of voor het internetbankieren. De zakelijke rekening voor je webshop kan ook extra kosten vanaf bijvoorbeeld 1.000 transacties per jaar.

Wat krijg je voor de kosten die je betaalt?

Bij het vergelijken kijk je verder dan de laagste kosten. Een zakelijke rekening voor je webshop met lage vaste jaarkosten is prettig, maar door aanvullende kosten moet de zakelijke rekening niet alsnog te duur uitvallen. Banken hebben verschillende manieren om kosten te berekenen en er kunnen ook nog kosten zijn die je later pas ervaart.

De bank Knab heeft bijvoorbeeld heel overzichtelijke kosten. Een andere bank heeft redelijk vaste kosten, maar voor transacties betaal je extra.

Een zakelijke rekening voor je webshop met een rentevergoeding

Er zijn rekeningen waarin je ook nog een rentevergoeding krijgt over het saldo op de rekening. Dat is vooral interessant als je vaak grote bedragen op je rekening hebt. Helaas zijn de rentes op dit moment gelijk te stellen met 0%. Sparen op je zakelijke rekening heeft als voordeel dat je er privé geen belasting over betaalt, maar voor het rendement hoef je het niet te doen.

Welke zakelijke rekening is geschikt voor een webshop?

Voor een webshop moeten we een onderscheid maken tussen een zakelijke rekening voor je webshop en een betaalprovider (payment service provider). De zakelijke rekening kun je betalingen op ontvangen. Het betaalsysteem op je webshop staat meestal los van je zakelijke rekening. 

Bij het vergelijken moet je vooral letten op de kosten en de service van de bank en het gemak van de bankrekening. Kies bijvoorbeeld een bankrekening waarin je betaalverzoeken kunt versturen en betaalalerts op je smartphone kunt instellen.

Kijk vooral verder dan de traditionele banken

Bij het kiezen van een bankrekening hebben de meeste ondernemers de neiging om te kiezen voor het bekende. De bekendste vier banken zijn:

Een bankrekening bij één van deze banken kan een verstandige keuze zijn, maar zoek het vooraf wel uit. Kies niet voor een bank omdat het een voor jou bekende naam is. Banken als Knab en bunq zijn in veel gevallen goedkopere alternatieven. Deze online banken zijn vaak ook nog eens innovatief met handige online toepassingen. Vooral kleine ondernemers kiezen vaak voor de online banken.

Sorry, u kunt maximaal 2 banken tegelijk vergelijken