Zo werkt staatsgarantie voor zakelijke leningen

Je hebt bij veel banken de optie om een krediet of lening af te sluiten met staatsgarantie, maar wat houdt dit nu precies in? Wat zijn de voordelen hiervan? Dat zetten wij voor jou op een rijtje.

Zoals de naam eigenlijk al zegt krijg je bij dit soort krediet een garantie van de staat. Staatsgarantie wordt ook wel borgstellingskrediet genoemd. Hiervoor betaal jij eenmalig een provisie aan de overheid. In ruil voor die provisie wordt de lening garant gesteld door de overheid.

Voordelen van een staatsgarantie

Doordat de bank minder risico loopt, betaal jij ook minder rente over jouw lening of krediet, dat is natuurlijk altijd voordelig. De exacte voorwaarden en voordelen verschillen per bank, vraag dus altijd een persoonlijk gesprek aan om erachter te komen hoe een zakelijke rekening met staatsgarantie precies werkt bij de bank van jouw keuze.

Hier komt nog bij dat je met staatsgarantie minder zekerheden hoeft te bieden aan de bank, omdat de overheid dit al voor je doet. Dit is vooral als startende ondernemer een belangrijk voordeel als je nog geen onderpand hebt om als zekerheid aan de bank te bieden. Maar doe je research en leg een goed ondernemingsplan voor, want zonder degelijk plan zal ook een lening met borgstellingskrediet geweigerd worden.

Ook als MKB-er heb je bij verschillende banken de optie om een lening met staatsgarantie af te sluiten. Voor een klein bedrijf is het vaak moeilijk om een goed onderpand te bieden, en zelfs met een onderpand betalen MKB’ers meestal flinke rentepercentages. Een borgstellingskrediet biedt in dat geval de uitkomst.

Een zakelijke lening met staatsgarantie heeft verschillende grote voordelen waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Doe er eens onderzoek naar en misschien biedt het borgstellingskrediet dé uitkomst waar jij als kleine ondernemer al enige tijd naar opzoek was.

Wat kost jouw toekomstige zakelijke lening? Bereken het op onze zakelijke krediet pagina.

Meer over zakelijk krediet lezen?

Bereid jezelf goed voor met een ondernemingsplan
Niet tevreden met je zakelijk krediet? Zo dien je een klacht in
Zakelijke lening oversluiten: dit zijn de voordelen
Particulier of zakelijk lenen?