Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Het aanbod van zakelijke leningen in Nederland is gigantisch. We kennen uiteraard de drie Nederlandse grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO, maar daarnaast zijn er talloze alternatieve financiers, zoals kleine financiers gericht op snelheid, kredietverstrekkers gespecialiseerd in kortlopend krediet of sociaal maatschappelijke kredietverstrekkers. Om nog niet te spreken over mogelijkheden tot leasing, factoring, crowdfunding en andere zakelijke leenvormen.

aanbieders zakelijke lening

Bepaal waar je naar op zoek bent

Voor jou als startende ondernemers wordt het steeds moeilijker om te bepalen waar jij jouw zoektocht naar een zakelijke lening of zakelijk krediet begint. Er zijn meer dan 80 verschillende aanbieders op de markt. Waar begin je?

De hoogte van het leenbedrag bepaalt bij wat voor aanbieders je bedrijf het beste geld kunt lenen. Ben je op zoek naar een micro krediet (minder dan €25.000) of heb je een MKB krediet (meer dan €25.000) nodig?

Ik heb meer dan €25.000 nodig

Bancaire aanbieders

Iedere ondernemer is inmiddels bekend met het feit dat lenen bij de traditionele banken een stuk moeilijker is geworden. Door aangescherpte regelgeving dienen banken aan meer en strakkere eisen te voldoen. Met als gevolg dat banken kleine leningen niet winstgevend kunnen maken.

De bank verwacht sterke cijfers, een significant onderpand en een lange bedrijfshistorie om in aanmerking te komen. Daarnaast willen ze zien dat je bedrijf al eigen vermogen heeft opgebouwd. Voor – meestal grotere bedrijven – die in aanmerking komen voor een bancaire lening, is dit meestal de goedkoopste optie. Traditionele banken bieden lage rente tarieven, maar daar staat wel een lang acceptatieproces tegenover.

Voor leningen boven €1 miljoen is het verstandig om je mogelijkheden te ontdekken bij traditionele banken. Leningen onder €1 miljoen komen vrijwel niet in aanmerking, daarvoor kun je het beste terecht bij alternatieve financiers.

Alternatieve kredietverstrekkers

Alternatieve financiers zijn de uitkomst voor ondernemingen die tussen wal en schip vallen – voor ondernemingen die niet in aanmerking komen bij een traditionele bank, maar óók geen woekerrentes willen betalen.

De laatste jaren is er een gigantische opkomst van het aantal nieuwe alternatieve financiers. Een goed teken voor MKB’ers: het maakt de markt competitiever waardoor tarieven zeer reëel zijn, zeker in combinatie met de ontzettend lage EURIBOR op dit moment.

De meeste micro- en MKB bedrijven vinden hun zakelijke lening bij een alternatieve financier.

Ze lenen tegen nette rentetarieven (4,00% – 9,00%) aan ondernemers die kredietwaardig zijn en prima cijfers kunnen laten zien.

Gespecialiseerde kredietverstrekkers

Alternatieve financiers zijn de uitkomst voor ondernemingen die tussen wal en schip vallen – voor ondernemingen die niet in aanmerking komen bij een traditionele bank, maar óók geen woekerrentes willen betalen.

De laatste jaren is er een gigantische opkomst van het aantal nieuwe alternatieve financiers. Een goed teken voor MKB’ers: het maakt de markt competitiever waardoor tarieven zeer reëel zijn, zeker in combinatie met de ontzettend lage EURIBOR op dit moment.

De meeste micro- en MKB bedrijven vinden hun zakelijke lening bij een alternatieve financier.

Ze lenen tegen nette rentetarieven (4,00% – 9,00%) aan ondernemers die kredietwaardig zijn en prima cijfers kunnen laten zien.

Ik heb minder dan €25.000 nodig

Lenen voor zzp’ers

Nieuwe materialen nodig? Een bedrijfswagen kopen? Je voorraad uitbreiden of een grote factuur voorfinancieren? Als zzp’er zijn er tal redenen om geld te lenen. Daarom is er ook een groot aanbod van financiers die daarop inspeelt.

Ben je minimaal 2 jaar zzp’er en heb je een kleine lening nodig (onder €25.000) dan kun je een prima rente verwachten. Vaak vragen zakelijke kredietverstrekkers om een persoonlijke garantstelling, omdat je geen onderpand kan bieden. Dat geeft de aanbieder een betere garantie, waardoor jij kan profiteren van een lager rentepercentage.

Er zijn veel zakelijke lening aanbieders voor dit segment, dus je doet je er verstandig aan om je opties goed in kaart te brengen.

Krijg binnen 5 minuten een gepersonaliseerd rente aanbod van kredietverstrekkers waar jij in aanmerking komt 

Kortlopend krediet

Bepaalde kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in kortlopend krediet – leningen met een looptijd van 1 tot 12 maanden. Soms moet er wat voor gefinancierd worden voordat een opdracht betaald wordt, in andere gevallen dient het krediet als overbrugging.

Een kortlopend krediet sluit je vrijwel altijd af bij een online kredietverstrekker. Het proces is snel en gemakkelijk, waardoor je lening binnen een paar dagen geregeld is. Vaak is een export van je banktransacties van de afgelopen 12 maanden alles wat je nodig hebt wat betreft documentatie. Vervolgens doet de aanbieder een gepersonaliseerd aanbod met een rentepercentage en andere voorwaarden. Aan jou mo dat aanbod te accepteren, of af te wijzen.

Met onze vergelijker kun je je aanvraag direct indienen bij meer dan 10 aanbieders.

Krijg een op maat gemaakt rente aanbod van kredietverstrekkers waar jij in aanmerking komt

Snelle lening <24 uur

Onverwacht geld nodig? Geen zorgen. Er zijn verschillende online kredietverstrekkers die jouw aanvraag binnen enkele uren kunnen beoordelen en goedkeuren. Het leenbedrag wordt als spoedtransactie overgemaakt en – in de meeste gevallen – staat het nog dezelfde dag op je rekening.

Lenen met slechte kredietwaardigheid

Soms gaat het even iets minder. Heb je een geldinjectie nodig om door een moeilijke tijd heen te komen? Dat noemen we lenen met slechte kredietwaardigheid.

De zakelijke kredietverstrekker loopt meer risico dat je de lening niet kunt terugbetalen. Niet alle aanbieders willen dat risico nemen, waardoor je opties beperkter worden.

Gelukkig zijn er verschillende online kredietverstrekkers die wél willen lenen aan ondernemers met een minder goede kredietwaardigheid. Verwacht iets hogere rentepercentages, omdat financiers ook een hoger risico lopen.

In veel gevallen kan een kleine lening nog dezelfde dag of binnen enkele dagen geregeld worden, ook als je een minder goede kredietwaardigheid hebt. Check hieronder jouw opties.

Lenen zonder jaarcijfers

Startende ondernemer? Dan heb je meestal niet het kapitaal om de investeringen te doen die je wil doen. Het lastige is dat je geen jaarcijfers of andere resultaten uit het verleden hebt die je kunt laten zien, omdat je net gestart bent.

Kredietverstrekkers kunnen moeilijk inschatten of je dat geld gaat terugverdienen, en of je de lening dus ook op tijd kunt terug betalen.

Met een goed ondernemingsplan en een degelijk investeringsplan en financiële begroting kom je echter een heel eind. Als je plannen er goed uit zien, zijn sommige aanbieders bereid om aan jou een zak geld te lenen.

Check hieronder welke financiers jou willen financieren en welke rente percentages zij rekenen.

Krijg een op maat gemaakt rente aanbod van kredietverstrekkers waar jij in aanmerking komt


Beste aanbieders zakelijke lening

Met meer dan 80 aanbieders van zakelijke leningen, kan het verwarrend zijn bij welke kredietverstrekker jij terecht kunt en waar ze in gespecialiseerd zijn.

Top 3 mogelijkheden bij geld lenen voor bedrijf

zakelijke kredietverstrekkers

1. FinanceFinder: Beste overall

FinanceFinder verstrekt zelf geen kredieten, maar vergelijkt alle 81 kredietverstrekkers op de markt. Ze hebben ook toegang tot opties waar jijzelf niet direct een aanvraag kunt doen, zoals kleine fondsen, investeringsmaatschappijen en een netwerk van particuliere geldverstrekkers.

Je opties zijn dus erg breed bij FinanceFinder. Bovendien dienen ze jouw aanvraag in bij meerdere financiers, en zijn ze vaak in staat om een lagere rente te onderhandelen. Ondanks dat ze een kleine fee in rekening brengen, haal je de kosten er al snel uit door met een financieringsspecialist zoals FinanceFinder te werken.

Let op, ze werken alleen met aanvragen boven €25.000.


2. New10: Beste alternatieve kredietverstrekker

New10 is een initiatief van ABN AMRO om in te spelen op de nood voor snelle en betrouwbare zakelijke financiering. Waarom New10 een plek als beste aanbieder verdient? Ze combineren de financiële kennis van ABN AMRO met de wendbaarheid van een start-up.

Dat resulteert in een veilige en betrouwbare ervaring, waarbij de kredietverstrekker via een makkelijk aanvraagproces, volledig online een zakelijke lening kan aanbieden tegen aantrekkelijke rentepercentages.

Weten of New10 de laagste rente biedt voor jou? Check het hieronder zelf in minder dan 2 minuten.

Vergelijk New10 met 47 andere kredietaanbieders ->


3. qeld: Beste aanbieder van kleine zakelijke lening

Voor bedragen onder €25.000 is qeld een van de meest gebruikte kredietverstrekkers. Hoewel ze scherpe tarieven hanteren, moeten we vermelden dat er toch regelmatig aanbieders te vinden die een lagere rente aanbieden. Dus vergelijken loont altijd.

Hoe dan ook, qeld is een betrouwbare partij om geld bij te lenen. Ze zijn snel, goed bereikbaar en betrokken. Je aanvraag wordt snel afgehandeld en meestal nog dezelfde dag overgemaakt.