Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Opvallend zijn de strenge eisen van de banken Rabobank, ING en ABN Amro waarbij veel MKB bedrijven geen zakelijke lening meer kunnen krijgen.  Na het afsluiten van een zakelijke lening of zakelijk krediet krijg je hoge maandelijkse lasten. Deze bestaan uit rente en aflossing. Een verschil van meerdere procentpunten tussen verschillende geldverstrekkers is geen uitzondering. Op een lening van €50.000 kun je door de renteverschillen meer dan €100 per maand besparen op de rentelasten. De besparing kun je ook gebruiken voor het sneller aflossen van de financiering.

Ongeveer 84% van de MKB-bedrijven die een externe financieringsbehoefte hebben en een zakelijke lening aanvragen, krijgen deze uiteindelijk ook. Ze kunnen in het verleden wel zijn afgewezen door bijvoorbeeld de huisbank, maar door het verder onderzoeken van de mogelijkheden, lukt het krijgen van een financiering dus meestal wel.

Zelf je zakelijke financiering berekenen

Je kunt zelf berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen voor een financiering. Hier hoef je geen specifieke kennis over leningen voor te hebben. In onze vergelijking nemen wij meerdere financiers mee, waaronder de financieringen van Rabobank, ING en ABN Amro.

Hoeveel financieringsrente betaal je voor een zakelijke lening?

Dat hangt onder andere af van de looptijd van de bedrijfsfinanciering en van het door de geldverstrekker ingeschatte risico. Voor een langlopende financiering van een bedrijfspand met een onderpand komt de rente uit tussen 3,5% en 6,5%. Voor een financiering met een korte looptijd betaal je tussen 5% en 9,5%.

Wat heb je nodig voor het vergelijken van geldverstrekkers?

De eisen verschillen per financier, maar voor het vergelijken heb je maar een aantal gegevens nodig. Het gaat om de volgende gegevens:

  • In hoeveel jaar wil je het geleende bedrag terugbetalen?
  • Hoeveel kapitaal heb je nodig?

In hoeveel jaar wil je het geleende bedrag terugbetalen?

Bij een zakelijke financiering sluit je een contract af voor een bepaalde looptijd. Je wilt het krediet zo snel mogelijk terugbetalen, maar een snelle aflossing zorgt wel voor hogere maandlasten.

Maar daar hoef je nog geen keuzes in te maken bij het vergelijken. In dit stadium kun je aangeven waar je voorkeur ligt. Zodra het concreet een aanvraag wordt, wordt pas de keuze gemaakt voor de looptijd van de financiering.

Hoeveel kapitaal heb je nodig?

Schat voor jezelf zo nauwkeurig mogelijk in hoeveel geld je nodig hebt voor het financieren van de gewenste investering. Houd hierbij ook rekening met onvoorziene kosten. Je moet namelijk voorkomen dat je een te laag bedrag ontvangt voor het bereiken van je doelen. 

Kun je gebruik maken van BMKB (Borgstelling MKB-kredieten)

Financiers vragen vaak om een onderpand bij het verstrekken van een zakelijke financiering. Je kunt baat hebben bij de Borgstelling MKB-kredieten. Voor een lening kun je het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deels borg laten staan. Door de coronacrisis is de regeling tijdelijk verruimd. Op de website van RVO kun je toetsen of je in aanmerking komt.

Kiezen voor een zakelijke financiering bij de Rabobank?

Rabobank is een voor de hand liggende keuze voor veel ondernemers. Het is een bekende bank waar veel Nederlanders toch al een betaalrekening hebben. Maar ga niet voor de Rabobank om de verkeerde redenen. Het is namelijk een bank met naar verhouding hoge rentes. Helaas richt de Rabobank zich niet specifiek op bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf. Ze komen pas in actie bij een financiering vanaf €250.000.

Bij Rabobank mag je extra aflossen, maar maximaal 5%. Bij een hogere extra aflossing rekenen ze een boete. De jaarlijkse rente kan oplopen tot 14%. Ondernemers die nog maar kort actief zijn, hebben een kleine kans op een lening bij de Rabobank.

Kiezen voor een zakelijke financiering bij de ING?

De ING is ook een bank die vooral klanten aantrekt doordat ze een van de bekendere banken zijn. Hierdoor hoeven zij niet sterk te concurreren op tarieven, de klanten blijven namelijk toch wel komen. Geld lenen bij ING Bank gaat over het algemeen niet lukken als je geen onderpand hebt. Ook de ING richt zich op de grotere bedrijven. Met een zakelijke financiering vanaf €1.000.000 heb je de grootste kans van slagen. Een zakelijk krediet of rekening courant krediet kan doorgaans wel voor lagere bedragen.

ING rekent kosten bij het extra aflossen, behalve op de einddatum van de rentevastperiode. Als het je lukt om een financiering af te sluiten bij de ING, kan jouw onderneming rekenen op een rente tussen 3,5% en 7,5%. Je moet al klant zijn bij de ING, of je bent bereid om ook met je zakelijke bankrekening over te stappen.

Kiezen voor een zakelijke financiering bij ABN Amro?

Ook de ABN Amro heeft het vizier gericht op de grotere bedrijven met een grote financieringsbehoefte. Ze bieden leningen aan vanaf €250.000. Voor startende ondernemers is de ABN Amro niet de juiste keuze, je ondernemingmoet namelijk minimaal de definitieve jaarrekening van vorig jaar kunnen aanleveren.

De ABN Amro brengt een rente in rekening afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt ook bij de ABN Amro ongeveer uitgaan van een rente tussen 3,5% en 7,5%. Een lening afsluiten gaat je over het algemeen niet lukken zonder een ondernemingsplan. Ook de ABN Amro verstrekt alleen een zakelijke financiering aan bestaande klanten van de bank.

Kijk verder dan alleen je huidige bank

Het is handig om alle bankzaken bij één bank te hebben, maar ben je ook bereid om daar iedere maand weer flink voor te betalen? Een zakelijke financiering aanvragen bij een te dure bank kan je duizenden euro’s per jaar extra kosten. Check je mogelijkheden, en kijk vooral ook verder dan één bank voor de best mogelijke voorwaarden. Het vergelijken van banken gaat namelijk verder dan alleen de rentepercentages vergelijken.