Vergelijk en vind de beste deal bij...

Hoe werkt het?

1. Vergelijk heel de markt

Met één aanvraag krijg je toegang tot 81 financiers.

2. Persoonlijke begeleiding

Een financierings- specialist begeleid je tijdens het hele proces

3. De meeste kans op succesvolle financiering

We schatten in bij welke financiers jij het meeste kans maakt en verzorgen jouw aanvraag

4. Tegen de laagste rente

Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou & je betaalt nooit meer dan dat je direct zou gaan.

financieringsspecialisten

Sep & Twan, zakelijke financieringsspecialisten
van FinanceFinder

De financieringsspecialisten van FinanceFinder staan voor je klaar

Jouw financieringsaanvraag wordt opgepakt door een specialist van FinanceFinder.

FinanceFinder heeft jarenlange ervaring, een goed track record én het netwerk om jou te helpen aan de beste zakelijke financiering. Daarom werken wij samen met de financieringsspecialisten van FinanceFinder.

Ze staan óók klaar om jou vrijblijvend advies te geven over jouw financieringsmogelijkheden. Heb je vragen? Bel ons op 085 – 76 03 564.

Klein maar fijn, zullen we maar zeggen. Op sommige momenten kan een kleine zakelijke lening net dat zetje in de rug zijn. Bijvoorbeeld om verder te kunnen met je bedrijf, een kapot bedrijfsmiddel te vervangen of om een moeilijke periode te overbruggen. Gelukkig zijn een tiental kredietverstrekkers die klein zakelijk krediet aanbieden. Een kleine bedrijfslening afsluiten gaat altijd online. Er is weinig papierwerk benodigd, en meestal is je aanvraag nog dezelfde dag rond. 

Waarom een klein zakelijk krediet soms nuttig is

Veel bedrijven, groot en klein, zijn afhankelijk van een lening om zakelijk vooruit te kunnen. Een kleine zakelijke lening komt veel voor bij:

 1. Werkkapitaal voor de groei: 
  Groeipijn, zeg maar. Groeien kost geld. Personeel aannemen, extra marketing uitgaven of mogelijk heb je een grote borg nodig voor de huur van het nieuwe pand. Groei kost geld, maar laat cashflow net hetgeen zijn dat groei vertraagd. Met een kleine zakelijke lening heb je voldoende kapitaal om weer even vooruit te kunnen en de volgende stap te zetten in jouw onderneming.  
 2. Voorraad kopen: 
  Iedere ondernemer met een winkel of webshop weet hoeveel geld vast zit in je voorraad. Je hebt nog niet alle voorraad verkocht, of nog niet alle facturen zijn betaald, maar om de volgende bestelling te plaatsen bij de leverancier moet je al wel betalen. Om te voorkomen dat je met een leeg magazijn komt te zitten, financieren veel ondernemers hun voorraad. Zo kun je blijven in- en verkopen, zonder problemen in je geldstroom. 
 3. Kleine investeringen doen: 
  Ondernemen = investeren. Of het om gereedschap, een winkelinrichting of kantoorbenodigdheden gaat, je ontkomt er als ondernemer niet aan om te investeren in je eigen bedrijf. Goede apparatuur is cruciaal om je werk te kunnen doen, maar daar hangt een prijskaartje aan. Een klein zakelijk krediet is de perfecte oplossing voor een eenmalige investering. 
 4. Betalen van btw of crediteuren: 
  We proberen onze financiën allemaal zo goed mogelijk te plannen. Maar soms komt de btw aangifte of een grote factuur nét even op het verkeerde moment. Op het moment waarop ons saldo laag staat. Het gebeurt ontzettend veel ondernemers dat ze even niet zo goed uitkomen met hun cashflow. Lenen om een grote factuur (of de belastingdienst) te kunnen betalen is heel gebruikelijk. 

Wat zijn je mogelijkheden?

Op zakelijkbankieren.nl vergelijken we 81 kredietverstrekkers, de meeste van hen verstrekker ook klein zakelijk krediet van €1.000 tot €50.000. Een kleine bedrijfslening wordt in de meeste gevallen terugbetaald binnen 1 tot 2 jaar, maar er zijn ook aanbieders die kleine bedragen uitlenen tot een maximale looptijd van wel 5 jaar. 

Een kleine bedrijfslening is er in twee vormen: je kunt een éénmalige lening krijgen, of doorlopend krediet afsluiten. 

Bij een lening krijg je het bedrag in één keer gestort, en betaal je het bedrag in maandelijkse termijnen terug, terwijl een doorlopend krediet flexibeler is. Je krijgt een bepaald bedrag dat je vrij kunt opnemen, maar je hoeft niet het gehele leenbedrag in één keer op te nemen. 

Heb je een specifiek leendoel? Dan is een lening meestal de beste keuze. Doorlopend krediet is handig als je bijvoorbeeld meerdere kleine investeringen wil financieren die niet tegelijk gedaan worden, of als je kosten gaat maken verspreid over een langere periode, zoals marketing kosten. 

Ook factoring kan soms uitkomsten bieden of bereken je zakelijke hypotheek voor vastgoed investeringen.

Rente en loonsom: bijzonderheden van een kleine zakelijke lening

Verschillen in rente

Een kleine zakelijke lening is in de meeste gevallen iets duurder dan wanneer je een grote leensom nodig hebt. 

Dat komt omdat de geldverstrekker bepaalde vaste kosten maakt, zoals administratiekosten en afsluitkosten die verrekend worden in het rentepercentage. Het maakt niet uit of jij €10.000 of €100.000 nodig hebt, de vaste kosten voor de kredietverstrekker blijven hetzelfde. Bij een klein leenbedrag betaal je dus relatief hogere kosten dan bij een groot leenbedrag. 

Daarnaast loop je als klein bedrijf meer risico. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van een kleine groep klanten, in tegenstelling tot grote bedrijven die een groot en stabiel klantenbestand hebben. En je kleine bedrijf is gevoeliger voor veranderingen in de markt, net zoals dat je waarschijnlijk een kleinere buffer hebt dan de grote jongens. Een klein bedrijf valt simpelweg in een hogere risicogroep, waardoor de geldverstrekker een hogere rente vraagt.   

Andere documenten

Een klein bedrag lenen is vrij simpel: vaak is een export van je banktransacties van de afgelopen 12 maanden het enige dat je nodig hebt. Geen jaarrekeningen, belastingaangiftes of prognoses en begrotingen. 

De aanvraag doe je binnen een minuut of 10 en is vrij eenvoudig.

Voordelen van klein zakelijk krediet

 • Lening is snel rond
 • Makkelijk aanvraag proces
 • Ruime acceptatiecriteria, weinig vereisten of voorwaarden
 • Grote keuze in aanbieders, vergelijken loont

Nadelen klein zakelijk krediet

 • Hogere rente
 • De meeste aanbieders hanteren een vrij korte looptijd 

Welke kredietverstrekkers bieden een kleine bedrijfslening aan?

Qeld, Swishfund en BridgeFund zijn enkele voorbeelden van aanbieders waarbij je een kleine bedrijfslening kunt krijgen. Er zijn echer meer dan 20 aanbieders, dus vergelijken loont. 

Gebruik deze vergelijkingstool voor een overzicht van alle aanbieders, en de rente die zij hanteren. 

Wat is de beste aanbieder voor klein zakelijk krediet?

Met onze vergelijkingstool ontvang je binnen 5 minuten een gepersonaliseerd aanbod van alle aanbieders van klein zakelijk krediet. Dat is de enige manier om de beste aanbieder voor jouw situatie te bepalen. 

Wat de beste aanbieder voor joú is, hang namelijk af van je leenbedrag en leendoel.

Lees ook:
Zakelijke rekening voor ZZP’ers