Voordelen

gratis rekening
gratis MasterCard
facturen maken in Holvi app

Nadelen

Factureren kost €8 per maand
Extra rekeningen of potjes niet gratis
Geen Maestro pinpas mogelijk

Holvi Builder

Banking for Makers and Doers, zoals Holvi het zelf noemt. De Finse startup die zich alleen op freelancers en kleine ondernemers richt, biedt een simpele maar gratis zakelijke rekening, inclusief een gratis debet Mastercard.

Ook facturen versturen?

Holvi is meer dan alleen een zakelijke rekening. Vanuit de app kun je facturen opmaken en versturen. Niet genoeg voor een complete administratie, maar wel makkelijk als je de administratie uitbesteedt aan een accountant. Je kunt je facturen namelijk makkelijk exporteren en doorsturen naar je accountant.

Let op dat factureren alleen mogelijk is met Holvi Builder, dat kost je €9 per maand.

Mastercard

Bij Holvi Builder krijg je één gratis debet Mastercard. Daar kun je online en in de meeste winkels mee betalen, maar let op dat niet alle winkels Mastercards accepteren. Ook grotere bedrijven zoals bijvoorbeeld Albert Heijn en Primera accepteren in 2020 geen Mastercards.

De meeste gratis zakelijke rekeningen bieden geen Maestro kaart (normale pinpas) waarmee je wél in alle Nederlandse winkels kunt betalen. N26 is de enige gratis zakelijke rekening waarbij je een Maestro pinpas kunt aanvragen. Dat is gratis.

Daarnaast is het met een Holvi rekening niet mogelijk om online te betalen via iDeal. Je kunt alleen online afrekenen als de webshop een optie biedt voor creditcard betalingen.

Wereldbetalingen

Holvi is een Fins bedrijf, daarom krijgt je rekening een Fins IBAN nummer.

Met Holvi is het alleen mogelijk om betalingen te doen binnen de EU naar andere IBAN rekeningen. Geld overboeken naar landen buiten de EU is niet mogelijk. Daarvoor raadt Holvi aan om TransferWise te gebruiken.

Vergelijk Holvi Builder met…

Knab zakelijkN26 BusinessTransferWise voor Bedrijvenbunq zakelijkRevolut FreeING zakelijkRabobank zakelijkABN AMRO Basis voor OndernemenSNS ZZP rekeningSNS ZakenrekeningASN Betalen ZelfstandigenTriodos Internet Zaken RekeningVan Lanschot zakelijkRegiobank MKB rekening