Mobiel Pinapparaat Kopen? Vergelijk Top 23 van 2024​

Bij zakelijkbankieren.nl staan wij aan jouw kant. Wij helpen jou door zakelijke rekeningen vergelijken transparant en duidelijk te maken. Hoe? Door iedere rekening op meer dan 30 factoren te beoordelen. Al meer dan 200.000+ ondernemers vergeleken met zakelijkbankieren.nl.

Ben je de trotse eigenaar van een foodtruck? Reis je met je kraam langs alle markten van Noord-Holland? Of beschik je over een kleine praktijk als zelfstandig masseur of fysiotherapeut? Wat voor type zzp’er of kleine ondernemer je ook bent: de kans is aanwezig je op locatie verschillende, (kleine) bedragen moet accepteren. Een mobiele pinautomaat is dan praktisch onmisbaar.

Maar zoals vanzelfsprekend is de ene mobiele pinautomaat de ander niet. Er zijn nogal wat variaties in omloop en dat maakt de keuze voor een pinapparaat dat aansluit op jouw wensen en voorkeuren er niet makkelijker op. We hebben daarom, naast ons vergelijkingsoverzicht, een handige opsomming gemaakt van wat wij zien als de belangrijkste aandachtspunten tijdens een eventuele aanschaf.

Waar moet ik op letten bij een mobiele pinautomaat kopen?

1. Wifi versus mobiel netwerk

Een mobiel pinapparaat werkt doorgaans via het wifi- en/of het mobiele netwerk, maar niet met een vaste verbinding. Het loont dus om, vóór je een mobiele pinautomaat aanschaft, te bepalen of er überhaupt een mobiel netwerk of wifi aanwezig is. Is dat het geval? Check dan ook, wanneer je van plan bent gebruik te maken van de plaatselijke wifi, de reikwijdte van het signaal en de stabiliteit van de verbinding. Je wilt tenslotte niet dat klanten die uiterst links of rechts op je terras zitten opeens niet kunnen betalen. Ga ervan uit dat, als je bereik hebt met je telefoon, je pinapparaat ook werkt.

2. Veel versus minder transacties

De keuze voor een specifiek type pinapparaat hangt ook sterk af van het aantal betalingen dat je verwacht te verwerken. Ga je het apparaat dagelijks gebruiken? En denk je dat daar veel (kleine) betalingen bijhoren? Dan zijn leveranciers die zogenoemde bundels aanbieden handig om mee in zee te gaan. Bij dit soort bundels geldt: hoe meer betalingen, hoe minder je ervoor betaalt. De bedragen variëren van €0,05 to €0,30 per transactie, afhankelijk van de leverancier in kwestie.

Verwacht je jouw mobiel pinapparaat slechts sporadisch nodig te hebben voor (grote) transacties? Dan is het misschien handiger om te kijken naar aanbieders die een percentage van het transactiebedrag rekenen. Reken daarbij wel vooraf goed uit wat dit je kost wanneer je opeens wél meer betalingen krijgt te verwerken. De komst van contactloos betalen moet natuurlijk wel lonen.

3. Veel versus weinig extra services

Aanbieders van pinservices zitten ongeveer net zo in elkaar als het pinapparaat zelf: ze komen in verschillende soorten en maten. De ene organisatie biedt jouw als klant veel meer service dan de ander.

Voorbeeld: soms is het mogelijk om een zogenoemd servicecontract af te sluiten. Dat houdt in dat je bij de leverancier terecht kunt wanneer je pinautomaat er onverhoopt mee ophoud. Een omruilservice kan ook erg handig zijn. Hierbij ontvang je een vervangend apparaat wanneer de gebruikelijke uitvoering het laat afweten.

Handig wanneer je écht niet zonder transacties kunt. En welke betaalmethoden wil je kunnen accepteren? Google en Apply Pay worden bijvoorbeeld steeds populairdere betaalmanieren. Neem je eigen bedrijf dus goed onder de loep en bepaal welke van dit soort additionele diensten voor jouw organisatie van nut kunnen zijn.

4. Een pinautomaat kopen versus huren

Laten we vooropstellen dat een pinautomaat kopen in wezen altijd goedkoper is – vooral wanneer je jouw toestel veel verwacht te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor een exemplaar dat bonnen kan printen – of een editie die speciaal is ontworpen voor gebruik onderweg. 

Maar wellicht is dit om financiële redenen niet aan de orde. Het loont dan om in ieder geval een apparaat te huren waarbij je niet aan een of ander langdurig contract vastzit. Je kunt dan op een later tijdstip altijd nog kijken of een eventuele koop aan de orde is.

Meer informatie over kopen of huren? In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen uitgebreid op een rijtje.

Lees ook: Hoe werkt een mobiel pinapparaat?

Wat kost een mobiel pinapparaat?

1. Aanschafkosten

De aanschafkosten van een pinapparaat zijn de eenmalige kosten die je neertelt voor je apparaat, de zogenoemde terminal. Deze zijn compleet afhankelijk van het apparaat en merk in kwestie en kunnen uiteenlopen van €30 tot €300

Onder de aanschafkosten valt natuurlijk het bedrag voor het apparaat zelf, maar ook mogelijke administratiekosten. Sommige bedrijven brengen deze in rekening om hun onkosten voor het invoeren van jouw gegevens recht te trekken. 

Daarbij kun je denken aan je bedrijfsgegevens, maar ook het koppelen van het apparaat aan je bankrekening.

2. Abonnementskosten

Abonnementskosten kunnen zowel maandelijks als jaarlijks in rekening worden gebracht. Je betaalt dan een telkens terugkerend bedrag voor onder meer de ondersteunende functies die de leverancier aanbiedt. 

Te denken valt aan het bedrag voor het eerder genoemde servicecontract, waarmee je bent verzekerd van eventuele reparaties, of de eveneens eerder genoemde omruilservice, waarbij je bij problemen een vervangend apparaat te leen krijgt.

Hoe abonnementskosten precies werken, lees je in dit artikel

3. Transactiekosten

De transactiekosten zijn afhankelijk van wat voor contract je met de leverancier hebt afgesloten. Op basis daarvan betaal je een vast en maandelijks bedrag waarmee je een x-aantal transacties mag verwerken en/of een variabel bedrag welke afhankelijk is van het daadwerkelijke aantal betalingen dat de revue passeert. 

Daarbij geldt doorgaans: hoe hoger de vaste lasten, hoe lager de variabele betalingen. Een alternatief is een bundel waarmee je een percentage over het afgerekende bedrag betaalt.

4. Overige kosten

Naast deze bedragen moet je natuurlijk ook rekening houden met rekeningen die verder losstaan van je mobiel pinautomaat. Denk hierbij aan kosten voor je wifi-verbinding of voor het gebruik van het mobiele netwerk. 

Let er in dat laatste geval ook op dat je, net als bij een mobiele telefoon, een SIM-kaart nodig hebt. Tot slot: onthoud dat vaste pinautomaten óók administratie- en installatiekosten kunnen hebben.

Benieuwd wat een pinapparaat kost in jouw situatie? In dit artikel leggen we precies uit wat een mobiel pinapparaat kost voor een ondernemer die diensten op locatie levert, voor een ondernemer met een eigen kraam/winkel, en voor een restaurant. 

Dit is de goedkoopste mobiele pinautomaat

Zoals je inmiddels weet, zijn de lasten voor mobiele pinautomaten deels afhankelijk van de transactiebedragen die voorbij komen. Welk exemplaar het goedkoopst is, hangt daarmee ook af van het type bedrijf dat je runt. Desondanks kennen we wel een aantal exemplaren die over het algemeen het goedkoopst zijn. Onze favorieten, dus.

Pinmoble: goedkoopste bij weinig transacties, hoge waarde

 Pin Mobile is de goedkoopste aanbieder bij weinig transacties met een hoge waarde. De eenmalige aanschafkosten voor het mobiel pinapparaat zijn €29. De kosten per transactie zijn €0,14. 

Daarmee is PinMobile een voordeligere oplossing ten opzichte van een klassieke pinautomaat. Nadelig is het feit dat de app alleen basisfuncties ondersteunt. 

Daarnaast moet je de productnaam en het bedrag bij iedere transactie opnieuw invoeren en is de klantenservice van Pin Mobile uitsluitend per mail bereikbaar.

Voordelen

  • Goedkoopste mobiele pinoplossing bij gemiddelde transactiewaarde boven €15
  • Accepteert alle bekende bank- en creditcards
  • Geen contract-, onderoud- of abonnementskosten

Nadelen

  • Pinapparaat oogt ouderwets
  • Weinig extra mogelijkheden

Ga naar Pinmobile.nl

myPOS: goedkoopste bij veel transacties, lage waarde

Heb je veel transacties met een lage waarde? Dan is myPOS de meest aantrekkelijke partij om mee in zee te gaan. De eenmalige aanschafkosten zijn, net als bij Pin Mobile, €29, maar je betaalt een relatief laag percentage over het transactiebedrag: 0,95%. 

Je hebt daarnaast ook direct toegang tot de geaccepteerde betalingen dankzij de myPOS-bankrekening – en als klant van myPOS ontvang je eveneens een zakelijke VISA-kaart. Nadelig is het feit dat je het geld wel zelf naar je eigen rekening moet boeken. Dat kost je €3.

myPOS is ook de beste aanbieder wanneer je op zoek bent naar een automaat met een printer voor bonnetjes. De aanschafkosten zijn dan €249 – het percentage over het totaalbedrag blijft eveneens staan op 0,95%. Ook hier moet je het geld voor €3 per keer overboeken naar je eigen rekening. 

Daarnaast is een automaat met printer een slimme, maar natuurlijk ook een prijzige aanschaf.

Voordelen

  • Goedkoopste mobiele pinoplossing bij gemiddelde transactiewaarde onder €15
  • Accepteert alle bekende bank- en creditcards
  • Geen contract-, onderoud- of abonnementskosten

Nadelen

  • geld komt op je myPOS rekening. Overboeken naar eigen rekening kost €3

Ga naar myPOS.eu

Meer goedkope varianten

Naast de apparaten van Pin Mobile en myPOS zijn er nog een aantal andere varianten die misschien niet de goedkoopste zijn, maar afhankelijk van je situatie tóch interessant kunnen zijn. De toestellen van iZettle, bijvoorbeeld. IZettle is eveneens geschikt bij transacties met een lage waarde. De aanschafkosten zijn slechts €15, maar het percentage over het transactiebedrag ligt met 1,95% wel een stuk hoger dan eerder genoemde varianten. 

De Sumup zien we als de beste gratis rekening. Daar staan wel een aanschafbedrag van €59 en een transactiepercentage van 1,90% tegenover. 

Tot slot biedt myPOS ook nog een speciaal exemplaar voor gebruikers die veel onderweg zijn, zoals marktkooplieden. Deze kleinere editie kost je eenmalig €129. De kosten per transactie liggen op de voor myPOS inmiddels vertrouwde 0,95%.

Overige varianten

Mobiel of vast pinapparaat?

Een mobiel pinapparaat is natuurlijk niet altijd dé oplossing. Wie als ondernemer over een duidelijk betaalpunt beschikt, in de meeste gevallen een kassa, heeft een mobiel pinapparaat misschien wel helemaal niet nodig. En een vast pinapparaat heeft meer voordelen. 

Zo zijn ze relatief simpel te verbinden met een internetconnectie. Dat kan met, in tegenstelling tot een mobiele editie, met een vaste verbinding (met een kabel), via het wifi-netwerk óf een mobiel netwerk (2G, 3G, 4G en 5G).

Het nut van een vast apparaat verandert natuurlijk wanneer je regelmatig op bezoek gaat bij je klanten, bijvoorbeeld als je loodgieter of slotenmaker bent. Kortom: vraag het jezelf af of er een centraal betaalpunt moet zijn en bepaal of een mobiele pinautomaat, vanuit de perceptie van de klant, wel of geen meerwaarde is. 

Maakt het in jouw geval niet zoveel uit of je werkt met een vast of een mobiel pinapparaat? Dan kun je ook de kosten laten meewegen. Over het algemeen zijn vaste apparaten iets goedkoper dan een mobiel betaalsysteem. Dat heeft met de maandelijkste kosten voor onder meer de SIM-kaart te maken.

4.8/5 - (5 stemmen)
Wat vind je van onze vergelijking?

Jouw feedback is belangrijk. Daarmee kunnen wij de pagina verder verbeteren zodat andere ondernemers ook een zelfverzekerde en goed overwogen beslissing kunnen maken voor hun pinapparaat.

Sorry, u kunt maximaal 2 pinapparaten tegelijk vergelijken