Mastercard heeft met Maestro zijn eigen betaalpas – en dan kan concurrent Visa natúúrlijk niet achterblijven. Zij introduceerden jaren terug het fenomeen V Pay: een pas die, net als de Maestro-variant, volop opduikt in het straatbeeld en inmiddels ook door de ING wordt verstrekt.
V Pay wordt gebruikt in de volgende land(en):
V Pay is beschikbaar in bijna alle landen. Daaronder vallen onder meer:
- Nederland
- België
- Verenigde Staten
- China
- Spanje
- Portugal
- Duitsland
- Verenigd Koninkrijk
- Zwitserland
Wil je goedkoop V Pay kunnen accepteren? Vergelijk hier alle PSP’s die V Pay aanbieden.
Wat is V Pay?
V Pay is dus de betaalpas van Visa, een organisatie die voornamelijk bekendstaat om zijn creditcards, maar ook een behoorlijk lucratief handeltje heeft met het uitgeven van meer reguliere betaalpassen. De kans is groot dat V Pay ook op je eigenlijk, persoonlijke betaalpas staat: de ING deelt ze namelijk ook uit. De passen hebben verschillende voordelen – contactloos afrekenen, bijvoorbeeld – maar zijn bovenal gewoon vertrouwd: wie een V Pay-betaalpas heeft, weet dat hij daarmee zonder al te veel poespas geld kan opnemen en kan afrekenen. En dat is voor de meeste consumenten goed genoeg.
Hoe werkt V Pay?
Als webshop zijnde is het dus van belang dat je V Pay binnen je winkel integreert. Er maken zoveel mensen gebruik van dat je beduidend minder inkomsten geniet zonder deze mogelijkheid. En er zijn geen excuses, want integratie van V Pay werkt, zeker wanneer je in zee gaat met een PSP als Mollie of Buckaroo, zeer eenvoudig.
Voor de consument werkt V Pay minstens zo makkelijk. Een betaling met V Pay komt overeen met standaardbetalingen met bijvoorbeeld iDEAL: gegevens invoeren, doorverwezen worden naar een digitale bankomgeving en klaar is Kees – of wie er dan ook maar mee bezig is.
De voordelen van V Pay
De grote voordelen van V Pay bevinden zich allemaal op het terrein van herkenning en betrouwbaarheid. We weten wat V Pay is. We weten wat we ermee kunnen. En dus is het een goed product.
De nadelen van V Pay
V Pay heeft dan ook geen echte nadelen. Het wordt eigenlijk pas een nadeel wanneer je V Pay niet koppelt aan je webshop. Je loopt dan tenslotte behoorlijk wat klanten mis die hier eigenlijk gebruik van hadden willen maken…
V Pay accepteren in je webshop? Dit zijn de opties!
Payment Service Providers werken bijna allemaal met V Pay en kunnen je daarmee helpen tijdens de financiële afhandeling van een V Pay-betaling. Dat doen ze doorgaans voor een x-bedrag en/of een percentage per transactie.
Om te beginnen met het vaste bedrag: die is het laagst bij de Rabo OnlineKassa. Daar is het namelijk gratis: de Rabo Online Kassa werkt uitsluitend met transactiepercentages.
Het hoogste vaste bedrag per transactie zien we bij het Pro-pakket van CardGate. Wanneer je minder dan 250 transacties verwerkt, betaal je daar €0,29 per betaling.
De percentages liggen dan weer het laagst bij de Stichting PayDutch. Wie daar het Business-pakket neemt, betaalt een transactiepercentage van 0,50%. Daarbij moeten we we stellen dat dit, afhankelijk van de branche, kan oplopen naar 1,25%.
Het hoogste percentage vind je bij CardGate: 2,90%.
Tarieven vergelijken
Wil je een duidelijk overzicht van welke aanbieder voor jou het voordeligst is? Bekijk dan onze heldere vergelijking.