Betalingssystemen à la PayPal zijn handig, maar als er één bezwaar bestaat, is het dat mensen doorgaans geen zin hebben om hier helemaal een account voor aan te maken. Dat gaat namelijk altijd gepaard met weer een username en nog een wachtwoord dat je waarschijnlijk vergeet. Kortom: voor sommigen onwenselijk. Voor die mensen is Sofort (voorheen: SOFORT Banking) dan ook een handige oplossing.
Sofort wordt gebruikt in de volgende land(en):
- Nederland
- België
- Duitsland
- Italië
- Oostenrijk
- Polen
- Zwitserland
Wil je goedkoop Sofort kunnen accepteren? Vergelijk HIER alle Payment Service Providers (PSP’s) die Sofort aanbieden.
Wat is Sofort?
Met Sofort kun je betalingen doen zónder dat je daarvoor een account hoeft aan te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PayPal log je bij Sofort gewóón in met de gegevens die je ook gebruikt om in te loggen bij je eigen bank. Dat gebeurt allemaal ook nog eens op een veilige manier – en dus is Sofort een prima tussenpartij als je helemaal niet zit te wachten op nóg zo’n gebruikersprofiel.
Hoe werkt het?
Dat Sofort inderdaad als handig wordt gezien, bewijzen de ruim 35.000 webshops die het platform reeds als betaalmethode hebben geaccepteerd. Op maandbasis vinden er meer dan twee miljoen Sofort-transacties plaats – en het is de verwachting dat dit in de toekomst alleen maar toeneemt.
Een klant die met behulp van Sofort wil betalen, gaat daarvoor naar de digitale omgeving van Sofort. Daar kunnen ze, zoals beloofd, inloggen met dezelfde gegevens als die ze gebruiken voor hun eigen bank. De betaling aan bijvoorbeeld jouw webshop verloopt vervolgens op de gebruikelijke en bekende manier. Je krijgt dan als winkelier een update: de betaling is onderweg.
De voordelen van Sofort
Sofort blinkt uit in het gebruikersgemak. Géén aparte accounts, géén onbekende betaalsystemen: gewóón betalen op de manier die het fijnst en het vertrouwdst aanvoelt. Dat geldt voor klanten, maar ook voor eigenaren van webshops: de handige updates geven een gevoel van betrouwbaarheid.
De nadelen van Sofort
Een klein nadeel van Sofort is dat je per transactie meer betaalt dan bij bijvoorbeeld iDEAL. Die kosten bestaan uit een bedrag per transactie, maar ook uit een percentage van het transactiebedrag. De exacte kosten verschillen per Payment Service Provider.
Sofort accepteren in je webshop? Dit zijn de opties!
Sofort in je webshop implementeren is een fluitje van een cent. Als je gebruik maakt van een Payment Service Provider – tenminste. Dit soort partijen zorgen voor een soepele overdracht van het bedrag en ondersteunen je tijdens de integratie op je webshop.
Zoals gezegd, betaal je daarvoor kosten per transactie. Hoeveel – dat hangt af van de PSP in kwestie. Adyen vraagt hiervoor €0,10, maar CardGate brengt, in het geval van het Starter-pakket, €0,35 in rekening.
Daarnaast werken de verschillende PSP’s met transactiepercentages. Deze variëren van 0,90% bij Mollie en Multisafepay tot wel 5,00% wanneer je via het Enterprise-pakket van Icepay minstens 1250 digitale transacties per maand verwerkt.
Tarieven vergelijken
Wil je de exacte tarieven van de PSP’s tegenover elkaar zetten? Maak dan gebruik van ons handige vergelijkingsoverzicht.