Kassasysteem kopen of leasen? Vergelijk kassasystemen

Bij zakelijkbankieren.nl staan wij aan jouw kant. Wij helpen jou door kassasystemen vergelijken transparant en duidelijk te maken. Hoe? Door ieder kassasysteem op meer dan 30 factoren te beoordelen. Al meer dan 200.000+ ondernemers vergeleken met zakelijkbankieren.nl.

Kassasysteem voor bedrijven

Het kiezen van een kassasysteem lijkt misschien complex, maar met de juiste hulpmiddelen is het vergelijken en het kiezen eenvoudig. Wij bieden jou de mogelijkheid om door het invullen van een aantal filters het voor jou best passende kassasysteem te kiezen. Zo kun je het kassasysteem van verschillende aanbieders, met allemaal afwijkende extra’s en kosten, toch simpel vergelijken. Het liefst wil je een eenvoudig bedienbare kassa en ook nog een goedkope kassa. Wij hebben de top 11 alvast voor je klaargezet. 

Bij het kiezen van een kassasysteem is het belangrijk dat je de functionaliteiten krijgt die je verwacht. Wil je de betalingen gelijk verwerkt hebben in je boekhouding? En moet er een koppeling zitten tussen de kassa en jouw pinautomaat, of wil je het ook wel handmatig doen? Geen reden tot paniek, wij kunnen de keuzeopties overzichtelijk rangschikken op functies die voor jouw onderneming belangrijk zijn.

Een goed en goedkoop kassasysteem kopen?

De hoofdtaak van een eenvoudig kassasysteem is het afrekenen, maar met het juiste systeem kun je het ondernemen en het boekhouden zoveel makkelijker maken. Je kunt de kassa koppelen aan andere systemen. Hierbij kun je denken aan de voorraadadministratie, koppelingen met je boekhoudprogramma en koppelingen met het bestelproces. Je kassasysteem staat centraal, want bestellingen en betalingen zijn het hart van jouw bedrijf. Een horecabedrijf kan bijvoorbeeld een link leggen tussen de keuken, de bediening en het afrekenproces. Voor een retail-onderneming is een link leggen tussen het (pos) kassasysteem en het voorraadbeheer juist belangrijker. 


Of een Kassasysteem huren?

Een kassasysteem huren lijkt voordeliger dan een goedkope kassa kopen. Toch klopt dat niet altijd. Wij gaan bij de optie van een goedkope kassa kopen de kosten uitsmeren over een periode van 5 jaar. Op deze manier maken we een kassasysteem huren vergelijkbaar met het kopen. Een kassasysteem leasen is ook een optie. 

Wat is een pos kassasysteem?

Een pos kassasysteem (point of sale) zit gekoppeld aan andere bedrijfsprocessen om zo effectief mogelijk te werken. Met een pos kassasysteem zit de kassa bijvoorbeeld gekoppeld aan het bestelproces van het bedienend personeel in de horeca. Koppelingen met het voorraadbeheer en de bedrijfsadministratie is ook mogelijk. Ondernemingen kiezen tegenwoordig massaal voor een pos kassasysteem. 


De top 11 zal er voor iedere onderneming anders uitzien

Omdat de wensen met betrekking tot een perfect en eenvoudig kassasysteem zeer uiteenlopend zijn, lichten we de beste 11 kassasystemen toe die wat betreft de maandlasten zeer gunstig uitpakken. In onze vergelijker kun je gericht op je eigen branche een vergelijking maken. Wetende welke kassa’s betaalbaar zijn, ben je al een stap verder in de keuzeopties. 

Nummer 11 – Twelve Pinkassa

Voor de kleine ondernemers kan de Twelve Pinkassa een uitkomst zijn. Het is namelijk een kassa en een pinautomaat in één. Op de pinautomaat voer je dus ook de acties uit waar je normaal gesproken een kassa voor nodig hebt. Dat maakt het pos kassasysteem zeer geschikt voor ondernemers die het de klanten zo makkelijk mogelijk willen maken. In een paar handelingen kun je de kosten aanslaan en de klant laten betalen. Dit pos kassasysteem kopen is bijvoorbeeld verstandig voor ondernemers met een foodtruck, een sportkantine en voor op festivals. 

Kosten kassasysteem

De kosten zijn onder te verdelen in verschillende soorten kosten. Eenmalige kosten maak je voor het aanschaffen van de Pinkassa. Het actietarief bedraagt nu €675. Uitgesmeerd over 5 jaar hebben we het over maandelijkse lasten van €11,25. Daar komen nog maandelijkse lasten bij van €19 (abonnement). Per transactie betaal je €0,055. Uitgaande van 100 transacties per maand, komen de kosten dus uit op €5,50. In totaal komt het uit op: €35,75. De kosten zijn eigenlijk te hoog voor onze top 11, maar omdat het een uniek systeem is, hebben wij dit pos kassasysteem toch een eervolle vermelding in onze toplijst gegeven. Ook mede omdat je geen losse kosten van een pinautomaat hebt. 

Nadelen

De kosten in vergelijking met de concurrentie zijn relatief hoog. 

Nummer 10 – Carian Topazium

Bij het kiezen voor de Carian Topazium krijg je een 15 inch kassa met een touch scherm. Deze heeft een ingebouwde (80 mm thermische) printer en kan tegen spatwater. Je kunt eenvoudig een link leggen met e-Boekhouden en Exact, waardoor je geen dubbel werk hoeft te doen wat betreft het administreren. Met de Carian is het mogelijk om offline te werken als de verbinding wordt verbroken. Je kunt bijvoorbeeld ook betalingen splitsen en je logo verwerken op de kassabon. Op het systeem zit een garantie van 2 jaar. 

Kosten kassasysteem

Je betaalt geen abonnementskosten als je dit kassasysteem koopt. Om je toch inzicht te geven in de kosten die je kunt verwachten, hebben wij de aanschafkosten gesplitst over de geschatte levensduur van 5 jaar. Je betaalt €1.645 voor het kassasysteem. Als we deze kosten uitsmeren over 5 jaar, komen de maandelijkse kosten uit op: €1.645 / 60 maanden = €27,42. 

Nadelen

Een nadeel is dat je geen rapportage kunt laten rollen uit het kassasysteem. Je kunt met dit kassasysteem ook geen barcode scanner gebruiken. Er is een beperkte keuze aan pinterminals die je toe kunt voegen. De leverancier geeft jou niet de mogelijkheid om eerst gebruik te maken van een proefperiode. 

Nummer 9 – POSiv

POSiv is een zeer gebruiksvriendelijk pos kassasysteem dat zeer geschikt is voor retailbedrijven. Met een eenvoudige gebruiksaanwijzing is het ook zeer geschikt voor bedrijven waarbij er geen tijd is om de medewerkers een uitgebreide inwerkperiode te bieden. Uiteraard kun je dit pos systeem koppelen aan andere processen binnen de onderneming. Je kunt het pos kassasysteem koppelen aan Atos Wordline en CCV voor het verrichten van betalingen. De aansturing van de pinautomaat gaat via de kassa. 

Kosten kassasysteem

Voor het systeem betaal je per maand €25. Het is een contract voor één jaar, dus je hebt in het eerste jaar in ieder geval €300 aan kosten. Aanvullend krijg je niet te maken met administratiekosten of verzendkosten. 

Nadelen

Verwacht van het pos kassasysteem geen inventieve snufjes gericht op marketing, voorraadmanagement en personeelsplanning. De kassa heeft geen barcode scanner en als het internet wegvalt kun je geen transacties meer verwerken. Het logo laten printen op de kassabon is niet mogelijk. Je sluit gelijk een contract af voor een jaar. Ze hebben standaard geen proefperiode om het systeem eerst te proberen. 

Nummer 8 – Da Vinci Smartsalon

Iedere dag maken 1700 salons in Nederland gebruik van dit pos kassasysteem. Het gaat bijvoorbeeld om schoonheidsspecialisten, nagelstudio’s en kappers. Via Da Vinci Smartsalon kun je niet alleen betalingen verwerken, maar bijvoorbeeld ook een afsprakenboek bijhouden, behandelkaarten van klanten bijhouden en het is ook gelijk een marketingtool om je omzet verder te verhogen. Je kunt betalingen splitsen, het logo op de kassabon verwerken en barcodes scannen. 

Kosten kassasysteem

Net als bij de kassa van POSiv betaal je €25 per maand voor het gebruiken van deze kassa. Ook bij Da Vinci Smartsalon sluit je gelijk een contract af voor één jaar en heb je geen proefperiode om het pos systeem eerst een tijdje te proberen. 

Nadelen

Dit pos kassasysteem is gericht op een specifieke branche. In andere branches is het over het algemeen geen verstandige keuze. Ze faciliteren alleen een pinterminalkoppeling met CCV. Dat hoeft voor jou geen nadeel te zijn, maar is wel iets om rekening mee te houden. Ze bieden geen gratis online trainingen om medewerkers te leren om met het pos kassasysteem te werken. 

Nummer 7 – Kabbs POS

Een pos kassasysteem moet de betalingen verwerken en biedt daarnaast bij voorkeur ook nog aanvullende diensten. Het Kabbs POS kassasysteem is net als Da Vinci Smartsalon gericht op salons. Je kunt de afspraken hierin beheren en er is natuurlijk een koppeling gemaakt met de boekhouding. Het is een pos kassasysteem met veel mogelijkheden zonder dat het bedienen ervan moeilijk is. 

Kosten kassasysteem

Het Kabbs POS kassasysteem heeft een strategische prijsstelling. Je betaalt namelijk €24,50 per maand. Dat is iets goedkoper dan de directe concurrent (Da Vinci Smartsalon). Er zitten verder geen administratiekosten in het contract verwerkt. Een voordeel is dat je bij Kabbs maandelijks kunt opzeggen. Je zit er dus niet een jaar aan vast als het om wat voor reden dan ook niet bevalt. 

Nadelen

Je kunt geen betalingen splitsen en bonnen printen vanuit het systeem. Ook bevat het systeem geen toegangsbeveiliging. Je kunt geen koppeling maken tussen de kassa en de pinautomaat. Je moet bij het pinnen dus altijd handmatig de betaling verwerken via de pinautomaat. Dat is vooral een nadeel bij veel transacties per dag. 

Nummer 6 – Carian Apexa

Het pos kassasysteem van Carian heeft een mooie vormgeving en is voorzien van de nieuwste snufjes. Ze kopen ze rechtstreeks in bij de fabrikant in Korea, waardoor ze de kosten relatief laag kunnen houden. Ze rekenen geen extra abonnementskosten voor software updates. Het is een supersnel pos kassasysteem. Je kunt een koppeling maken met de populaire boekhoudprogramma’s e-Boekhouden en Exact. Er zit een toegangsbeveiliging in en het logo is af te drukken op de bonnen. 

Kosten kassasysteem

Het pos kassasysteem kost inclusief de software €1.386 (excl. 21% btw). Deze kosten kun je uitsmeren over een langere periode. Als we ervan uitgaan dat je 5 jaar de kassa gebruikt, komen de kosten uit op: €1.386 / 60 maanden = €23,10. Voor tussentijdse updates hoef je niet extra te betalen. 

Nadelen

Een nadeel is dat je het systeem moet kopen en dus gelijk voor hoge kosten staat. Voor het kunnen koppelen aan andere systemen binnen jouw bedrijf kun je extra kosten verschuldigd zijn. In vergelijking met de andere onderzochte pos kassasystemen heeft Carian Apexa verder geen grote nadelen. 

Nummer 5 – Planetzelf Kassa

Ook het Planetzelf pos kassasysteem richt zich specifiek op salons. In deze branche is het eenvoudig maken van afspraken een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Je kunt de agenda zelfs openzetten voor klanten. Hiermee verminder je het aantal telefoontjes, waardoor bijvoorbeeld kapsalons minder lastig worden gevallen met telefonische reserveringen. Je kunt ook spaarsystemen verwerken in het pos kassasysteem. Met analyses en rapportages uit de kassa kun je ook jouw marketing goed regelen. 

Kosten kassasysteem

De hoogte van de kosten hangt af van het aantal mensen waarmee je werkt. Heb je geen medewerkers in dienst en regel je alles zelf? Dan blijven de kosten beperkt tot €14,95 per maand. Je kunt ook het duurdere abonnement afsluiten. Deze kost €19,95 en is geschikt voor salons met tot wel 16 medewerk(st)ers. 

Nadelen

Als je geen internet hebt, kun je geen transacties verwerken. Het scannen van een barcode is met de Planetzelf Kassa niet mogelijk. Je kunt de pinautomaat niet aansturen via het pos kassasysteem. Je sluit gelijk een contract voor een periode van één jaar. Een proefperiode om de kassa eerst uit te proberen is niet mogelijk. 

Nummer 4 – NovaStudio POS

Het NovaStudio POS kassasysteem is gericht op beauty salons, kapsalons en andere salons. Het systeem richt zich op de kleine zelfstandige ondernemer. Naast het afrekenen kun je bijvoorbeeld ook afspraken beheren. Je kunt het beeldscherm zo goed mogelijk inrichten op jouw eigen voorkeuren. Als het internet wegvalt kun je offline door blijven werken. 

Kosten kassasysteem

Je kunt kiezen voor een gratis variant, maar dan heb je iedere 30 minuten reclame in beeld. In deze versie kun je ook maar 15 klantenkaarten beheren en bij problemen kan het tot 5 dagen duren tot je ondersteuning krijgt. Voor de betaalde versie inclusief de bijkomende kosten kun je uitgaan van maandelijkse lasten van €12,50. 

Nadelen

Je betaalt aanvullend voor het installeren van het systeem, maar hier is al rekening mee gehouden bij de hierboven opgegeven maandelijkse lasten. Pintransacties kun je niet aansturen via het pos kassasysteem, dat moet via de pinautomaat. 

Nummer 3 – Spont Retail

Het kassasysteem van Spont Retail is een all-in-one kassa. Vooral voor de retail en horecabedrijven is Spont een verstandige keuze. Het gaat via een iPad en het mooie is dat je het zelf kunt inrichten. Wat voor jouw bedrijfsvoering belangrijk is, kun je een plek geven in dit pos kassasysteem. Uiteraard leg je met het systeem eenvoudig een koppeling met je voorraadbeheer en met de boekhouding. Kassabonnen met eigen logo printen is mogelijk. Je kunt ook de rapportage halen uit je kassa. 

Kosten kassasysteem

De kosten die je kunt verwachten vallen erg mee. Omgerekend komen de maandelijkse kosten uit op €9 per maand. Je kunt eerst gebruikmaken van een proefperiode van 14 dagen om te ervaren of het voor jou de perfecte kassa is. Daarna sluit je een contract af met een minimale looptijd van één jaar. 

Nadelen

Je kunt niet offline werken met de kassa. Het wegvallen van het internet is dus cruciaal voor het ondernemen. Het koppelen van een pinterminal aan de kassa is mogelijk, maar het koppelen aan de populaire CCV kan niet. De hardware moet je nog los afrekenen. Wat de kosten hiervan zijn, verschilt sterk omdat er meerdere opties zijn. 

Nummer 2 – Espos Kassa

Het pos kassasysteem van Espos is volledig en zeer betaalbaar. Het is de ideale kassa voor het MKB. Het voordeel van de Espos Kassa is namelijk dat je de workflow zo goed mogelijk af kunt stemmen op hoe jij werkt binnen jouw bedrijf. Hierdoor is het pos kassasysteem te gebruiken voor in de horeca, maar ook voor de detailhandel of voor een kapsalon. Voor extra mogelijkheden moet je mogelijk wel extra betalen, toch overtreffen de voordelen de iets hogere kosten. De periodieke updates zijn gratis. 

Kosten kassasysteem

Bij het starten van de samenwerking met Espos wordt jou €49 aan administratiekosten in rekening gebracht. Dit zijn eenmalige kosten. Vervolgens betaal je iedere maand een bedrag van maar €8,95. Dat is erg weinig als je het vergelijkt met vergelijkbare pos kassasystemen. 

Nadelen

Geen internet betekent niet af kunnen rekenen. Ook jammer dat het pos kassasysteem geen toegangsbeveiliging heeft. Je kunt de pinautomaat niet aansturen via de kassa. Het blijft dus handwerk. Espos biedt geen proefperiode aan. 

Nummer 1 – UsefulSoftware

Dit pos kassasysteem richt zich op salons en garagebedrijven en fietsenwinkels of motorzaken. Volgens eigen zeggen hebben ze ook betaaloplossingen voor alle andere branches. Het is zeer gebruiksvriendelijk en is klantgericht. Je zit niet gelijk vast aan een contract, want UsefulSoftware heeft geen opzegtermijn. De periodieke updates worden gratis verwerkt en je kunt rekenen op een goede en gratis ondersteuning. 

Kosten kassasysteem

Ook dit pos kassasysteem betaal je €49 aan kosten voor. Daarna kun je rekenen op een laag tarief van maar €8,95. Als je de kassa software laat installeren op afstand, betaal je eenmalig €149 extra. Voor installatie op locatie betaal je €350. Voor een extra cursus voor het kassasysteem brengen ze uiteraard ook kosten in rekening. 

Nadelen

Als je gebruik wilt maken van bepaalde aanvullende diensten, betaal je extra. Hierbij kun je denken aan het koppelen van de pinautomaat aan het pos kassasysteem. Ze bieden geen proefperiode aan. 

Voordat je een pos kassasysteem kiest is het verstandig om eerst goed te vergelijken. Je moet namelijk kiezen voor een kassa die zo goed mogelijk aansluit bij jouw manier van werken. Vergeet ook niet om hierbij het gemak mee te wegen. Een koppeling aan andere bedrijfsprocessen kan bij het verder groeien van het bedrijf steeds belangrijker worden. Ook kan een gratis proefperiode belangrijk zijn, want je ervaart een kassasysteem pas door ermee te werken. 

Een gratis kassasysteem kun je ook voor kiezen, maar de leverancier moet er op de een of andere manier wel geld mee verdienen. Een echt gratis kassasysteem is er dus niet.

Sorry, u kunt maximaal 2 kassasystemen tegelijk vergelijken