Gratis zakelijke rekening nu mogelijk met N26 Business voor zzp’ers

Ben jij een zzp’er en ben je nog opzoek naar een nieuwe – of je eerste – zakelijke rekening, dan is nu je kans. De onlinebank N26 biedt zzp’ers een gratis zakelijke rekening. Ben je benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan vooral verder.

Wie zijn N26?

N26 is een Duitse mobiele bank, welke behalve zakelijke rekeningen ook particuliere rekeningen aanbiedt. Ook deze rekeningen zijn gratis, bovendien krijg je er een Mastercard en Maestro-betaalpas bij. Dat is dus goedkoper dan onze eigen Nederlandse betaalrekeningen. Deze Duitse bank biedt deze opties niet alleen aan Duitsers maar ook aan Nederlanders en consumenten uit andere Europese landen.

Omdat N26 een mobiele bank is ligt hier dus ook de focus op en kun je de bankzaken het makkelijkst regelen via de app van N26.

De zakelijke rekening

Dat is dus de bank N26, maar wat houdt die gratis zakelijke bankrekening dan in?

De rekening is, enkel voor zzp’ers, helemaal gratis. Hier krijg je momenteel gratis een maestro betaalpas en een debet mastercard bij. Normaal kost een dergelijke mastercard 2,90 per maand maar wanneer je hem nu afsluit is hij gratis en blijft hij ook gratis.

Ook is het afrekenen altijd gratis, in alle valuta. Bovendien heb je geen last van extra kosten bij bij- en afschrijvingen, iets wat wel erg gebruikelijk is bij zakelijke rekeningen.  Je krijgt zelfs 0,1% cashback bij elke betaling die je doet met de mastercard. Alleen opname in andere valuta dan euro kosten 1,7% aan opslag.

Waar moet je rekening mee houden

Een gratis zakelijke rekening voor zzp’ers met al deze voordelen klinkt natuurlijk fantastisch, en dat is het ook, maar ook deze rekening heeft zo zijn nadelen.

Als eerste klinkt de betaalrekening voor particulieren misschien ook wel aantrekkelijk, helaas kan je niet tegelijkertijd een betaalrekening en een zakelijke rekening hebben bij N26, je zal dus moeten kiezen.

Ook is de betaalrekening uitsluitend voor freelancers beschikbaar, en zal dit ook gecontroleerd worden. De bank informeert soms naar jouw bedrijf en ze controleren of er alleen zakelijke transacties plaatsvinden.

Dan heb je ook een smartphone nodig om de rekening te kunnen hebben, aangezien het een mobiele rekening is. De rekening is na het openen wel via pc te bereiken.

Nog een nadeel voor Nederlanders is dat je hiermee niet via Ideal kunt betalen, dat maakt het allemaal net iets lastiger wanneer je wil betalen binnen Nederland. Hier komt nog bij dat de hele app en website in het Engels is, dit moet je dus wel liggen. Als laatste heb je geen aankoopverzekering met de mastercard, zoals je bij gewone creditcards wel hebt.

Rood staan is niet mogelijk bij N26. Ben je een crypto ondernemer? Hoewel N26 flexibeler omgaat met transacties van en naar crypto platformen, kan de bank geen garantie geven dat je altijd terecht kan met crypto activiteiten.

Conclusie

Ben jij van plan om de gratis ZZP-rekening van N26 af te sluiten? De rekening heeft veel voordelen maar ook zeker een paar nadelen. Misschien is het voor jou, als startende ZZP’er, wel de ideale oplossing. Zie het dus zeker als een legitieme optie. Meer details over N26? Bekijk hier de zakelijke rekening op de N26 website.

N26 vergelijken met andere banken? Vergelijk dan de gratis internetbank met andere Nederlandse banken.