Beter gevonden worden op Google: zo doe je dat!

Als je een website hebt wil je graag bezoekers. Immers, je hebt niet voor niets zoveel geld uitgegeven aan het bouwen van een mooie en gebruiksvriendelijke website. Hoe kom je aan die bezoekers? Het antwoord is kort, Google. Via google worden honderden zoekopdrachten per seconde uitgevoerd. En sta je niet op de eerste pagina, dan kun je die bezoekers wel vergeten! Wat moet je doen om hoger in Google te komen?

Mobile first

De laatste jaren zijn we met zijn allen massaal smartphones en tablets gaan kopen. Hiermee doen we zo’n beetje alles wat we voorheen met de gewone computer deden. Dat is ook de reden dat Google voorrang geeft aan websites die goed weken op een mobiele telefoon en tablets. Mobile first, zo zeggen ze zelf. Want de persoon die Google gebruikt moet snel vinden wat hij zoekt, en de website die Google vervolgens aanbeveelt moet niet voor frustratie zorgen. Als je namelijk steeds resultaten krijgt waar je niks aan hebt ga je op een gegeven moment een andere zoekmachine gebruiken. En dat wil Google niet. Logisch. Zorg daarom dat je een goede website hebt die responsive is voor mobiele apparaten.

Snelle site

Als je een website bezoekt waar je langer dan een paar seconden moet wachten tot de inhoud is geladen dan klik je snel weg en ga je naar een andere website. Dat weet Google ook. Daarom is het belangrijk om een snelle website te hebben. Google heeft een speciale tool waarmee je je page speed kan meten en hij geeft ook aan of die score goed is of niet. De tool meet dit voor desktop en mobiel. Zorg voor een snelle website, er zijn veel quick fixes die gemakkelijk kunnen zorgen voor een forse verbetereing. Dit leidt vrij snel tot een hogere plek in Google.

Bron: Teamnijhuis.com